ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

"Κοκκινόμαυροι" σε βαθιά νερά... Η "Κ15" της Παναχαϊκής στην "SuperLeague"!!!

Ένα νέο πρότζεκτ που βάζει την Παναχαϊκή δίπλα στις ομάδες της Α' Εθνικής ξεκινά το Σάββατο 14/10 για την ομάδα Κ15 του συλλόγου, που έγινε δεκτή από την "Super League" και θα είναι για πρώτη φορά στο Πρωτάθλημα Κ15 της σεζόν 2023-24, σε ένα εξαιρετικά δύσκολο και φιλόδοξο έργο που θα τρέξει από τους "κοκκινόμαυρους"...

Πως φτάσαμε εδώ, τι απαιτεί το εν λόγω πρωτάθλημα, τι προσφέρει, πως μπόρεσε η Παναχαϊκή να πάρει "wild card", πόσο κόστισε και όλα όσα θα θέλατε να γνωρίζετε, σας τα παρουσιάζει το "PgeOle" σε ένα αφιέρωμα που αξίζει να διαβάσετε...

Με... όραμα και "οδηγό" το "Attika"
Η πρωτοβουλία και η αρχική σκέψη ανήκει στο... όραμα του Δημήτρη Κατριμπούζα. Το ενοχλητικό ζωύφιο που είχε τρυπώσει στο μυαλό του Πατρινού τεχνικού όταν βρέθηκε στην ακαδημία του Παναιτωλικού και τα όσα ζούσε με την ομάδα του Αγρινίου, τον έβαζαν πάντα σε μια σκέψη, στο γιατί να μην τα ζήσει με την Παναχαϊκή. Έτσι, από πέρυσι που έγινε και επίσημα μέλος στις "κοκκινόμαυρες" ακαδημίες, άρχισε να το δουλεύει στο μυαλό του.
Βέβαια, η απουσία της Παναχαϊκής από την μεγάλη κατηγορία δεν επέτρεπε καν την σκέψη συμμετοχής, παρά μόνο αν το επέτρεπε η Λίγκα και οι έτεροι συμμετέχοντες. Κάπως έτσι, oι συζητήσεις έεπσαν στο τραπέζι, ο φάκελος ετοιμάστηκε, κατατέθηκε και χάρις στις εγγυήσεις αλλά και τις διαπροσωπικές σχέσεις, φτάσαμε στο να δοθεί το "ok" και η ομάδα της Πάτρας να ετοιμάζεται για το εν λόγω πρωτάθλημα!!!
Σε αυτό βοήθησε και η περσινή συμμετοχή της ομάδας που λειτούργησε από τον Άρη Ρούσσο και τον Άγγελο Ροζή, στο ιδιωτικό τουρνούα "Attika", όπου η Παναχαϊκή αγωνίστηκε με τμήματα των ομάδων της Α' Εθνικής και είχε εξαιρετική παρουσία (και οργανωτικά εκτός των άλλων), με αποτέλεσμα οι υπόλοιποι σύλλογοι να παρουσιαστούν θετικοί στην πρόταση για την παρθενική παρουσία της ΠΓΕ στο Πρωτάθλημα Κ15...!!!

"Τσουχτερή" συμμετοχή! Στην "SuperLeague" με την... πλάτη των παιδιών!!!
Σε αυτό θα πρέπει να πούμε ότι χρειάστηκε... τριπλή βοήθεια! Με το κόστος συμμετοχής (εξόδων, ταξιδίων, διαιτησίας κ.ο.κ.) να φτάνει τα 30.000€, η Παναχαϊκή αδυνατούσε να καλύψει τα έξοδα. Αφού λοιπόν ο υπεύθυνος της ακαδημίας και ο αντίστοιχος της ΠΑΕ συζήτησαν και είδαν ότι μπορούν μέχρι ένα σημείο, μπήκαν στην εξίσωση και τα παιδιά, που δέχτηκαν να συμμετάσχουν στο εν λόγω πρότζεκτ, με το μηνιαίο κόστος να ανέρχεται στα 100€ για κάθε παιδί.

(Σε αυτό το σημείο οφείλουμε να σημειώσουμε ότι θεωρούμε τραγικό να βάζουν τα παιδιά μερίδιο από τα χρήματα για να αγωνιστεί η ομάδα σε ένα τέτοιο πρωτάθλημα και θα έπρεπε να είναι χρέος και αποκλειστική ευθύνη της ΠΑΕ και της Ακαδημίας. Βέβαια, από την στιγμή που συμφώνησαν οι γονείς είναι δική τους ευθύνη, αν και ελοχεύουν πολλοί κίνδυνοι από μια τέτοια συμφωνία)

Δοκιμαστικά και ρόστερ υπό διαμόρφωση...
Για να δημιουργηθεί το τμήμα Κ15, με παιδιά γεννημένα από το 2009 και μετά, ο Κατριμπούζας και το επιτελείο της Ακαδημίας, πραγματοποίησαν κάποια δοκιμαστικά και βεβαίως χρησιμοποίησαν και τα δικά τους παιδιά, αλλά και κάποια από την περσινή Κ14 που αγωνίστηκε στο "Attika". Το θετικό είναι ότι η ομάδα έχει δικαίωμα μεταγραφών καθ' όλη την διάρκεια του πρωταθλήματος και έτσι θα μπορέσουν να γίνουν προσθαφαιρέσεις στο "κοκκινόμαυρο" δυναμικό.

ΘΕΣΗ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΗΜ.ΓΕΝ. ......
Τερματοφύλακας Ευάγγελος Ανδρεόπουλος 2009
Τερματοφύλακας Κων/νος Καζακόπουλος 2009
Αμυντικός Γιώργος Λινάρδος 2009
Αμυντικός Ηλίας Ηλιόπουλος 2009
Αμυντικός Παναγιώτης Γιώτης 2009
Αμυντικός Δημήτρης Αλεξόπουλος 2009
Αμυντικός Δημήτρης Ανδρικόπουλος 2009
Αμυντικός Αλέξανδρος Σταματάκης 2010
Αμυντικός Αλέξανδρος Χριστοδουλόπουλος 2009
Μέσος Κων/νος Ναλμπάντης 2009
Μέσος Χρήστος Τσαλπατούρος 2010
Μέσος Γιώργος Σχοινάς 2009
Μέσος Κυριάκος Κόλλιας 2010
Μέσος Χριστόφορος Ρουμελιώτης 2010
Μέσος Παναγιώτης Ασπρούδης 2010
Μέσος Μιχάλης Γασπαρινάτος 2009
Επιθετικός Ανδρέας Βιανέλλο 2009
Επιθετικός Ιωάννης Παπακωνσταντίνου 2009
Επιθετικός Λάμπρος Πιστικός 2009
Επιθετικός Ιάσονας Αθανασόπουλος 2009
Τεχνικός Διευθυντής:  Στάθης Τσαρτόλιας
Προπονητής: Δημήτρης Κατριμπούζας
Βοηθ. Προπονητή: Παύλος Αποστόλου
Γυμναστής: Στάθης Τσιτσιβός
Πρ. Τερ/κων: Δημήτρης Κόμπλας
Ψυχολόγος: Σοφία Στρέκλα


Με νέο "αίμα" στο Τεχνικό Τιμ
Η Παναχαϊκή προχώρησε φέτος σε πολλές προσθήκες, νεαρών και εξειδικευμένων προπονητών και γυμναστών, που θα στελεχώσουν την Κ15. Κάτω από τον τεχνικό διευθυντή Στάθη Τσαρτόλια συναντάμε τους:

Δημήτρη ΚατριμπούζαΚάτοχος του διπλώματος UEFA B καθώς και του Master Per Il Settore Giovanile. Αυτή την περίοδο συμμετέχει στην 3η Φάση της Σχολής για την απόκτηση του διπλώματος UEFA A. Διαθέτει εξειδίκευση στον τομέα της Ανάλυσης Ποδοσφαίρου. Ξεκίνησε από τις Ακαδημίες του Αετού Ρίου, μεγαλούργησε στις Ακαδημίες του Δαβουρλή Κ' 92 απ' όπου και μεταγράφηκ στην Κ19 του Παναιτωλικού., πριν έρθει στην Ακαδημία της Παναχαϊκής...

Στάθη ΤσιτσιβόΓυμναστής, Απόφοιτος ΤΕΦΑΑ, παιδί του τμήματος στίβου της Παναχαϊκής από το 2010 έως και πέρυσι (2022), δρομέας στα 200μ., με πολλές διακρίσεις και μετάλλια σε Πανελλήνιους και διασυλλογικούς αγώνες...

Παύλο ΑποστόλουΑπό τα τελευταία μέλη της ομάδας, θα είναι συνεργάτης του προπονητή. Παίκτης από τη ακαδημία που έφτασε μέχρι την ομάδα Νέων της ΠΑΕ, με πορεία σε τοπικά και Εθνικές Κατηγορίες, κάνει ένα νέο ξεκίνημα και σύντομα θα ακολουθήσει και τις αντίστοιχες σχολές για να έχει τα κατάλληλα διπλώματα...

Δημήτρη ΚόμπλαΣυνεργάτης της ΠΑΕ και της Ακαδημίας εδώ και χρόνια, προπονητής UEFA A Goalkeeping και UEFA B, με μεγάλη πορεία και πρότζεκτ γύρω από το ποδόσφαιρο...

Σοφία ΣτρέκλαΕπαγγελματίας ψυχολόγος που θα είναι στο πλευρό των παιδιών της Κ15...

(Επίσης, είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ να υπάρχει στην Ακαδημία πρόσωπο που το όνομα του έχει απασχολήσει κατά καιρούς με τον χειρότερο τρόπο, αλλά απουσία αποδείξεων δεν μπορούμε να αναφέρουμε περισσότερα. Γι' αυτό είστε ΥΠΟΛΟΓΟΙ και η ΑΚΑΔΗΜΙΑ και η ΠΑΕ και ο ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ. Ντροπή και ΜΟΝΟ ΝΤΡΟΠΗ)

"Super League Κ15" (1ος Όμιλος) 2023-2024

ΕΠΙΛΟΓΟΣ:
Όμορφη ιδέα, ακόμη πιο όμορφο το να δεις την ομάδα να μπαίνει στο "club" των μεγάλων, αλλά με πολλά ερωτηματικά. Πρώτα απαιτείται σταθερότητα, αφού κάθε σεζόν εδώ και 9 χρόνια, η Ακαδημία αλλάζει τρόπο λειτουργίας, τρόπους συνεργασίας, με αποτέλεσμα κανένα πρότζεκτ να μην ολοκληρώνεται (Ροζής, Attika, ΕΠΣΑ, Συμμαχία, Ρούσος κ.α.). Εμείς θα είμαστε εκεί και θα παρακολουθήσουμε τις προσπάθειες των παιδιών, να κρίνουμε και να αποδώσουμε εύσημα ή ευθύνες για όσα συμβούν. Ελπίζουμε να γίνει η αρχή για να λειτουργήσει η Ακαδημία σε επαγγελματικά πρότυπα -παρά τις αμφιβολίες μας-. Καλή αρχή σε όλους, ραντεβού στο γήπεδο...   
_______________________________________________________________________________________________________________

ΟΔΗΓΟΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ...
Στο Πρωτάθλημα Super League Κ15 αγωνιστικής περιόδου 2023/24, το οποίο ξεκινά το Σαββατοκύριακο 14-15 Οκτωβρίου και διεξάγεται σε προαιρετική βάση, συμμετέχουν οι 12 από τις 14 Π.Α.Ε. της Super League 1, ο Πανιώνιος Γ.Σ.Σ., ενώ για πρώτη φορά συμμετέχουν και οι Π.Α.Ε. Μακεδονικός και Π.Α.Ε. Παναχαϊκή.

Στο πλαίσιο της αναβάθμισης του ενδιαφέροντος των αγώνων, με πρωταρχικό σκοπό την αποτελεσματικότερη επίδρασή στους στην εξέλιξη των νεαρών ποδοσφαιριστών, με τη σύμφωνη γνώμη όλων των ομάδων, εφαρμόζεται για πρώτη χρονιά ένας νέος τρόπος διεξαγωγής του Πρωταθλήματος Κ15.

Συγκεκριμένα, το Πρωτάθλημα Super League Κ15 αγωνιστικής περιόδου 2023/24 θα διεξαχθεί σε τρεις φάσεις:

1η Φάση: Όλες οι ομάδες θα χωριστούν σε δύο ομίλους με γεωγραφικά κριτήρια (Α'  και Β'  Όμιλοι).

2η Φάση: Όλες οι ομάδες θα χωριστούν σε τέσσερεις ομίλους (Γ' , Δ' , Ε' , ΣΤ' ) με βάση τον τελικό βαθμολογικό πίνακα έκαστου ομίλου (Α’ & Β’) μετά την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης.

3η Φάση: Τελική φάση (Final Four)

Στην 1η Φάση, θα διεξαχθούν δύο γύροι ανά όμιλο και σε κάθε γύρο όλες οι ομάδες θα αγωνιστούν εναντίον όλων των λοιπών ομάδων του ομίλους τους (εντός – εκτός έδρας).

Οι ομάδες χωρίζονται στον Α'  και τον Β' όμιλο, ως ακολούθως:

Στη 2η Φάση, η οποία αποτελεί συνέχεια της πρώτης, αφού οι βαθμοί των ομάδων μεταφέρονται, οι ομάδες θα χωριστούν σε τέσσερεις ομίλους (Γ' , Δ' , Ε' , ΣΤ' ) σύμφωνα την βαθμολογική θέση που κατέλαβαν μετά την ολοκλήρωση της 1ης φάσης.

Συγκεκριμένα, στον Γ' όμιλο θα τοποθετηθούν οι τέσσερις πρώτες ομάδες του Α’ ομίλου (θέσεις 1 έως 4) και στον Δ’ όμιλο οι υπόλοιπες ομάδες (θέσεις 5 έως 8). Αντίστοιχα, στον Ε’ όμιλο θα τοποθετηθούν οι τέσσερις πρώτες ομάδες του Β' ομίλου (θέσεις 1 έως 4) και στον ΣΤ' όμιλο οι υπόλοιπες ομάδες (θέσεις 5 έως 7).

Σε κάθε έναν από τους παραπάνω ομίλους (Γ' , Δ' , Ε' , ΣΤ' ) θα διεξαχθούν δύο γύροι (εντός – εκτός έδρας αγώνες). Μετά την ολοκλήρωση των δύο γύρων, οι ομάδες που κατέλαβαν την πρώτη θέση στον Γ' και στον Ε' όμιλο, θα προκριθούν απ’ ευθείας στην Τελική Φάση (Final Four) του πρωταθλήματος.

Για την κατάληψη των υπόλοιπων δύο θέσεων της Τελικής Φάσης (Final Four), θα ακολουθήσουν μονοί αγώνες μπαράζ σύμφωνα με το παρακάτω σχεδιάγραμμα και οι δύο τελικές νικήτριες θα προκριθούν στην Τελική Φάση (Final Four) του πρωταθλήματος.

Κλικ για Σχολιασμό

Αφήστε Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες

Ημερολόγιο

Απρίλιος 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

PgeOle App για PC

Περισσότερα από ΒΟΛΕΪ