ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΑΝΔΡΕΣ

«Τέρμα η μιζέρια και η ανυπαρξία αντιλογίας»

axaioi_3

Την ΚΑΛΥΤΕΡΗ και ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟΤΕΡΗ ανακοίνωση που έχουν βγάλει ποτέ, έβγαλαν οι "Αχαιοί-3" σχετικά με την παρουσία τους στο τελευταίο παιχνίδι της ποδοσφαιρικής ομάδας της Παναχαϊκής και το Παμπελοποννησιακό Στάδιο, που ήταν από τα θέματα της προηγούμενης εβδομάδας...

Ο παλιότερος (μετρά πλέον 13 έτη) σύνδεσμος φίλων της Παναχαϊκής, ανακοινώνει πως ΣΤΑΜΑΤΑΕΙ την αποχή (!), εξηγεί τα "πως" και τα "γιατί" και αν μη τι άλλο, μιλάει με λογική και σωστή στόχευση για όλα όσα ταλανίζουν τους "κοκκινόμαυρους" κύκλους...

Χωρίς πολλά λόγια...

Αναλυτικά η ανακοίνωση...

«19/1/2011 ... Μήπως αυτή η ημερομηνία σας βοηθά να θυμηθείτε;

Τέσσερα χρόνια μετά και ούτε λόγος για την μαύρη Τετάρτη. Τα ΜΜΕ ούτε που σκέφτηκαν να κάνουν μια αναφορά στο γεγονός. Ούτε μια ανακοίνωση οργανωμένων, ούτε μια πορεία, ούτε καν μια συζήτηση στα στέκια τον φιλάθλων. Το μάρμαρο της λαϊκής διαμαρτυρίας, που πλήρωσαν με το αίμα τούς αδέρφια μας συνδεσμίτες, πέρασε στο "αρχείο" της κοκκινόμαυρης σκέψης μας και η ζωή συνεχίστηκε και συνεχίζεται μέσα από τα ζάπινγκ του nova.

Τέσσερα χρόνια ύβρεων, απαξίωσης, μιζέριας, μισαλλοδοξίας, πηγάζουσες από τούς κόλπους της διοίκησης, προσπερνιούνται στη σκέψη ενός αδιάφορου κοκκινόμαυρου λαού.

ΟΧΙ κύριοι. Μπορεί κάποιοι να έχετε κοντή μνήμη ή να σας συμφέρει αυτή η αιματηρή υπόθεση και αυτή η ανάρμοστη συμπεριφορά να μπει στο αρχείο, όμως για εμάς είναι χαραγμένη μέσα στο μυαλό μας και δεν θα αφήσουμε να σβήσει ποτέ από την ιστορία μας, όσο μελανή εικόνα και αν μοιάζει.

Τα τέσσερα χρονιά αδρανούς αποχής όχι μόνο δεν πίεσαν, άλλα βόλεψαν κάποιους να εξυπηρετήσουν τούς σκοπούς τούς. Το μόνο που δηλώσαν ήταν η διαφοροποίηση και η μη στήριξη στα λεγόμενα και πεπραγμένα της διοίκησης από την πλευρά μας χωρίς όμως να δώσουν λύση, αφού το ιδιοκτησιακό καθεστώς παραμένει ίδιο και δυστυχώς δεν αφήνει τα περιθώρια αλλαγής του.

Η πίεση που δέχεται είναι μονομερής και υποτυπώδης αφού θεσμοί και παράγοντες του χώρου κωφεύουν και σφυρίζουν αδιάφορα, προσπαθώντας να καλύψουν την αδυναμία τούς να βρεθούν απέναντι στο κατεστημένο.

Ο μόνος πραγματικά χαμένος το οπαδικό κίνημα και η νέα γενιά που μεταλλάσσεται σε φερέφωνο της πρωτεύουσας.

Ε, λοιπόν κάπου εδώ πρέπει να μπει ένα τέρμα σε αυτήν την μιζέρια και την ανυπαρξία αντιλογίας. Οι Αχαιοί επιστρέφουν στο γήπεδο για να συνεχίσουν ότι άφησαν ημιτελές τον Απρίλιο του 2011. Και αυτό ερμηνεύεστε το όπως σας βολεύει. Είναι το τελευταίο που μας απασχολεί πλέον. Η αποχή για εμάς σπάει, διότι δεν υφίσταται ως αγώνας, ως μέτρο πίεσης.

Η αποχή γίνεται οργανωμένα, με δράσεις και κινητοποιήσεις και όχι με ζάπινγκ από τον καναπέ. Δεν προδίδουμε κανέναν αγώνα, όπως μας προσάπτουν κάποιοι, διότι δεν υφίσταται αγώνας. Δεν ξεχνάμε και δεν τα βρήκαμε με κανέναν.

Επιστρέφουμε αυτόνομοι, πληρώνουμε το εισιτήριο μας και δεν διαπραγματευόμαστε τίποτα και με κανέναν. Θα διαμαρτυρηθούμε μέσα από το δικαίωμα που μας δίνει το δημοκρατικό μας πολίτευμα και μέσα σε νόμιμα πλαίσια.

Και εξηγούμαστε από τώρα: ουδεμία σχέση έχουμε με διαμαρτυρίες που στηρίζονται στη βία και την ύβρη. Υπάρχουν χιλιάδες τρόποι για να αγωνιστείς για το δίκιο σου πέραν αυτών και εμείς σε αυτόν τον δρόμο θα βαδίσουμε. Και το τονίζουμε ως πάγια θέση μας, μιας και είναι γνωστή η δράση των προβοκατόρων στα γήπεδα.

Επιστρέφουμε για να υλοποιήσουμε τον λόγο της ύπαρξης μας ως οργανωμένοι με όσες δυνάμεις μας έχουν απομείνει και πιστεύουμε πως κάποιοι θα αναθεωρήσουν την σκέψη τούς και θα μας στηρίξουν στο δύσκολο δρόμο που διαλέξαμε να διαβούμε.

Τη λευτεριά σου μην τη ζητιανεύεις. Το δίκιο σου με λόγια μη γυρεύεις...

ΥΓ.: Όλα έχουν ένα τίμημα. Όπως αποκομιστήκαμε εμείς το δικό μας τίμημα της στέρησης για την αποχή έτσι και εσείς που ήσασταν στις τάξεις μας και λοιδορήσατε τον αγώνα μας δεν έχετε καμία θέση στην κερκίδα μας ... δε θέλουμε θλιμμένους στην γιορτή μας ...»

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ ΜΙΑ ΖΩΗ ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ ΑΧΑΙΟΙ–3

Κλικ για Σχολιασμό

Αφήστε Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες

Ημερολόγιο

Μάιος 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

PgeOle App για PC

Περισσότερα από ΒΟΛΕΪ