ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΑΝΔΡΕΣ

Χρώματα και μνήμες κόντρα στην… θλίψη

Γράφουμε κατά κόρον για το πόσο λείπει ο αθλητισμός από τις ημέρες αυτές, πόσο δύσκολο είναι για τους αθλητές, τους προπονητές και τους εμπλεκόμενους να μένουν μακριά από τον τρόπο δράσης τους, αλλά και πόσο δύσκολη θα είναι η επιστροφή στους ρυθμούς που είχαμε συνηθίσει.

Από το πάζλ αυτό όμως, απουσιάζει ένα πολύ σημαντικό κομμάτι και αυτό είναι ο κόσμος, οι φίλαθλοι, οι οπαδοί ή όπως αλλιώς θέλετε πείτε τους.

Και αν για τους πρώτους ο αθλητισμός είναι το επάγγελμα τους, ο τρόπος διαβίωσης, για τον κόσμο είναι η ίδια του η ζωή. Πάνω από κορονοϊούς, πανδημίες και οποιαδήποτε αρρώστια. Και οι «Nortenos Patras» για μια ακόμη φορά, θύμισαν σε όλους την έννοια της ανιδιοτελούς αγάπης, την επιρροή μιας ομάδας στη ζωή κάποιων και ακόμη περισσότερο την σπουδαιότητα της αναγνώρισης σπουδαίων ιστορικών δεδομένων.

Έτσι, τις μέρες της καραντίνας, οι «Μεξικάνοι» βρήκαν ευκαιρία και στον πεζόδρομο της Ρήγα Φεραίου καλλιτέχνησαν 3 απίστευτα σχέδια με «κοκκινόμαυρα» χαρακτηριστικά...

Το βασικό σχέδιο, απεικονίζει τον «μάγο» Βασίλη Στραβοπόδη με τον γιο του Νίκο σε μικρή ηλικία, όπως ακριβώς είναι και η χαρακτηριστική φωτογραφία από την δεκαετία του 70’. Δίπλα τους αναγράφεται το «From Father to Son» (σ.σ. από τον πατέρα στον γιό), με βαθύτερη ανάλυση την μεταλαμπάδευση της αγάπης για την ομάδα από γενιά σε γενιά.

Λίγο πιο πέρα, μια ακόμη εμβληματική μορφή, από τα τέλη του αιώνα, από άλλη χρονικά στιγμή, ένας ξένος που αγαπήθηκε όσο κανείς. Αναφερόμαστε στον Αμαέκι Ότιτζι, τον Νιγηριάνο επιθετικό που αγωνίστηκε στην Παναχαϊκή από το 1990 έως το 1995 και σε 104 ματς σημείωσε 45 γκολ, όντας ο 3ος σκόρερ της ομάδας όλων των εποχών.
Περιμετρικά του Ότιτζι, βλέπουμε το «ΠΑΘΟΣ ΤΡΕΛΑ… ΓΙΑ ΤΗ ΡΙΓΕ ΦΑΝΕΛΑ», κάτι που σίγουρα χαρακτήριζε το παιχνίδι του υψηλόσωμου Αφρικανού αποτέλεσε έναν παίκτη που έκανε πολλούς ανθρώπους ακόμη και εκτός Πάτρας να αγαπήσουν την ομάδα.

Τέλος, σε πιο ουδέτερο σχέδιο, αντικρύζουμε την ασπίδα με τα χρώματα της ομάδας και μια μπάλα ποδοσφαίρου, συνοδευμένα από τον ύμνο των «ροσονέρι» και την χαρακτηριστική ατάκα «Είσαι της Πάτρας το καμάρι…»

Αν μη τι άλλο, οι «Nortenos» κατάφεραν ακόμη μια φορά να… ξυπνήσουν όμορφες αναμνήσεις, να θυμηθούμε τα παλιά και να νοσταλγήσουμε όλα τα ωραία που έχουν περάσει…

Ο Βασίλης Στραβοπόδης με τον γιό του Νίκο πλέον κοσμούν τον κεντρικό πεζόδρομο της Πάτρας και για θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι.

Ο Αμαέκι Ότιτζι νομίζουμε δικαίως θεωρείται ο πιο αγαπημένος ξένος που φόρεσε την ριγωτή…

 Λιγάκι ρετρό, σήμα δεκαετιών πριν το ’80 και βεβαίως η σημαντικότερη φράση του ύμνου της ομάδας: «Είσαι της Πάτρας το καμάρι…»

Προϋπήρχε στην Ρήγα Φεραίου, αλλά «δένει» υπέροχα με τα υπόλοιπα. Απέναντι από τον «μάγο» (Στραβοπόδη) το «ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ 1891»

Κλικ για Σχολιασμό

Αφήστε Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες

Ημερολόγιο

Μάιος 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

PgeOle App για PC

Περισσότερα από ΒΟΛΕΪ