ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΑΝΔΡΕΣ

Μεγαλοπρεπής νίκη με υπογραφή... "Άραβα"!

Τη σημαντικότερη νίκη της μέχρι την... επόμενη πήρε το μεσημέρι της Κυριακής η Παναχαϊκή κόντρα στο Λεβαδειακό (2-0), στο μεγάλο ντέρμπι της 8ης αγωνιστικής της "SL2". Χωρίς Κουσκουνά, χωρίς Πλιάτσικα, χωρίς Τζέιμς Σταμόπουλο (που ένιωσε ενοχλήσεις στην προθέρμανση), με τον Πάνο να αγωνίζεται εκτάκτως ως αριστερός οπισθοφύλακας, αλλά με απίστευτη συγκέντρωση και σιγουριά στο παιχνίδι της πήρε "τρίποντο-χρυσάφι", τόσο βαθμολογικά, όσο και ψυχολογικά.

Σε ένα παιχνίδι ειδικών συνθηκών και αρκετά κρίσιμο για τη δύσκολη συνέχεια του "σπριντ" που λέγεται Super League 2 2020/21, η "κοκκινόμαυρη αρμάδα" έδειξε τον απαραίτητο σεβασμό σε μία ομάδα που μέχρι την έναρξη του σημερινού ματς οδηγούσε την κούρσα του πρωταθλήματος, χωρίς όμως να τη φοβηθεί.

Οι φιλοξενούμενοι επέδειξαν μαχητικότητα και σκληρότητα ως ομάδα από το πρώτο λεπτό και πολλές φορές μάλιστα οι ποδοσφαιριστές των Βοιωτών "έπαιξαν" στα όρια ρισκάροντας να έρθουν αντιμέτωποι με την αποβολή τους από το παιχνίδι. Μία από αυτές τις φάσεις, αρκετά χαρακτηριστική του παιχνιδιού του Λεβαδειακού, είχε πρωταγωνιστές τους Νίκα και Μουστακόπουλο, με τον πρώτο να κάνει "δολοφονικό" τάκλιν στον πατρινό μέσο και τον διαιτητή Ντάουλα να αγνοεί την φάση, πλήρως. Οι δυνατές μονομαχίες και τα σκληρά μαρκαρίσματα ήταν βασικά στοιχεία του παιχνιδιού της ομάδας του Αντωνίου, ένα παιχνίδι στο οποίο η Παναχαϊκή κατάφερε να προσαρμοστεί σε μεγάλο βαθμό, χωρίς όμως να χάσει την ποιότητα της ως ομάδα. Αυτό ήταν και το τεράστιο "+" στη σημερινή αναμέτρηση.

Το πρώτο ημίχρονο ήταν ιδιαίτερα ενδιαφέρον από άποψη θεάματος, με σουτ και από τις δύο πλευρές, χωρίς όμως κάποια κλασσική ευκαιρία. Αυτό που απασχόλησε πολλούς ήταν ένα πέναλτι το οποίο ποτέ δεν καταλογίστηκε υπέρ της Παναχαϊκής και τότε ίσως η "κοκκινόμαυρη" επικράτηση να λάμβανε άλλες διαστάσεις. Στην εν λόγω επίμαχη φάση ο Τσερούτι μπήκε στην περιοχή του Στογιάνοβιτς, ο Νίκας πήγε με φόρα πάνω του, ο Αργεντίνος "τσίμπησε" την μπάλα για να βγει σε θέση τετ-α-τετ, με τον ανασταλτικό μέσο  του Λεβαδειακού να τον ανατρέπει. Εν τέλει ο διαιτητής της αναμέτρησης θεώρησε πως δεν υπάρχει παράβαση και άφησε το παιχνίδι να εξελιχθεί.

Μέρος δεύτερο... Κι εδώ αρχίζει το "σόου". Ο Χρήστος Αραβίδης στην ανάπαυλα οπλίζει, πατάει στο χορτάρι και ανοίγει "πυρ"! Όλα άρχισαν στο 49ο λεπτό όταν ο Ανάκογλου κατέβασε τη μπάλα από ελεύθερο του Στογιάνοβιτς στο χώρο της μεσαίας γραμμής και βρήκε κάθετα τον "Άραβα" με μία επαφή. Αυτός έπαιξε για τον Γιούση, ο οποίος έχοντας απέναντί του τον Μύγα, μπήκε στην περιοχή και κέρδισε το πέναλτι. Αραβίδης στην άσπρη βούλα, Στογιάνοβιτς 11 βήματα μακριά, κάτω από τα γκολπόστ. Σουτ και 1-0 στο 51'. Ο έμπειρος φορ πλάσαρε στην δεξιά γωνία του πορτιέρο των φιλοξενούμενων και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Δεν πέρασαν 20' και ο Γιούσης από τα αριστερά βρήκε με εξαιρετική μπαλιά τον Αποστολόπουλο στα δεξιά. Η σέντρα του τελευταίου... "διαβήτης", με στόχο τον Χρήστο Αραβίδη που έπιασε την κεφαλιά, στην καρδιά της περιοχής μεταξύ Νίκα και Λιάγκα, στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα για το 2-0 στο 70'. 

Το σκορ παρέμεινε έως το τελευταίο σφύριγμα του Ντάουλα, με αποτέλεσμα η Παναχαϊκή να φτάσει τους 13 βαθμούς στην 3η θέση του πίνακα, ενώ από την άλλη ο Λεβαδειακός να υποχωρήσει στην 2η θέση με 15 βαθμούς.

Η συνέχεια; Δύσκολη! Με 2 παιχνίδια "back to back" στην Κρήτη (με Χανιά την Τετάρτη 17/02-15.00 και Εργοτέλη το Σάββατο 20/2-14.30), οι "κοκκινόμαυροι" τώρα πρέπει να δείξουν τα δόντια τους και να αποδείξουν την αξία τους...

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΟ LIVE...

Γκολ: 51’ (πεν.), 70’ Αραβίδης...

Οι συνθέσεις...
Παναχαϊκή (Παπαδόπουλος): Κολοβούρης, Αποστολόπουλος, Πατάπης, Λαρρέα, Πάνος, Μουστακόπουλος, Ανάκογλου (88’ Κόκας), Γιούσης (87’ Μασούρας), Μπάτροβιτς (83’ Μπρους), Τσερούτι (59’ Μαρκοπουλιώτης), Αραβίδης...
Λεβαδειακός (Αντωνίου): Στογιάνοβιτς, Λιάγκας, Δημόπουλος (46’ Μεχία), Μύγας, Παναγιώτου (74’ Βήχος), Νίκας (74’ Μαρίνος), Καραχάλιος, Νίλι, Κωστή (46’ Ενομό), Πολέτο, Τζιώρας (57’ Μπιανκόνι)...
Διαιτητής: Ντάουλας (ΣΔΠ Δυτ. Αττικής)...
Βοηθοί: Πλάκας - Οικονόμου (ΣΔΠ Δυτ. Αττικής)...
4ος: Δραγάτης (ΣΔΠ Αν. Αττικής)...
Κίτρινες Κάρτες: 61’ Γιούσης, 65’ Μαρκοπουλιώτης, 67’ Μπάτροβιτς, 77’ Λαρρέα, 82’ Κολοβούρης / 21’ Κωστή, 48’ Παναγιώτου, 50’ Μύγας, 58’ Μπιανκόνι, 81’ Ενομό, 82’ Νίλι...

Κλικ για Σχολιασμό

Αφήστε Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες

Ημερολόγιο

Μάιος 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

PgeOle App για PC

Περισσότερα από ΒΟΛΕΪ