ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΠΓΕ

Κοπή πίτας, αντίστοιχη της ιστορίας της...

Ήταν μια εκδήλωση αντάξια της ιστορίας της και του ονόματος της. Η Παναχαϊκή Γυμναστική Ένωση την Κυριακή το πρωί έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα της για το 2020 στο κλειστό γυμναστήριο της στην Αγυιά, που γέμισε με φίλους των «ροσονέρι» κάθε ηλικίας και προερχόμενοι από κάθε πιθανή "γωνιά" αυτής της πόλης που τίμησαν με την παρουσία τους την υπεραιωνόβια ομάδα της Πάτρας...

Η Παναχαϊκή Γυμναστική Ένωση σύσσωμη έδωσε το παρών, όπως και η θυγατρική της, η Παναχαϊκή 2014, πολιτικοί από όλα σχεδόν τα κόμματα, πρώην και νυν προπονητές, παλιοί και νέοι αθλητές, γονείς, φίλοι, οπαδοί, βρέθηκαν όλοι μαζί στον ίδιο χώρο, δείχνοντας σε δύσκολους καιρούς πως το εύρος και το μεγαλείο αυτής της ομάδας είναι πολύ μεγαλύτερο από ότι αφήνουν κάποιοι να δείχνει, τόσο μεγάλο που ξεπερνάει το οποιοδήποτε όνομα.

Η γιορτή ξεκίνησε με την μπάντα του Δήμου να κάνει την εμφάνιση της και να καταχειροκροτείτε από τους παρευρισκομένους. Ο Αιδεσιμότατος πρωτοπρεσβύτερος πατήρ Βασίλειος ήταν αυτός που πρωτοστάτησε δίνοντας τις ευχές του και μιλώντας θερμά για την ομάδα, ενώ οι ομιλίες ξεκίνησαν με τον πρόεδρο Παναγιώτη Σεμιτέκολο και τον αντιπρόεδρο της ΠΓΕ Κωνσταντίνο Σβόλη, ο οποίος αναφέρθηκε στο καινοτόμο πρόγραμμα «Πυθαγόρας».

Ακολούθησε η τοποθέτηση του Άγγελου Ροζή, ειδικού γραμματέα της ΠΓΕ και ουσιαστικά του ανθρώπου που τρέχει εδώ και μήνες το μεγαλόπνοο θέμα της ανακατασκευής του γηπέδου της Παναχαϊκής, όπως και η τοποθέτηση του Μάρκου Μυκωνιάτη εμπνευστή του προγράμματος «Πυθαγόρας».

Οι βραβεύσεις ξεκίνησαν από το πρόγραμμα "Πυθαγόρας", με τον αντιπεριφερειάρχη οικονομικών Παναγιώτη Σακελλαρόπουλο, τον αντιπεριφερειάρχη Φωκίωνα Ζαΐμη και τον δικηγόρο και πρόεδρο του περιφερειακού συμβουλίου Τάκη Παπαδόπουλο, να απονείμουν αναμνηστικά διπλώματα στα παιδιά του συλλόγου που πέτυχαν την εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Αυτά ήταν οι: Μανώλης Σωτηρόπουλος, Μιχαήλ Λαμπρινίδης, Χρήστος Αλεξανδρόπουλος, Δημήτρης Παπαθανασίου, Γιάννης Κρόκος, Παναγιώτης Τζανής, Βαγγέλης Τσούνας (από την ακαδημία μπάσκετ), Αρτέμης Αντωνακόπουλος, Γεωργία Μαντέλη, Λευτέρης Θεοδωρακόπουλος και Παναγιώτη Βγενόπουλος (από το τμήμα πυγμαχίας), ενώ παράλληλα τιμήθηκε για το ήθος του ο αστυνομικός Ζαφείρης Μιχαλιτσάνος.

Ακολούθησε η βράβευση της ανδρικής ομάδας μπάσκετ που κατέκτησε το πρωτάθλημα και την άνοδο στην Γ’ Εθνική και ποιος καλύτερος να απονείμει το βραβείο από τον κορυφαίο αθλητή του συλλόγου, Τάκη Πετρόπουλο. Ο αρχηγός της ομάδας και γέννημα-θρέμμα Παναχαϊκιώτης Άγγελος Μασούρας παρέλαβε το βραβείο. (*)

Στη συνέχεια, βραβεύτηκε ένα παιδί που λάμπει στο εξωτερικό και στα γήπεδα της Πορτογαλίας και τιμάει την ομάδα και την πόλη σε Παγκόσμιο επίπεδο. Ο λόγος για τον Ανδρέα Σάμαρη που μπορεί να μην ήταν στην πίτα λόγω υποχρεώσεων, αλλά το βραβείο του παρέλαβε από τον Άγγελο Τσιγκρή ο αδερφός του.

Κάπου εκεί ήρθε η σειρά του στίβου. Ο Βουλευτής Ιάσωνας Φωτήλας ανέβηκε στο βήμα και βράβευσε την ομάδα σκυταλοδρομίας Παγκορασίδων 4Χ80 του συλλόγου που πέρυσι κατέκτησε την 1η θέση στο Διασυλλογικό πρωτάθλημα. Την ομάδα αποτελούν οι: Αγγελική Πανόργιου, Μαρία Παναγιωτοπούλου, Διονυσία Παπουτσή και Αικατερίνη Λουκάτου. Επίσης, τιμήθηκε η Ασημίνα Γιάχου (εμπόδια) για την προσφορά της στο τμήμα στίβου και το άθλημα πανελλαδικά από τον Ανδρέα Κατσανιώτη, Βουλευτή Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας.

Το κλειστό άρχισε να... αδειάζει. Όχι, δεν αποχωρούσαν οι παρευρισκόμενοι, αλλά η... του Νίκου Πλέα, η ομάδα πυγμαχίας της Παναχαϊκής, που πέρυσι σε 30 συμμετοχές έφερε στην Πάτρα 16 χρυσά, 5 ασημένια και 8 χάλκινα μετάλλια ανέβηκε στον χώρο που είχε διαμορφωθεί για να παραλάβει τα μετάλλια της. Οι "Boxerinos" βραβεύτηκαν από τον «μύθο» του αθλήματος Αλέκο Λουμπαρδέα, αλλά και τους κ.κ. Καούρη (παλιός αθλητής της ΠΓΕ και πλέον διεθνής διαιτητής αγώνων) και Δημήτρη Γασπαρινάτο της ΕΟ Πυγμαχίας. Η κορυφαία ομάδα της Ελλάδας στην πυγμαχία που βραβεύτηκε είναι οι: Χρυσούλα Πλέα, Φωτεινή Πλέα, Σάκης Πεφάνης, Νίκος Σωτηρόπουλος, Κων/νος Μαντζουράκης, Δημήτρης Δημητρακόπουλος, Κων/νος Βλαχοθανάσης, Άγγελος Ανατολάκης, Νίκος Κοσμάς, Γιώργος Πλέας, Αντωνία Γιαννακοπούλου, Νικόλαος Καμπέρος, Ευτυχία Κατσιρούμπα, Χριστίνα Φωτοπούλου, Ιώαννα Κάντζαρη, Νίκος Καδής, Θεοδώρα Μαντέλη, Παναγιώτης Βγενόπουλος, Ζινέλι Ντεσίρα, Δήμητρα Κωνσταντοπούλου, Ελευθέριος Θεοδωρακόπουλος, Μάρκος Βεζάι, Αλεξάνδρα Παυλή, Σταύρος Μπορουτζόγλου, Ανδρέας Καραΐσκος, Γεώργιος Νικολάου, Γεωργία Λυκούδη, Ζαφείρης Μιχαλιτσάνος και Κων/νος Λάμπρου...

Βεβαίως από την πίτα των "ροσονέρι", δεν θα μπορούσε να μην βραβευτεί η διεθνής βολεϋμπολίστρια της ομάδας, η Μαριώτα Αγγελοπούλου, αν και απουσίαζε λόγω υποχρεώσεων, με τον Κων/νο Μάρκου τον βουλευτή του  ΣΥΡΙΖΑ να απονείμει το βραβείο στον πρόεδρο Παναγιώτη Σεμιτέκολο. Και μιας και είμαστε στο βόλεϊ, ακολούθησε η βράβευση της ομάδας Κορασίδων βόλεϊ που κατέκτησε την θέση στο Πρωτάθλημα Πελοποννήσου. Την βράβευση έκανε ο αντιπρόεδρος της ΕΟΠΕ Παναγιώτης Αντωνόπουλος.

Φτάνοντας προς το τέλος, δόθηκαν κάποια αναμνηστικά στους μεγάλους χορηγούς της ομάδας δια χειρός... Γιώργου Παππά, παλιού άσσου της ομάδας μπάσκετ και προέδρου του Οικονομικού Επιμελητηρίου Δυτικής Ελλάδος.

Εκεί ήρθε η ώρα για 3 βραβεύσεις πολύ ξεχωριστές. Αρχικά στο όνομα του παλιού προέδρου της Παναχαϊκής Βασίλη Καραθανάση για το τεράστιο έργο του στο σύλλογο από τον διευθύνοντα σύμβουλο του Ο.Λ.ΠΑ. Παναγιώτη Τσώνη να δίνει το βραβείο στον γιο του. Επίσης βραβεύτηκε ο "δικός" μας Μπάμπης Παπαδόπουλος, των "ΑΧΑΙΩΝ" για την ανιδιοτελή προσφορά του στον σύλλογο.

Και μιας και φτάσαμε στους οπαδούς, το ειδικό βραβείο… οπαδού, απονεμήθηκε στις Ασπασία και Μαρία Μαραμένου, δυο από τις πιο πιστές οπαδούς της Παναχαϊκής, έχοντας παρακολουθήσει εκατοντάδες παιχνίδια των κοκκινόμαυρων σε όλη την Ελλάδα. Η Ασπασία Μαραμένου είναι σήμερα 74 ετών, ενώ το έπαθλο για την αδελφή της Μαρία που πλέον δεν είναι στη ζωή, παρέλαβε ο ανιψιός της Ανδρέας από τους Ηλία Γρηγόρη και Αλέκο Χρυσανθακόπουλο.

Η γιορτή κάπου εκεί ολοκληρώθηκε και το επόμενο ραντεβού δόθηκε δια στόματος Άγγελου Ροζή, στο... νέο γήπεδο, το 2021, με την Παναχαϊκή να κλείνει 130 χρόνια ζωής!!!

Κλικ για Σχολιασμό

Αφήστε Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες

Ημερολόγιο

Απρίλιος 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

PgeOle App για PC

Περισσότερα από ΒΟΛΕΪ