ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΑΝΔΡΕΣ

Νίκη στην... αυλαία (1-0 την Ντε Γκράαφσαπ)

Με την μοναδική νίκη της στα 4 φιλικά σε Βέλγιο και Ολλανδία να έρχεται στην τελευταία αναμέτρηση στην Ολλανδία, η Παναχαϊκή ετοιμάζεται για την επιστροφή της στην Ελλάδα...

Το Σάββατο το απόγευμα, στο Sport Club Varseveld, οι Αχαιοί επικράτησαν με 1-0 της De Graafschap χάρις σε εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Παναγιώτη Μωραΐτη, αναγκάζοντας την αντίπαλο τους να υποστούν την πρώτη τους ήττα στα φιλικά προετοιμασίας, 10 μέρες πριν ξεκινήσει το πρωτάθλημα τους...

Ο αγώνας (πηγή: pfc1891.gr)...
Μπροστά σε αρκετό κόσμο, φιλάθλους της De Graafschap, η ομάδα του Zvezdan Milosevic, μπήκε από το πρώτο λεπτό με προσανατολισμό να κρατήσει με άνεση το μηδέν κάτι που σε γενικές γραμμές κατάφερε σχετικά εύκολα και φυσικά να πιέσει ψηλά κάτι που ζητά ο τεχνικός της ομάδας από το πρώτο φιλικό.

Σε μία τέτοια στιγμή, υψηλής πίεσης στην αντίπαλη άμυνα, οι ποδοσφαιριστές της Παναχαϊκής έκλεψαν την μπάλα. Τελικός αποδέκτης ήταν ο Μωραΐτης, ο οποίος έκανε την ενέργεια μέσα στην αντίπαλη περιοχή και ανατράπηκε κερδίζοντας πέναλτι. Το χρονόμετρο έδειχνε το 8' και ο επιθετικός της ομάδας μας ανέλαβε την εκτέλεση η οποία ήταν εύστοχη και έγραψε το 0-1. 

Μετά το γκολ της Πατρινής ομάδας, οι τυπικά γηπεδούχοι έψαξαν για το γκολ της ισοφάρισης, αλλά η άμυνα της Παναχαϊκής και ο τερματοφύλακας Καπούταγλης αντέδρασαν σωστά όταν έπρεπε αποτρέποντας κάποιο γκολ.

Στο 42' ήρθε η μεγάλη ευκαιρία της Παναχαϊκής για να διπλασιάσει τα τέρματα της. Ο Μαυριάς με εντυπωσιακή ενέργεια, μπήκε στην περιοχή της De Graafschap, έκανε το διαγώνιο σουτ, η μπάλα έδειχνε να έχει τροχιά προς τα δίχτυα, ωστόσο ο Μωραΐτης έκανε την προβολή, την έστειλε στα δίχτυα, με τον βοηθό να σηκώνει τη σημαία του ακυρώνοντας το γκολ ως οφσάιντ. Αυτή ήταν και η τελευταία καλή στιγμή του πρώτου μέρους. 

Με την έναρξη του δεύτερου μέρους δεν άλλαξαν πολλά, αλλά η Παναχαϊκή έχασε μία σπουδαία ευκαιρία να σκοράρει. Ο Τσελεπίδης έπειτα από κόρνερ έκανε την κεφαλιά, η μπάλα έσκασε στο έδαφος είχε πορεία προς την εστία και κάπου εκεί ο Μωραΐτης έκανε την κοντινή προβολή με την μπάλα να περνά ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Επόμενη μεγάλη στιγμή για την Παναχαϊκή, ήταν στο 73'. Ο Σκωτζέζος Anderson βρήκε χώρο από τα δεξιά και λίγο έξω από την περιοχή, δοκίμασε το σουτ, αλλά η μπάλα έφυγε ξυστά δίπλα από το αριστερό δοκάρι του αντίπαλου τερματοφύλακα.

Υπήρξαν κάποιες στιγμές που η De Graafschap πίεσε στο δεύτερο μέρος, αλλά ο Σούλης που είχε περάσει ως αλλαγή στο παιχνίδι δήλωσε "παρών" όταν χρειάστηκε. Προς στο τέλος του αγώνα, οι "κοκκινόμαυροι" βγήκαν δύο φορές με προϋποθέσεις σε κόντρα επίθεση, με Βασιλικόπουλο και Μουστακόπουλο, ωστόσο αμφότεροι δεν είχαν σωστές επιλογές στην τελική ενέργεια.

Οι συνθέσεις...
Opstelling De Graafschap
: Jurjus, Van Heertum, Van Huizen, Van de Pavert, Tutuarima (25' Baas), Vet (60' El Jebli), Nijland, Breinburg, Van Mieghem, Seuntjens (60' Thomassen), Hamdaoui.
Παναχαϊκή:
 Καπούταγλης (60' Σούλης), Πολίμος (64' Πατάπης), Σταμόπουλος, Κοτσώνης, Τσελεπίδης, Παπατόλιος, Anderson (77' Πατρώνης), Μαυριάς (72' Μασούρας), Κυνηγόπουλος (75' Βασιλικόπουλος), Βαρσαμίδης (60' Μουστακόπουλος), Μωραΐτης (60' Danilo).

ΜΙΚΡΑ-ΜΙΚΡΑ...
*Δεν αγωνίστηκαν με μικροπροβλήματα τραυματισμών οι Atanackovic, Αντωνακόπουλος, Madsen (υπό δοκιμή), Λινάρδος, Markovic (υπό δοκιμή).

https://www.degraafschap.nl/nieuws/de-graafschap-loopt-in-duel-met-panachaiki-tegen-eerste-oefennederlaag-aan/?fbclid=IwAR2DNAWVqmPJ1Ilit0OAA7NWy4xCbrPX3O9YHZ3zxaOQVRyBFjyxDSX3mzA

Κλικ για Σχολιασμό

Αφήστε Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες

Ημερολόγιο

Μάιος 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

PgeOle App για PC

Περισσότερα από ΒΟΛΕΪ