ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΑΝΔΡΕΣ

Οι 3 βαθμοί… της λύτρωσης! Όλα τα σενάρια παραμονής για την «κοκκινόμαυρη» ομάδα...

Μία ακόμα χρονιά στα σκουπίδια πέταξε η Παναχαϊκή, που μπαίνει από σήμερα (27/4) στην ψυχοφθόρα διαδικασία των μπαράζ παραμονής.

Η σεζόν είναι πλήρως αποτυχημένη καθώς κράτησε για 20η σερί σεζόν το «κοκκινόμαυρο» συγκρότημα μακριά από τα… σαλόνια του Ελληνικού ποδοσφαίρου, σε μία περίεργη χρονιά που ξεκίνησε με πολλά όνειρα και στόχο την άνοδο.

Με την εμπειρία του 2006 ακόμα… νωπή όμως, η Παναχαϊκή πρέπει να προσέξει πάρα πολύ για να μην μπλέξει σε περισσότερες περιπέτειες, διαφυλάττοντας την παρουσία της στη δεύτερη τη τάξη Εθνική κατηγορία και τη νέα σεζόν.

Η αλήθεια είναι ότι στη φετινή διαδικασία, αυτός ο στόχος είναι μία αρκετά βατή υπόθεση, που περνάει αποκλειστικά από τα χέρια της. Ακόμα και η απογοήτευση δεν είναι ικανή να στοιχήσει στη «βασίλισσα» με τη δέουσα σοβαρότητα.

Πόσο κοντά είναι όμως η Παναχαϊκή στην παραμονή που, την ώρα που την έχασε για έναν μόλις βαθμό.

Αρχίζουμε από τα βασικά, ότι για ακόμα μία χρονιά, ούτε το υφυπουργείο αθλητισμού, ούτε η ΕΠΟ, ούτε η λίγκα των ομάδων (Super League 2-Football League) μπορεί να απαντήσει με σιγουριά και σαφήνεια πόσες ομάδες θα πέσουν τελικά και σε ποια (!) κατηγορία.

Πάμε να δούμε λοιπόν όλα τα σενάρια

Η Παναχαϊκή έχει το φοβερό φετινό χαρακτηριστικό να μην ευνοείται στην ισοβαθμία με καμία από τις δύο τελευταίες ομάδες, Ιεράπετρα και Καραϊσκάκη! Στην πραγματικότητα ευνοείται με Δόξα Δράμας και Απόλλωνα Λάρισας, ενώ είναι από… κάτω και με τα Τρίκαλα!

Αν πέσουν δύο ομάδες: Αρχικά η Παναχαϊκή δεν μπορεί σε κανένα σενάριο να βγει τελευταία, ενώ θέλει 3 πόντους για να παραμείνει στην κατηγορία σε αυτό το σενάριο.

Αν πέσουν τρεις ομάδες: Σε αυτό την περίπτωση η Παναχαϊκή χρειάζεται 7 πόντους ανεξαρτήτως αποτελεσμάτων των υπόλοιπων ομάδων για να είναι απολύτως ασφαλής.

Αν πέσουν τέσσερις ομάδες: Σε αυτό το ακραίο -αλλά στην Ελλάδα όλα είναι πιθανά- σενάριο το «κοκκινόμαυρο» συγκρότημα ψάχνει 10 από τους 15 διαθέσιμους πόντους στα πλέι οφ, ενώ για να δώσουμε πλήρη εικόνα της ελάχιστης πιθανότητας αυτού του σεναρίου, πρέπει να αντιληφθούμε ότι θα πρέπει να αφήσουν την Παναχαϊκή πίσω τουλάχιστον δύο ομάδες.

* Η Παναχαϊκή εξάλλου ξεκινάει σαν πρώτη αυτή τη διαδικασία με απόσταση 5 βαθμών από τον δεύτερο και έχει τα 3 (τα φαινομενικά δυσκολότερα μάλιστα) από τα 5 παιχνίδια της εντός έδρας.

** Το πιθανότερο σενάριο σήμερα (27/4) σύμφωνα με το ρεπορτάζ είναι αυτό των τριών ομάδων να υποβιβάζονται, με την Football League να προβιβάζει τους πρωταθλητές του κάθε ομίλου και τον καλύτερο δεύτερο που θα προκύψει από το μεταξύ τους μπαράζ.

*** Η προκήρυξη παρεμπιπτόντως για να ξεκινήσει το πρωτάθλημα έλεγε για δύο ομάδες που υποβιβάζονται!

Η βαθμολογία

  1. Παναχαϊκή 29
  2. Τρίκαλα 24

---------------------------------

  1. Απόλλων Λάρισας 24

---------------------------------

  1. Δόξα Δράμας 21

---------------------------------

  1. Καραϊσκάκης 16
  2. ΟΦ Ιεράπετρας 13

Το πρόγραμμα

Μ. Τρίτη 27.ο4.21...
Παναχαϊκή - Απόλλων Λάρισας

Τρίτη του Πάσχα 04.05.21...
Καραϊσκάκης - Παναχαϊκή

Σάββατο 08.05.21...
Παναχαϊκή - Τρίκαλα

Σάββατο 15.05.21...
Ο.Φ. Ιεράπετρας - Παναχαϊκή

Τρίτη 18.05.21...
Παναχαϊκή - Δόξα Δράμας

Κλικ για Σχολιασμό

Αφήστε Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες

Ημερολόγιο

Μάιος 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

PgeOle App για PC

Περισσότερα από ΒΟΛΕΪ