ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΑΝΔΡΕΣ

Οι «φωνές» της Αγυιάς (!)

«Και τώρα οι συνθέσεις των ομάδων. Παναχαϊκή: Πουρής, Κοιλιάρας, Λαμπρόπουλος…, Φίλαθλοι, μην πετάτε αντικείμενα, θα τιμωρηθεί η ομάδα μας… Αλλαγή για την ομάδα της Παναχαϊκής: Στην θέση του Ουρτάδο, ο Ατματζίδης»…

... πόσο γνώριμες ατάκες, πόσο συνηθισμένες στα «αυτιά» κάθε φιλάθλου, αλλά και πόσο απρόσωπες, αφού ελάχιστοι είναι αυτοί που γνωρίζουν τα πρόσωπα πίσω από τον.. ήχο των μεγαφώνων.

Το «Pge Ole» μίλησε με τις δύο φωνές της Αγυιάς, τον Γιάννη Φουτρή και τον Τάσο Τρύπα. Τα δύο παιδιά που έχουν επωμιστεί τον σημαντικό ρόλο της διασκέδασης αλλά και της ενημέρωσης όλων όσων βρεθούν στο γήπεδο της Παναχαϊκής. Δύο βέρους «κοκκινόμαυρους», που… κόλλησαν το μικρόβιο της ομάδας και συνεχίζουν με μεράκι και αμείωτη διάθεση τον σπουδαίο τους ρόλο.

«Pge Ole»: Παιδία, πείτε μας λίγα λόγια για εσάς;
Γιάννης Φουτρής: «Είμαι 25 ετών τελείωσα πέρυσι τις σπουδές μου στο ΤEI της Πάτρας. Tώρα βρίσκομαι σε πρόγραμμα ΜΒΑ στο Λονδίνο, στον τομέα του Management».
Τάσος Τρύπας: «Eίμαι 26 χρονών και είμαι πτυχιούχος του τμήματος Λογιστικής του ΤΕΙ της Πάτρας».

«Pge Ole»:Από πότε ασχολείστε με τον συγκεκριμένο ρόλο;
Γ.Φ.: «Ασχολούμαι από το 2001 που πρωτοξεκίνησα στη ΠΓΕ».
Τ.Τ.: «Από την δεύτερη χρονιά της θητείας του Κώστα Μακρή».

«Pge Ole»:Πως και επιλέξατε να γίνετε… η «φωνή» του γηπέδου;
Γ.Φ.: «Τυχαία! Ήταν η εποχή που η ΠΑΕ είχε σοβαρά ιδιοκτησιακά προβλήματα και ένας-ένας από όσους εργάζονταν εκεί έφευγαν γιατί ήταν απλήρωτοι. Έτσι θυμάμαι πως είχε μείνει κενή η θέση την ημέρα του αγώνα, έτυχε να βρίσκομαι κοντά στο σημείο που έψαχναν αντικαταστάτη… και αυτό ήταν! Ασχολούμουν κιόλας πάρα πολύ με την μουσική και γενικά μου άρεσε να παίζω οπότε βρήκα την ευκαιρία χωρίς να ξέρω τι υποχρεώσεις και τι δυσκολίες μπορούσα να αντιμετωπίσω.
Τ.Τ.: «Πήγαινα συχνά στο γήπεδο... τα τελευταία τρία χρόνια πριν αναλάβω, σχεδόν σε όλους τους αγώνες. Μετά την πρώτη χρονιά του Κώστα Μακρή και όταν «χήρεψε» η θέση μου πρότεινε ο Γιάννης ο Φουτρής που είχε την ευθύνη των ηχητικών να αναλάβω και δέχτηκα».

«Pge Ole»:Ποιές οι υποχρεώσεις σας κατά την διάρκεια του γηπέδου;
Γ.Φ.: «Όλα πρέπει να γίνονται ταχύτατα. Υποχρέωση είναι η επαφή με τον 4ο διαιτητή πριν τον αγώνα ώστε να με ενημερώσει για τις 18άδες των 2 ομάδων. Μετά ακολουθούν φωτοτυπίες και εκτός από εμάς μοιράζουμε και σε όλους τους δημοσιογράφους τις επίσημες 18αδες των ομάδων. Βασική υποχρέωση τώρα είναι η αναγγελία από τα μεγάφωνα για τις 11άδες της Παναχαϊκής και της φιλοξενούμενης ομάδας κάθε φορά. Στην συνέχεια έχουμε την μουσική. Κάποια χορευτικά μουσικά κομμάτια ώστε να μπορούν οι παίχτες μας να κάνουν με μεγαλύτερη και καλύτερη διάθεση την προθέρμανσή τους και να τους φύγει όσον περισσότερο το άγχος του αγώνα. Καμιά φορά εμψυχώνονται με τα τραγούδια. Και φυσικά ο ύμνος …απαραίτητος όταν οι 2 ομάδες μπουν στον αγωνιστικό χώρο καθώς και όταν η ομάδα μας κάνει την είσοδο της για προθέρμανση. Τέλος να μην ξεχάσουμε τις αλλαγές κατά την διάρκεια του αγώνα και ότι ανακοίνωση χρειαστεί να γίνει είτε από την ΠΑΕ είτε από τον τέταρτο διαιτητή (γέλια).
Τ.Τ.: «Εκφώνηση συνθέσεων και αλλαγών κατά την διάρκεια του αγώνα. Επίσης τυχών ανακοινώσεις».

«Pge Ole»:Τι προετοιμασία χρειάζεται για να είναι όλα έτοιμα στον αγώνα;
Γ.Φ.: «Επικοινωνία με τους παίχτες για να φτιάξουμε μαζί την playlist των τραγουδιών σε κάθε αγώνα. τι τους αρέσει να ακούνε, τι τους ανεβάζει, τι τους ρίχνει…. Όλα είναι θέμα ψυχολογίας… φέτος βέβαια λόγο πίεσης χρόνου δεν έγινε αυτή η διαδικασία… του χρόνου θα το διορθώσουμε». (σ.σ. αδιόρθωτος)
Τ.Τ.: «Τίποτα ιδιαίτερο. Απλά μια ματιά στην σύνθεση του αντιπάλου».

«Pge Ole»: Ποιά είναι η πιο σημαντική στιγμή για εσένα στο παιχνίδι (από την δική σου πλευρά);
Γ.Φ.: «Όταν οι 2 ομάδες κάνουν την είσοδο τους στον αγωνιστικό χώρα για τον αγώνα. Εκεί επικρατεί ένα χάος και όλα γίνονται πολύ γρήγορα. Cd , χαρτιά, συνθέσεις, ύμνος, ανακοινώσεις όλα πρέπει να γίνουν μέσα σε 2-3 λεπτά.
Τ.Τ.: «Γενικότερα η στιγμή της λήξης του αγώνα και εφόσον η ομάδα έχει κερδίσει. Πιο ειδικά όταν λέω την αλλαγή (αν γίνει) του καλύτερου παίχτη της ομάδας μας στον αγώνα». (σ.σ. κόλλησε από τον Φουτρή)

«Pge Ole»:Τι σκέφτεστε όταν οι οπαδοί σας αποδοκιμάζουν στην προσπάθεια σας να ανακοινώσετε κάτι σχετικό με ρίψη αντικειμένων ή υβριστικών συνθημάτων;
Γ.Φ.: «Στην αρχή ήταν δύσκολο. Όλοι στρέφονταν εναντίων μας έτοιμοι να μας φάνε… παλιά σκεφτόμουν πως είναι θέμα χρόνου να φάμε ξύλο. Τώρα πλέον είναι ελάχιστοι αυτοί που βρίζουν σε κάθε ανακοίνωση. Οι περισσότεροι γνωρίζουν ποιοι είμαστε και κυρίως γνωρίζουν πως οι ανακοινώσεις αυτές έρχονται από το γήπεδο από τον παρατηρητή του αγώνα.
Τ.Τ.: «Συνήθων σκέφτομαι πως έχουν δίκιο για τις αντιδράσεις που έχουν αλλά εγώ πρέπει να κάνω τη δουλειά μου και να κάνω τις ανακοινώσεις που πρέπει».

«Pge Ole»:Ποιά ήταν η πιο αστεία στιγμή σε γήπεδο, ποιά ή πιο ωραία και ποιο το μεγαλύτερο λάθος (σ.σ. που να σας έχει μείνει);
Γ.Φ.: «Η πιο ωραία στιγμή ήταν την πρώτη χρονιά του Μακρή στην ομάδα. Είχαμε οργανώσει με τον Τσουκαλά από τους οργανωμένους να λέμε μαζί τις συνθέσεις των ομάδων. Φωνάζαμε εμείς το όνομα και το νούμερο και οι οργανωμένοι φώναζαν το επίθετο και όλε με παλαμάκι. Όταν έχεις μια σκεπαστή απέναντί σου γεμάτη και να τους βλέπεις όλους να κάνουν το ίδιο πράγμα είναι το κάτι άλλο… η πιο αστεία ή μάλλον οι πιο αστείες στιγμές θα μπορούσα να πω και να συμφωνήσουν που και όλοι είναι οι ατάκες του Βασίλη Δοξαρά. Η τελευταία χαρακτηριστική ατάκα ήταν το Ομορφάντρα μου είπε σε έναν παίχτη της αντίπαλης ομάδας.
Τέλος το μεγαλύτερο λάθος ήταν να ανακοινώσουμε τελείως διαφορετικό όνομα παίχτη που έβγαινε αλλαγή από το παιχνίδι εξαιτίας του κόντρα ήλιου που είχαμε με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να διακρίνουμε το νούμερο από την ταμπέλα του 4ου».
Τ.Τ.: «Η πιο αστεία στιγμή ήταν φέτος στον αγώνα με τα Ψαχνά όταν σε μια αλλαγή παίχτη του Ηρακλή κάποιος από την κερκίδα φώναξε το κλασσικό, πλέον, «ομορφάντρα μου» και γέλασε μέχρι και ο προπονητής του. Μεγαλύτερο λάθος, δυο – τρεις φορές σε όνομα παίχτη. Ωραιότερη στιγμή σαν φίλαθλος ένα ματς Παναχαϊκή – ΠΑΣ Γιάννενα 2-1 που σώσαμε την κατηγορία (Α’ Εθνική), με γεμάτο γήπεδο και με οπαδούς φιλοξενουμένων και σαν εκφωνητής το ματς με τη Ρόδο».

«Pge Ole»: Παμπελοποννησιακό ή Αγυιά; Από άποψη και της δικής σας δουλειάς…
Γ.Φ.: «Όσον αφορά την δική μας δουλεία προσωπικά προτιμώ Παμπελοποννησιακό. Υπάρχει τεράστια διαφορά από άποψη οργάνωσης και μηχανημάτων. Στην Αγυιά το κάθε μηχάνημα και το κάθε ηχείο είναι υποβοηθούμενο από κάποιο άλλο σύστημα νέας τεχνολογίας για να μπορέσουν να λειτουργήσουν χωρίς πολλά προβλήματα κατά την διάρκεια του αγώνα. Στο Παμπελοποννησιακό τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά. Ας είναι καλά οι ολυμπιακοί αγώνες βέβαια»…
Τ.Τ.: «Πλέον και η Αγυιά έχει πολύ καλά μηχανήματα που βοηθούν στην ομαλή τέλεση των καθηκόντων μας».

3 Σχόλια

3 Comments

Αφήστε Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες

Ημερολόγιο

Μάιος 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

PgeOle App για PC

Περισσότερα από ΒΟΛΕΪ