ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΑΝΔΡΕΣ

ΒΥΡΩΝΑΣ ΚΑΒΑΛΑΣ-ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ 0-5: Καβ..."άλλα" κόλπα!

Στην πρώτη επίσημη υποχρέωση για τη νέα ποδοσφαιρική σεζόν η Παναχαϊκή ταξίδεψε στην Καβάλα όπου συνέτριψε με σκορ 5-0 τον τοπικό Βύρωνα, μία νεοφώτιστη ομάδα Γ' εθνικής, στο πλαίσιο της 3ης φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας (Κυριακή 2/10, 16.00, "Α. Καραγιάννη").
*Με τη νίκη αυτή η Παναχαϊκή δεν προκρίνεται στον 4ο, αλλά περνά -άνευ αγώνος- στον 5ο γύρο της διοργάνωσης χωρίς να αγωνιστεί!

Από το πρώτο σφύριγμα του διαιτητή Μπουτσίκου, έγινε εμφανές πως οι "κοκκινόμαυροι" είχαν άγριες... διαθέσεις! Μόλις στο 2' η ομάδα του Σούλη Παπαδόπουλου άνοιξε το σκορ με τον Χαντί να πιάνει ένα εξαιρετικό αριστερό σουτ εκτός περιοχής και τη μπάλα να πηγαίνει "τηλεκατευθυνόμενη" στο αριστερό "Γ" του ανήμπορου να αντιδράσει Αθανασίου. Από εκεί κι έπειτα ο ρυθμός δεν έπεσε και μέχρι τη συμπλήρωση 20' αγώνα η Παναχαϊκή με τους Λιποράσε, Πέταρ Καρακλάιτς και Κέρι έφτασε πολύ κοντά στο 0-2, το οποίο ήρθε στο 21', όταν από κεφαλιά του Αλεξόπουλου ο Τουμανίδης χρησιμοποίησε το χέρι του για να ανακόψει τη μπάλα εντός περιοχής, με τον διαιτητή να καταλογίζει την εσχάτη των ποινών. Μερικά δευτερόλεπτα αργότερα, ο Κέρι ευστόχησε από τα 11 βήματα, δίνοντας προβάδισμα ασφαλείας στους φιλοξενούμενους!

Ενδεικτικό της διάθεσης και της υπεροχής των "ροσονέρι", είναι το γεγονός ότι το... "κοντέρ" στο φινάλε του α' ημιχρόνου έγραψε...: 26-74% κατοχή μπάλας, 2-11 τελικές ευκαιρίες!

Στο β' μέρος τα αίματα άναψαν, μετά από ένα σκληρό μαρκάρισμα του Καρίπογλου, σε ανύποπτο χρόνο στο χώρο της μεσαίας γραμμής πάνω στον Κέρι. Ακολούθησε 4λεπτη διακοπή για να ηρεμήσουν τα πνεύματα (51'-55'), με τον διαιτητή να δείχνει την κόκκινη κάρτα στον ποδοσφαιριστή του Βύρωνα Καβάλας. Ο ρυθμός έπεσε και σε συνδυασμό με τις αλλαγές, φάνηκε νωρίς στο β' ημίχρονο, ότι το... τοπίο δε θα άλλαζε. Ο Βύρωνας εγκατέλειψε τις όποιες ελπίδες έτρεφε, όταν στο 75' ο Πέταρ Καρακλάιτς έκανε το 0-3 από την άσπρη βούλα. Τα εναπομείναντα λεπτά ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα, με την Παναχαϊκή ωστόσο να μην κατεβάζει ταχύτητα και πετυχαίνει άλλα δύο τέρματα στο 86' και στο 90' +5', με σουτ των Νικολά Καρακλάιτς και Γιάννη Μπουρλάκη αντίστοιχα για το τελικό Βύρωνας Καβάλας-Παναχαϊκή 0-5.

ΦΙΛΜ ΑΓΩΝΑ...

2' - ΓΚΟΛ - Ο Αλεξόπουλος έβγαλε τη συρτή σέντρα από τα αριστερά, με τον Μπουρλάκη να πλασάρει από το δεύτερο δοκάρι... Οι αμυνόμενοι απομάκρυναν πάνω στη γραμμή και ο Χαντί -στον οποίο κατέληξε η μπάλα- με ένα πανέμορφο αριστερό σουτ έστειλε τη μπάλα στο αριστερό "παραθυράκι" της εστίας του Βύρωνα.

4' - Κεφαλιά του Λιποράσε από το 2ο δοκάρι, μετά την εκτέλεση του 2ου κόρνερ της Παναχαϊκής, η μπάλα πέρασε άουτ...
8' - Ο Αλεξόπουλος πάσαρε στα αριστερά για τον Πέταρ Καρακλάιτς, αυτός συνέκλινε, σούταρε με το δεξί, ο τερματοφύλακας της ομάδας της Καβάλας ήταν σε ετοιμότητα και μπλόκαρε.
10' - Σουτ του Κέρι μέσα από την περιοχή, ο Μαυρογιάννης έβαλε την κόντρα και παραχώρησε το κόρνερ.
19' - Εκτέλεση φάουλ του Χατζόπουλου, στην καρδιά της περιοχής του Θεοδωράκη, με τον Παντελίδη να μην καταφέρνει να φτάσει στη μπάλα για μερικά εκατοστά! Εάν την έβρισκε... θα υπήρχε πρόβλημα... Η μπάλα πέρασε άουτ.
21' - ΠΕΝΑΛΤΙ - Χέρι του Τουμανίδη μέσα στην περιοχή, έπειτα από κεφαλιά του Αλεξόπουλου!

21' - ΓΚΟΛ - 2-0 η Παναχαϊκή με εκτέλεση πέναλτι του Λόρι Κέρι!!! Σημάδεψε χαμηλά στη δεξιά γωνία του Αθανασίου, ο οποίος έπεσε στην αντίθετη...

24' - Σέντρα Στεργίδη από τα δεξιά, σουτ του Πέταρ Καρακλάιτς, απόκρουση Αθανασίου, "ριμπάουντ" και κοντινό πλασέ του Κέρι, απομάκρυναν σε κόρνερ πάνω στη γραμμή οι αμυνόμενοι!!!

30' - Σουτ του Πέταρ Καρακλάιτς μέσα από την περιοχή, η μπάλα κόντραρε στα σώματα των αμυντικών του Βύρωνα Καβάλας.
34' - Ο Στεργίδης έκανε την κούρσα από τα αριστερά, έκοψε πολύ έξυπνα στο πέναλτι για τον Κέρι, με τον Ιβανίδη να παρεμβαίνει και να παραχωρεί κόρνερ.
35' - Κεφαλιά του Λιποράσε που βρέθηκε αφύλακτος στο 2ο δοκάρι, έπειτα από εκτέλεση κόρνερ από αριστερά του Χαντί, με τον Αθανασίου να εκτινάσσεται στο αριστερό "Γ" και να απομακρύνει εντυπωσιακά σε κόρνερ!
39' - Φοβερή κούρσα του Αλεξόπουλου... Ξεκίνησε από τη μεσαία γραμμή, τους πέρασε όλους, με τον Ναουμίδη, τον τελευταίο παίκτη του Βύρωνα να παραχωρεί κόρνερ με τάκλιν!
45' - Εντυπωσιακή πάσα του Πέταρ Καρακλάιτς... Έβγαλε εκτός φάση όλη την άμυνα του Βύρωνα, βρίσκοντας τον Κέρι στην πλάτη της, ο οποίος μέσα από τη μικρή περιοχή δεν κατάφερε να νικήσει τον Αθανασίου που απομάκρυνε!
51' - ΚΟΚΚΙΝΗ ΚΑΡΤΑ - Σκληρό μαρκάρισμα του Καρίπογλου στον Λόρι Κέρι με τις τάπες... Πολύ σωστά ο διαιτητής έβγαλε την κόκκινη κάρτα από το τσεπάκι.
67' - Ο Χαντί πάσαρε κάθετα στον Μπουρλάκη, ο οποίος υπό πίεση και από πλάγια θέση σούταρε, στέλνοντας τη μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Αθανασίου.
73' - Μεγάλη ευκαιρία με τον Πτηνόπουλο... Ο Θεοδωράκης βγήκε μακριά από την εστία του και απομάκρυνε τη μπάλα.
75' - ΠΕΝΑΛΤΙ - Ο Πέταρ Καρακλάιτς, έπειτα από γύρισμα του Μπουρλάκη, μπήκε στην περιοχή από τα αριστερά, ανετράπη από αμυνόμενο των γηπεδούχων και κέρδισε το πέναλτι!
75' - ΓΚΟΛ - Χαμηλά στο κέντρο η εκτέλεση από τον Πέταρ Καρακλάιτς! Έπεσε στη δεξιά γωνία ο Αθανασίου...
81' - Φοβερή ενέργεια του Πτηνόπουλου! Απέφυγε τους αμυνόμενους, πάσαρε στο ύψος της περιοχής για τον αρχηγό του Βύρωνα, Παντελίδη, ο Θεοδωράκης, όμως βγήκε για άλλη μία φορά από την εστία του και απέκρουσε!
86' - ΓΚΟΛ - Μακρινό σουτ του Νίκολα Καρακλάιτς, πολύ κακή η αντίδραση του Αθανασίου, ο οποίος δεν κατάφερε να πέσει στη δεξιά του γωνία και να απομακρύνει! Στα δίχτυα η μπάλα!!!
88' - Κάθετη Λινάρδου στον Αλεξόπουλο, το σουτ του τελευταίου απέκρουσε ο Αθανασίου... Κόρνερ!
88' - Ο Λινάρδος βρήκε στα δεξιά τον Μπουρλάκη, αυτός δοκίμασε το πόδι του, η μπάλα όμως πέρασε άουτ...
94' - Ο Νικολά Καρακλάιτς έπιασε το δυνατό δεξί σουτ, με τον "πορτιέρο" των γηπεδούχων να εκτινάσσεται και να παραχωρεί κόρνερ.
95' - ΓΚΟΛ - Σουτ του Γιάννη Μπουρλάκη μέσα από την περιοχή. Η μπάλα κατέληξε... σβηστά στο βάθος των διχτύων, στη δεξιά γωνία του Αθανασίου!!!

Θυμηθείτε ΕΔΩ την εξέλιξη της αναμέτρησης...

ΒΥΡΩΝΑΣ ΚΑΒΑΛΑΣ - ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ 0-1 (Live)

Γκολ: 2' Χαντί, 21' πεν. Κέρι, 75' πεν. Καρακλάιτς Π., 86' Καρακλάιτς Ν., 90' +5' Μπουρλάκης

Κίτρινες κάρτες: 10' Παντελίδης, 54' Αθανασίου / 10' Λαρέα, 50' Κέρι

Κόκκινη κάρτα: 50' Καρίπογλου

Οι συνθέσεις...
Βύρωνας Καβάλας (Καζεπίδης): Αθανασίου, Μαυρογιάννης (46' Λουκοβίτης), Καρίπογλου, Ναουμίδης, Τουμανίδης, Ιβανίδης, Χατζόπουλος (62' Μενίκου), Γκατζολάρι, Δερμιτζάκης Α. (62' Ηλιάδης), Παντελίδης, Πτηνόπουλος...
Παναχαϊκή (Παπαδόπουλος): Θεοδωράκης, Στεργίδης, Λαρέα, Τσακμάκης, Λιποράσε, Κωνσταντακόπουλος, Μπουρλάκης, Χαντί (68' Λινάρδος), Κέρι (55' Καρακλάιτς Ν.), Αλεξόπουλος, Καρακλάιτς Π. (79' Τριμμάτης)...

Διαιτητής: Μπουτσίκος (ΣΔΠ Μακεδονίας)
Βοηθοί: Τσεχελίδης - Μποζατζίδης (ΣΔΠ Μακεδονίας)
4ος Διαιτητής: Τζίκας (ΣΔΠ Μακεδονίας)

ΜΙΚΡΑ-ΜΙΚΡΑ....
(*) Με φανέλα από τα 90s'...!!! Την ιδιαίτερη φανέλα που φόρεσε την σεζόν 1996-97 φοράει η Παναχαϊκή, όπως επιλέχθηκε από τους φίλους της και τιμόντας έτσι την πορεία στους "4" εκείνης της περιόδου, μιας εκπληκτικής πορείας που σταμάτησε στον Παναθηναϊκό..!!!

(*)ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΥΠΕΡΟΧΗ ΣΤΟ Α' ΗΜΙΧΡΟΝΟ...!!! 74-26% η κατοχή μπάλας από την Παναχαϊκή... 11-2 οι τελικές ευκαιρίες (με 6-0 στην εστία). 10-0 τα κόρνερ...!!! Η Παναχαϊκή δείχνει στο χορτάρι ποιος είναι το αφεντικό και "καθαρίζει" την πρόκριση από το α' μέρος...

(*) Το σκληρό μαρκάρισμα του Καρίπογλου στον Κέρι, το οποίο άφησε τους γηπεδούχους με 10 παίκτες, οδήγησε σε 4λεπτη διακοπή, από το 51' έως και το 55'.

(*) Στατιστικά στο... φινάλε: Κατοχή: 27-73%, Τελικές προσπάθειες: 4-20 (1-13 στην εστία), Κόρνερ 0-13. 

Κλικ για Σχολιασμό

Αφήστε Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες

Ημερολόγιο

Μάιος 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

PgeOle App για PC

Περισσότερα από ΒΟΛΕΪ