ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΑΝΔΡΕΣ

Τρίτη και... "φαρμακερή"!

Ύστερα από δύο ισόπαλα αποτελέσματα η Παναχαϊκή κατόρθωσε με ώριμο ποδόσφαιρο απέναντι στον ΟΦ Ιεράπετρας να βρει λύσεις σε επίθεση και άμυνα, παίρνοντας την πρώτη της νίκη στη φετινή "Super League 2" (2-0)...

Οι "ροσονέρι" του Νίκου Παπαδόπουλου έδειξαν εξ αρχής τις διαθέσεις τους στον αντίπαλο, καθώς από τα πρώτα κιόλας λεπτά είχαν την μπάλα στα πόδια τους, παίζοντας ποδόσφαιρο κυριαρχίας και αναγκάζοντας την ομάδα της Κρήτης να βρίσκεται συνεχώς σε κατάσταση... άμυνας. Η 5αδα όμως που χρησιμοποίησε ο κόουτς του ΟΦΙ, Μανώλης Παπαματθαιάκης, στα μετόπισθεν, με Καπία, Μασουέρο και Σμίλτο να συναποτελούν το "τρίο" των κεντρικών αμυντικών, έδειξε να δυσκολεύει τους Πατρινούς να πατήσουν με αξιώσεις στην περιοχή του Παπαδόπουλου. Η πρώτη, άξια αναφοράς, ευκαιρία από πλευράς γηπεδούχων ήρθε στο 33' με τον Ανάκογλου να πλασάρει, έπειτα από πολύ όμορφο συνδυασμό Μπάτροβιτς και Γιούση, η μπάλα όμως δεν του "έκανε το χατίρι" και πέρασε συρτά δίπλα από το αριστερό δοκάρι του πορτιέρο του ΟΦΙ. Ο ίδιος παίκτης από... "ωραίος" πήγε να γίνει... "μοιραίος", αφού από δικό του λάθος στο 42' ο Κούστα σούταρε έξω από την περιοχή, ο Σούλης όμως ήταν σε ετοιμότητα και απομάκρυνε.

Το πρώτο ημίχρονο "κύλησε" στα όρια του αδιάφορου από άποψη θεάματος, με την Παναχαϊκή να έχει σαφή υπεροχή, χωρίς όμως να έχει "τρομάξει" με την εμφάνιση της. Στο δεύτερο μέρος τα πράγματα άλλαξαν άρδην...

Στο 54' ο Τσερούττι κάθεται στον "κοκκινόμαυρο" πάγκο και περνάει στο χορτάρι ο Χρήστος Αραβίδης. Λίγες στιγμές αργότερα, ο "Άραβας" σεντράρει, η μπάλα βρίσκει στο χέρι του Αμπέλ Λουίζ Μασουέρο, ο οποίος αποβάλλεται με δεύτερη κίτρινη και ο διαιτητής Βεργέτης δείχνει την άσπρη βούλα. Ο Αραβίδης από τα 11 βήματα στέλνει την μπάλα στα δίχτυα, δίνοντας άλλον αέρα στην ομάδα της Παναχαϊκής, η οποία από εκεί κι έπειτα έδειξε ότι το ματς είναι... δικό της. Στη συνέχεια ο Μπάτροβιτς απείλησε δις με σουτ εντός (67') κι εκτός (70') περιοχής, καταφέρνοντας τελικά στο 82' να βρει δίχτυα και να πετύχει το πολυπόθητο γκολ που έψαχνε καθ' ολη τη διάρκεια του παιχνιδιού, με ένα "φαρμακερό" γυριστό, αριστερό πλασέ μετά από εντυπωσιακή ενέργεια και πάσα του Κουσκουνά. Στα τελευταία 10' ο ΟΦ Ιεράπετρας προσπάθησε να δημιουργήσει κάποιες φάσεις χωρία αποτέλεσμα, με το ματς να παίζεται στη μεσαία γραμμή και την Παναχαϊκή να προστατεύει το προβάδισμα της χωρίς δυσκολία.

Τι κρατάμε από την πρώτη νίκη της Παναχαϊκής στο φετινό πρωτάθλημα...

  • Φοβερός και τρομερός Βέλικο Μπάτροβιτς που βρισκόταν μέσα στην πλειοψηφία των επιθετικών προσπαθειών των "κοκκινόμαυρων" - Βρήκε δίχτυα για 3η συνεχόμενη αγωνιστική και βρίσκεται μόνος πρώτος στη σχετική κατάταξη της Λίγκας με 3 τέρματα.
  • Ο Χρήστος Αραβίδης μπορεί να κάνει τη διαφορά - Άνοιξε λογαριασμό τη φετινή σεζόν με ένα γκολ εξ ολοκλήρου προσωπικό (κέρδισε και εκτέλεσε ο ίδιος το πέναλτι, οδηγώντας παράλληλα τον Αμπέλ Μασουέρο με δεύτερη κίτρινη-κόκκινη στα αποδυτήρια).
  • Πολύ θετική η παρουσία του Γιώργου Μουστακόπουλου, ο οποίος με τις εμφανίσεις του δείχνει πως η θέση "no 6" μέσα στο γήπεδο του ανήκει δικαιωματικά - Σταθερές επεμβάσεις στη μεσαία γραμμή ανακόπτοντας τις επιθετικές ενέργειες των φιλοξενουμένων.
  • Πέρα από την παρθενική της νίκη, η Παναχαϊκή κατάφερε για πρώτη φορά φέτος να κρατήσει το "0" στα μετόπισθεν - Δεν απειλήθηκε ο Σούλης.
  • Επαγγελματικό ντεμπούτο για τον Βασίλη Μπελεζάκη που αγωνίστηκε ως αριστερός οπισθοφύλακας παίρνοντας τη θέση του Τζέιμς Σταμόπουλου στο 86'.

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΟ LIVE...

Οι συνθέσεις...
Παναχαϊκή (Νίκος Παπαδόπουλος): Σούλης, Σταμόπουλος (86’ Μπελεζάκης), Πατάπης, Πλιάτσικας, Αποστολόπουλος (69’ Πάνος), Μουστακόπουλος, Ανάκογλου (69’ Αργυρόπουλος), Γιούσης, Μπάτροβιτς, Τσερούττι (54’ Αραβίδης), Κουσκουνάς (86’ Μασούρας).
ΟΦ Ιεράπετρας (Μανώλης Παπαματθαιάκης): Παπαδόπουλος, Αμπέλ Λουίζ Μασουέρο, Σμίλτος, Καπίας, Καψάλης (77’ Πριόνας), Λεμονής (88’ Καλλιμάνης), Αρναούτογλου, Βογιατζής, Φουάσης (66’ Τσακμάκης), Κούστα (77’ Γκίνη), Ντάλα Κόστα (66’ Γκούφας).
Διαιτητής: Βεργέτης (ΣΔΠ Αρκαδίας).
Βοηθοί: Κύριος (ΣΔΠ Αρκαδίας), Αθανασοπούλου (ΣΔΠ Μεσσηνίας).
4ος: Κοκκόρης (ΣΔΠ Αρκαδίας).
Κίτρινες κάρτες: Κουσκουνάς, Μπάτροβιτς / Αμπέλ Μασουέρο, Ντάλα Κόστα, Κούστα, Πριόνας, Τσακμάκης.
Κόκκινη κάρτα: 54’ Αμπέλ Μασουέρο.
Γκολ: 57’ πεν. Αραβίδης, 82’ Μπάτροβιτς.

Κλικ για Σχολιασμό

Αφήστε Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες

Ημερολόγιο

Μάιος 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

PgeOle App για PC

Περισσότερα από ΒΟΛΕΪ