ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΓΗΠΕΔΟ

ΓΗΠΕΔΟ ΑΓΥΙΑΣ: Από τον… Άννα στον… Καΐάφα οι ευθύνες και το μέλλον… δυσοίωνο!

Περιφέρεια και Ερασιτεχνική πετούν το μπαλάκι των ευθυνών για το πολύκροτο ζήτημα του γηπέδου της Παναχαϊκής, που πολλοί εδέησαν, αλλά ουδείς «έσκυψε» πραγματικά από πάνω του... Με αφορμή το ρεπορτάζ του φίλου Ηλία Μάτσα στην εφημερίδα «Match», το «PgeOle» ανοίγει τον ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΦΑΚΕΛΟ «Γήπεδο Αγυιάς»…

Σε ένα ακόμα σκληρό πόκερ, ευθυνών, εντυπώσεων αλλά και κυρίως κοροϊδίας έχει εξελιχθεί και το τελευταίο χρονικά επεισόδιο στο σίριαλ της ανάπλασης ή ανακατασκευής του γηπέδου της Αγυιάς. Σε αυτό το σίριαλ, συμμετέχουν με μεγάλη… επιτυχία, κράτος και Π.Γ.Ε. ανταλλάσσοντας σα μπαλάκι του πινγκ πονγκ τόσο υποσχέσεις, όσο και το μερίδιο της… καυτής πατάτας που λέγεται “ευθύνη για τα λεγόμενα και τα πεπραγμένα μου”!

Είναι τέτοιο το όνομα και η ιστορία της μεγάλης Κυρίας, που έχουμε δει και στο παρελθόν πολλάκις να τα καπηλεύονται για πολιτικό ή ίδιον όφελος, οπότε τίποτα δεν μας εκπλήσσει.

Όσον αφορά το νέο… σχέδιο εξ αρχής έχει ένα… καλό κι ένα μεγάλο κακό. Ας πούμε τα πράγματα με το όνομα τους: Δεν πρόκειται για ανάπλαση ή ανακατασκευή του γηπέδου της Αγυιάς αλλά για ανάπλαση (δλδ. κατεδάφιση και χτίσιμο εξ αρχής) και εκμετάλλευση του ήδη υπάρχοντος και ακατάλληλου πετάλου! Κι ας προβλέπονται χώροι για όλα τα αθλήματα της Παναχαϊκής!

Γιατί αρκετά ακούμε και δεν έχουμε σταθεί ακόμα στην ουσία. Από κει και πέρα τα πράγματα είναι απλά και πεντακάθαρα πλέον. Δεν χρήζουν καμίας αμφιβολίας.

Δεν έχει ΚΑΜΙΑ σημασία ποιος το εμπνεύστηκε, αλλά στο προκείμενο σενάριο το έργο του γηπέδου βάσει και της προμελέτης είναι ένα ΔΗΜΟΣΙΟ ΕΡΓΟ και τα δημόσια έργα διέπονται από συγκεκριμένους νόμους, κανόνες και στάδια.

Είτε το πρότεινε λοιπόν η Ερασιτεχνική στην Περιφέρεια, είτε το αντίθετο, υπάρχει ένας δημόσιος φορέας που θα καταθέσει μία μελέτη στο ταμείο δημοσίων επενδύσεων για να πάρει έγκριση χρηματοδότησης για ένα έργο, που πρέπει να καλύπτει όλα τα απαιτούμενα για να χρηματοδοτηθεί (ανταποδοτικότητες, θέσεις εργασίας, προφορά στην κοινωνία κ.λπ.) και ένας ιδιώτης που θα πρέπει με την μελέτη του έργου (που θα παραδώσει ο ίδιος στο κράτος!) να πείσει ότι χρειάζεται και αξίζει τη χρηματοδότηση αυτή.

Ο ιδιώτης, στην προκειμένη η ΕΡΑ, ανεξαρτήτως αν έφτιαξε η ίδια την προμελέτη ή της την προτείναν, πρέπει εκτός του να διαφυλάξει τα κεκτημένα της, να προσέξει όλα τα της τα τμήματα και κυρίως να μην αφήσει μία ακόμα ευκαιρία να πάει χαμένη.

Πως θα γίνει αυτό; Απλά και ξάστερα, καταθέτοντας μία πρόταση «they cannot refuse» που λεν και στο χωριό μας! Με λίγα λόγια, δικό της το μαχαίρι, δικό της και το καρπούζι…

Μπορεί να μιλάνε για πολιτική βούληση, αλλά δύναται να ομιλεί μόνο όποιος έχει κάνει το πρέπον για τον εαυτό του και τον οργανισμό – οικογένειά του! Αν η Π.Γ.Ε. λοιπόν είχε την απαραίτητη εγγύηση που ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ χρειάζεται, και τα κεφάλαια (ή τη διάθεση) να καταθέσει τη δικιά της μελέτη, ως οφείλει μετά την πρόκριση της προμελέτης, θα μπορούσε να ΣΤΗΣΕΙ ΣΤΟΝ ΤΟΙΧΟ κάθε κρατικό φορέα, εν προκειμένω την Περιφέρεια, που μεταξύ άλλων βγήκε και με προγραμματική το ενδιαφέρον της για τον αθλητισμό και ιδιαιτέρως την Παναχαϊκή!

Αυτό δεν βγάζει… λάδι το κράτος και ειδικά τους τοπικούς φορείς που άγονται και φέρονται με το όνομα της στον ώμο αλλά ΟΥΔΕΠΟΤΕ έχουν βοηθήσει ουσιαστικά ή στηρίξει την ομάδα (οποιαδήποτε κουβέντα για τη σκεπαστή ή το 2005 θα απορριφθεί ως αστεία…), αλλά εμείς οφείλουμε να κοιτάμε πάντα την καμπούρα μας και αν βεβαιωθούμε ότι έχουμε πράξει καλώς, να είστε βέβαιοι ότι πρώτοι θα σηκώσουμε το λάβαρο της επανάστασης για τη δικαίωση της Παναχαϊκής!

Εν κατακλείδι η Π.Γ.Ε. μετά την πρώτη κουβέντα και την προμελέτη περιμένει τα… πάντα από την Περιφέρεια και με ένα στόμα - μία φωνή κηρύττει το «αν υπάρχει πολιτική βούληση, θα γίνει» ενώ στην πραγματικότητα δεν την καλύπτει πλήρως το σχέδιο και το μόνο που ζητάει είναι πλήρης χρηματοδότηση του έργου, ακόμα και στο επίπεδο της μελέτης αυτού. Χωρίς να έχει καν τα εχέγγυα να το καλύψει ή να το διασφαλίσει (μείζον ζήτημα και τούτο στην εξέλιξη των πραγμάτων…)!

Το κράτος από την άλλη περιμένει την Παναχαϊκή να του καταθέσει ένα σχέδιο από το οποίο θα βγει κερδισμένο -κατά πολύ- και το ίδιο και είτε για πολιτικό κόστος, είτε γιατί αυτό επιτάσσει η λογική του να… πεθάνει η κατσίκα του γείτονα, που κυριαρχεί στα μέρη μας, δεν προκρίνει το έργο με την υπάρχουσα προμελέτη, που… το ίδιο εκπόνησε!

Η επίσημη δικαιολογία «χωρίς ολοκληρωτική μελέτη θα υπάρχουν ενστάσεις και προβλήματα που θα καθυστερήσουν δραματικά το έργο» στέκει, αλλά εδώ θα μας αναγκάσουν να επαναλάβουμε τα λόγια των… αξιωματούχων της ομάδας, πως εξαρτάται και από τους ίδιους πόσο πλήρης θα είναι ο φάκελος και πως αν ήθελαν ντε και καλά να γίνει το έργο (βλ. γήπεδο του Παναθηναϊκού στο Βοτανικό) θα μπορούσαν να καλύψουν όλες τις πλευρές

Το ρεπορτάζ συνεχίζεται…

ΥΓ: Μετά τα δημοσιεύματα που έφεραν και πάλι στο φως την υπόθεση, έχουν αρχίσει να έχουν ξανά… γνώμη αρκετοί, που αντί να κρυφτούν υπό το βάρος των ευθυνών τους, βρυχώνται και ξεπετάγονται να πάρουν λίγο από την… αστερόσκονη των καιρών.

Κλικ για Σχολιασμό

Αφήστε Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες

Ημερολόγιο

Απρίλιος 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

PgeOle App για PC

Περισσότερα από ΒΟΛΕΪ