ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΑΝΔΡΕΣ

Σ. Τσιώλης: "Ευθύνομαι κι εγώ... Θέλω να ταυτιστώ με την Παναχαϊκή"

Πάρα πολλές ατάκες που χωρούν ανάλυση και συζήτηση άφησε σαν συμπεράσματα ο Σάκης Τσιώλης, μετά την ολοκλήρωση της συνέντευξης τύπου του αγώνα με τον Ηρόδοτο...

Η ανάληψη της ευθύνης, η επόμενη μέρα, ο διχασμός, και πολλά ακόμη, με κορυφή την ατάκα για τους "ανθρώπους που θα στηρίξουν οικονομικά", ξεχωρίζει σε μια συνέντευξη εφ' όλης της ύλης...

Αναλυτικά...

"Θα έχει δύο μέρη η συζήτηση. Πρώτα από όλα θα πω ότι ήταν ένα παιχνίδι για το οποίο ζούσαμε και αναπνέαμε και θέλαμε οπωσδήποτε η Παναχαϊκή να είναι στη μεγάλη γιορτή που έρχεται με την έλευση της Λίγκας 2, με 12 ομάδες που θα θυμίζει πολύ έντονα την Super League, με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον. Θέλαμε να εξασφαλίζει η Παναχαϊκή περισσότερα οικονομικά οφέλη, να πατάει στα πόδια της γερά, να μην εξαρτάται από 1 ή 2 ή 3 οικονομικούς παράγοντες. Τώρα μπορεί με καλή λειτουργία και με καλή διαχείριση να ανταπεξέρχεται των υποχρεώσεων της. Η επόμενη μέρα είναι μεγάλη ιστορία για την Παναχαϊκή αλλά πρέπει να φτιάξει μια πραγματικά μεγάλη ομάδα όπως αρμόζει στην ιστορία της για να διεκδικήσει και την άνοδο της στην Super League 1.
Όσον αφορά για τα υπόλοιπα... Ήρθα στην ομάδα σε μια περίοδο που ήταν στην διεκδίκηση των μπαράζ για τη 2η θέση και ευθύνομαι και εγώ που η ομάδα δεν κατάφερε την άνοδο. Ένας λόγος που μπήκα στον αγωνιστικό χώρο ενώ θα μπορούσα να μείνω να κάνω αξιολόγηση στην ομάδα όπως έλεγαν οι συζητήσεις και να δούμε το καλοκαίρι τι θα κάνουμε, ήταν όσα είδα για την ομάδα και τον κόσμο, στα παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ και τον Λεβαδειακό, ενθουσιάστηκα και ήθελα να μπω στο γήπεδο. Για τα άσχημα αποτελέσματα και την μέτρια επίδοση φέρω και εγώ ευθύνη,  όμως υπάρχουν πολύ βασικοί παράγοντες πέρα από την δική μου ευθύνη.

Το πρώτο έχει να κάνει με το ότι παίζαμε Τετάρτη-Κυριακή-Τετάρτη, ήταν δύσκολο στο να επηρεάσω το στυλ της ομάδας γιατί δεν κάναμε πάνω από 2 κανονικές προπονήσεις που θα βελτίωναν κάποια πράγματα στην αγωνιστική συμπεριφορά. Βεβαίως ο διχασμός που υπήρχε και όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα δεν βοηθούσε καθόλου την ομάδα και την άγχωσε περισσότερο και δημιούργησε αυτά τα προβλήματα. Χωρίς να θέλω να βγάλω τις ευθύνες από πάνω μου. Τις αναλαμβάνω...

... Τώρα. Είναι πρωτάθλημα αυτό; Ερωτώ. Αυτό που γίνεται 3-4 χρόνια στην Football League; Τι τραγωδία είναι αυτή; Ήρθα την Τρίτη το βράδυ πριν τον Κισσαμικό και την άλλη μέρα με όσα είδα με τον κόσμο ήθελα να πάρω την κάρτα μου και να φύγω. Αλλά είχε επικυρωθεί η κάρτα μου, γι' αυτό και παρέμεινα. Σε αυτό το διχασμό δεν θα μπορούσα να κάνω κάτι. Μιλάω για το πρωτάθλημα λοιπόν. Οι 6 ομάδες αυτές, αν τις παρακολουθήσατε, έδωσαν 3 παιχνίδια. Αυτοί έπαιζαν 3 και εμείς 6.  Και αυτοί που συμμετείχαν δεν συμμετείχαν, έπαιζαν με 9, με 8 παίκτες. Η ομάδα της Παναχαϊκής το πλήρωσε με αυτές τις ομάδες, όταν ήταν νορμάλ τα πράγματα, έχασε και αρκετούς βαθμούς. Άρα λοιπόν, παίζαμε με με ομάδες που θέλαμε να διεκδικήσουμε τον ίδιο στόχο με την διαφορά ότι παίζαμε και τα 6 παιχνίδια (με Τρίκαλα και Ηρόδοτο) που είχαν μεγάλο κίνητρο για να παίξουν. Άρα υπάρχει μια ανισότητα στο πρωτάθλημα. Καταλαβαίνω ότι έτσι όπως πάει να γίνει η Λίγκα είναι η λύτρωση του ποδοσφαίρου, αλλά καταλαβαίνω και αυτές τις ομάδες που διαμαρτύρονται και σωστά διαμαρτύρονται. Έπρεπε να τελειώσει από την αρχή. Επειδή ξέρουμε ότι μπορούν να αλλάξουν τα πράγματα τελευταία στιγμή, έκανε τις ομάδες να πιστεύουν ότι δεν θα γίνει και θα πέσουν 4 ομάδες. Έπρεπε από τον Δεκέμβρη να οριστικοποιηθούν αυτή η ιστορία για να μπορέσουν οι άνθρωποι να διεκδικήσουν να μείνουν στην Λίγκα 2. Από εκεί και  κάτω δεν μιλάμε για ποδόσφαιρο. Και ακούω εμπλέκονται και βουλευτές που ζητούν για τις ομάδες του... δεν βλέπουν το χάλι που δεν κατεβαίνουν καν να παίξουν; Να κάνουμε το σταυρό μας στην κλήρωση του πρωταθλήματος να βρούμε 3-4 ομάδες που δεν θα κατέβουν στο τέλος να παίρνουμε αέρα τα παιχνίδια.

Κλείνει η παρένθεση. Η επόμενη μέρα θα είναι από αύριο το πρωί οι ιθύνοντες αυτής της μεγάλης και ιστορικής ομάδας να βάλουν κάτω τα πράγματα, να συνεννοηθούν και να χαράξουν μια σταθερή πορεία για να παρουσιαστεί η ομάδα πανέτοιμη σε ένα πρωτάθλημα με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον. Εγώ θα περιμένω να δω όλα αυτά, να συζητήσουμε και να δούμε αν τους καλύπτω ή αν με καλύπτουν, για να συνεχίσουμε περαιτέρω. Θέλω να αφήσω το στίγμα μου στην Παναχαϊκή, το θέλω πάρα πολύ, για το κόσμο, για την ιστορία της. Θέλω να ταυτιστώ με την Παναχαϊκή, αλλά βεβαίως το πρώτο λόγο τον έχουν οι ιθύνοντες."

Ακολούθησαν οι ερωτήσεις που έφεραν επίσης αρκετό ενδιαφέρον...

Αν αύριο οι ιθύνοντες σας πουν μένετε, είστε έτοιμος για το επόμενο βήμα, έχετε αξιολογήσει το υλικό;
"Εννοείται. Δεν έχει κλείσει η αξιολόγηση από αυτά που είδα, γιατί θα αδικούσα κάποιους. Κάποιοι 20-30% ήταν πολύ κουρασμένοι, ενώ 60-70% πολύ λάιτ, δεν είναι αντικειμενικά κριτήρια. Αν πάρω το πρόσταγμα, το πλάνο δουλεύει  μέσα στο μυαλό μου και ξέρω τι πρέπει να κάνω για την Παναχαϊκή, ώστε να προχωρήσω στην επόμενη μέρα. Η Παναχαϊκή είναι μεγάλη ευθύνη, δεν μπορεί να κάνεις απλά και μόνο το προπονητή, έχει κόσμο, ιστορία."

Πόσο χρόνο θα χρειαστείτε αν σας δώσει το "ok" η διοίκηση για να φτιάξετε την δική σας ομάδα;
"Να είστε σίγουρος τον Σεπτέμβρη με το που θα αρχίσει το πρωτάθλημα, θα έχει το στίγμα και το στυλ το δικό μου."

Άρα έχει σημασία ο στόχος που θα θέσει η διοίκηση. Αν δεν έχει στόχο ανόδου και σας πουν πάμε να μείνουμε κατηγορία, δεν θα παραμείνετε;
"Σε  αυτό το πρωτάθλημα με 12 ομάδες δεν πας να μείνεις. Πρέπει να ενωθούμε, να προχωρήσουμε όλοι μαζί. Και τώρα με το οικονομικό backround που θα έχει η ομάδα με βάση κάποιους ανθρώπους που θα στηρίξουν οικονομικά, δεν θα είναι για να μείνει, αλλά να πρωταγωνιστήσει. Δεν ξέρω αν θα βγει κατηγορία η ομάδα, αλλά σίγουρα θα έχει το στίγμα και το στυλ το δικό μου. Με βάση τους παίκτες που θα κολλήσουν και έχω κατά νου τα  πράγματα θα προχωρήσουν."

Για το υπάρχον υλικό και το ποιοι θα αποχωρήσουν;
"Αύριο το πρωί πρέπει να δω τα συμβόλαια, ποια λήγουν και ποια όχι. Πρώτα με την φιλοσοφία, τι ποδόσφαιρο θέλω να παίξω, με επιθέσεις από άκρα για παράδειγμα θα δώ ποιοι παίκτες κάνουν."

Ακόμη και σήμερα που η ομάδα έκανε τις περισσότερες ευκαιρίες τα 3 τελευταία χρόνια, υπήρξε πρόβλημα στο γκολ. Ήταν βασικό στο να είναι εδώ η Παναχαϊκή;
"Σίγουρα. Το βάρος στους δικούς μας παίκτες, σε αυτή την οριακή στιγμή, τους έκανε να μην έχουν καθαρό μυαλό αλλά οι ευκαιρίες είναι κραυγαλέες. Πάμε κάπου αλλού. Τα 6 γκολ που φάγαμε δεν τα έχω φάει με τέτοια συχνότητα όσα χρόνια είμαι προπονητής, 22 χρόνια με 750 παιχνίδια, δεν τα έχω φάει. Στη δημιουργία η ομάδα είναι καλή βγαίνει καλά, έχει στυλ, έχει ταχύτητα, αλλά εκεί θες στράικερ, χρειάζεσαι μέσα θες άνθρωπο που να έχει αντίληψη χώρου, να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα, να ξεμπλοκάρει όλη την ομάδα. Αν αφήσουμε το ματς με τον Κισσαμικό, τα παιδιά σε αυτά τα 4-5 παιχνίδια προσπαθήσανε, είχανε διάθεση αλλά έλειπε το εύκολο γκολ."

Στο τέλος ο "Αθλητικός Δικαστής" ρώτησε  αν είχαμε κάνει λάθος και υπερτιμήσαμε την Παναχαϊκή και αν συμφωνεί;
"Ναι, έχετε δίκιο. Γιατί βάλαμε μεγάλους στόχους χωρίς να είμαστε έτοιμοι να τους πετύχουμε."

 

 

Κλικ για Σχολιασμό

Αφήστε Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες

Ημερολόγιο

Μάιος 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

PgeOle App για PC

Περισσότερα από ΒΟΛΕΪ