ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΑΝΔΡΕΣ

Και στο Αγρίνιο, ήταν… ΜΑΧΗΤΕΣ

Έστω και καθυστερημένα λόγω δεκαπεντάγουστου, με το φιλικό με τον Πανιώνιο να πλησιάζει, ένα ακόμη σημαντικό δείγμα γραφής για την Παναχαϊκή της σεζόν 2018-19 πήραμε την Τρίτη το απόγευμα στο Αγρίνιο, απέναντι στον Παναιτωλικό.

Σε ένα φιλικό προετοιμασίας με διαφορετικές συνισταμένες για τους δύο αντιπάλους, η Πατρινή ομάδα έδειξε στο χορτάρι του γηπέδου των «κυανοκίτρινων» όλες τις… αρετές που αγαπήθηκαν την περσινή χρονιά. Πάθος, δύναμη, πείσμα, προσήλωση στην τακτική, ποδοσφαιρικός εγωισμός και πολλά ακόμη, απέναντι σε μια ομάδα που αγωνίζεται σε υψηλότερη κατηγορία και καλώς ή κακώς είναι –ειδικά ορισμένοι παίκτες- μια ταχύτητα παραπάνω.

Και για να είμαστε απόλυτα ειλικρινείς, ο Δέλλας έδειξε να «σνομπάρει» το φιλικό, και δεν το λέμε με την κακή έννοια, αλλά αφήνοντας πολλούς βασικούς εκτός αποστολής και μπλέκοντας πάρα πολύ τις 11αδες, ίσως να περίμενε πολύ πιο αδύναμη την Παναχαϊκή, με αποτέλεσμα ο λιγοστός κόσμος να αποχωρήσει από το γήπεδο λίγο πριν τη λήξη και με αρκετές μουρμούρες, έχοντας δει τους «ροσονέρι» να φτάνουν πολύ κοντά στη νίκη και να έχουν δημιουργήσει πολλά προβλήματα. Αλλά καλύτερα να πάμε στα του «οίκου μας»

ΤΑΚΤΙΚΗ (5-2-2-1)
Έχοντας στο μυαλό του την άμυνα και να μην απειληθεί από τις επιθέσεις των παικτών του Παναιτωλικού, ο Οφρυδόπουλος παρέταξε το γνώριμο πλέον 5-4-1 του, ένα σύστημα καθαρά αμυντικό, που όμως στην επίθεση μεταμορφώνεται σε 3-5-1, με τα μπακ να ανεβαίνουν και να αφήνουν τα 3 στόπερ να καλύπτουν την ευθεία της άμυνας, ενώ με το εκάστοτε 10αρι σε ρόλο κρυφού σέντερ-φορ, ή το αντίθετο εξτρέμ να συγκλίνει μαζί με τον επιθετικό, αυτομάτως γίνεται ένα σύστημα γεμάτο απειλές.

Έτσι λοιπόν και στο Αγρίνιο, με Καπουταγλή και Κολοβούρη να μοιράζονται 45 λεπτά κάτω από την εστία, είχαμε τις 3αδες των στόπερ με Σωτηράκο-Λουμπαρδέα-Τσελεπίδη στο α’ μέρος και Κολώνη – Ντάσιο – Παταπη στο β’, στα δεξιά της άμυνας Πολυχρόνη (Μαυρία) και αριστερά Σταμόπουλο (Πολίμο), 2 αμυντικά χαφ Πλέγα-Σταυρόπουλο και Μουστακόπουλο-Παπατόλιο, στα εξτρέμ (που στο α’ μέρος άλλαζαν συνεχώς θέσεις) στα δεξιά Καρατσανάκοφ (Κολ) και αριστερά Ελευθεριάδη (Μασούρα) και στην κορυφή Κυνηγόπουλο (Αντωνακόπουλο).

Στα 90 λεπτά του ματς, το ντουμπλάρισμα στα μαρκαρίσματα που φώναζε συνεχώς ο «Λούμπα» και παίζει να τον άκουσαν μέχρι το… Αντίρριο, οι φωνές-οδηγίες του Ντάσιου και η… σκληρότητα των Αχαιών που σε καμία περίπτωση δεν είχαν διάθεση για ένα χαλαρό ματς, ξεχώριζαν. Μαζί τους και η επίθεση-κόμπρα, που με το που αποκτούσαμε κατοχή μπάλας, σαν βέλη στα πλευρά ο «Ελέ», ο Κυνηγόπουλος, ο Μασούρας, ο Κολ, ο Μαυρίας και ο πολύ δραστήριος Πολίμος απειλούσαν συνεχώς. Στις σημειώσεις μας, ξεχώρισε η ηγετική εμφάνιση του Πλέγα και ο νεαρός Σταυρόπουλος που με την εμπειρία «35αρη» έδειξε να μην φοβάται τίποτα, ενώ Μουστακόπουλος και Παπατόλιος είχαν το δύσκολο έργο να ανακόψουν τους Μανά και Ντίας που κάποιες στιγμές χρειάστηκαν ακόμη και «ελληνορωμαϊκή λάβη», με τον Παπατόλιο να κιτρινίζεται από τον Κομίνη, όπως και ο Λουμπαρδέας που πήγε «καροτσάκι» τον Μάζουρεκ στην άλλη περιοχή στο α’ μέρος.

Χωρίς κάποιος να υστερήσει, αν ψάχναμε εναγωνίως για κάποιον να μην ήταν με θετικό πρόσιμο, θα στεκόμασταν ίσως στον Καρατσανάκοφ που δεν πήρε καθόλου μπάλες, αλλά είχε φοβερές κινήσεις στον κενό χώρο και χωρίς να συμμετέχει ενεργά στην επίθεση, στους Παπατόλιο-Μαυρία που ακόμη δεν έχουν «δέσει» με τους παλιότερους και βεβαίως όταν αυτό γίνει, θα ανέβει το αγωνιστικό επίπεδο κατακόρυφα.

ΦΙΛΜ ΑΓΩΝΑ…
5’ Σουτ: Του Σταυρόπουλου έξω από την περιοχή, άουτ.
6’ Σουτ: Του Ελευθεριάδη μετά από κλέψιμο σε πάσες αμυντικών, ψηλά άουτ.
10’ Απευθείας Φάουλ: Του Μάζουρεκ ελάχιστα άουτ.
11’ Σουτ: Του Μάζουρεκ από δεξιά, διαγώνιο, άουτ.
15’ Τετ α τετ: Του Ελευθεριάδη, όταν μετά από κλέψιμο του Πλέγα από δεξιά και πάσα, ο «κοντός» βρέθηκε απέναντι από το 0-1, αλλά πλάσαρε ελάχιστα άουτ από το δεξί δοκάρι.
17’ Απευθείας Φάουλ: Του Μάζουρεκ στο τοίχος.
-Β’ ΜΕΡΟΣ-
60’ Ευκαιρία: Ο Κολ έκλεψε έξω από την περιοχή, «ζάλισε» τους αντιπάλους με συνεχόμενες ντρίμπλες μέσα στην περιοχή, πάσαρε δίπλα του στον Μασούρα που εξ’ επαφής και πέφτοντας πλάσαρε ελάχιστα άουτ.

Οι συνθέσεις…
ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Δέλλας): Γιαννακόπουλος (70’ Θεοδωρόπουλος), Μπελεβώνης (80’ Μαρινάκης), Ρότσα (45’ Μαλλής), Μιχάι (45’ Νταλακούρας), Χαντάκιας (60’ Γιαννιώτης), Βασιλούδης (45’ Τσοκάνης), Λιάβας (60’ Τσιγγάρας), Μάζουρεκ (45’ Αγροδήμος), Κόκκορης (70’ Ντίας), Παρράς (70’ Μανάς), Βακράκος (80’ Πάουλο)…
ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ (Οφρυδόπουλος): Καπουταγλής, Σταμόπουλος, Πολυχρόνης, Σωτηράκος, Λουμπαρδέας, Τσελεπίδης, Σταυρόπουλος, Πλέγας, Ελευθεριάδης, Κυνηγόπουλος και Καρατσανάκοφ…
Παναχαϊκή (β’ μέρος): Κολοβούρης, Ντάσιος, Κοτσώνης, Πατάπης, Πολίμος, Μουστακόπουλος, Παπατόλιος, Μασούρας, Κολ, Μαυριάς, Αντωνακόπουλος.
Διαιτητής: Κομίνης (ΣΔΠ Θεσπρωτίας)
Βοηθοί: Μπαλτάς – Μεϊντανάς (ΣΔΠ Αχαΐας)
4ος: Καδδάς (ΣΔΠ Αχαΐας)
Κίτρινες: Λουμπαρδέας, Παπατόλιος.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ – ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ (ΜΙΚΡΑ-ΜΙΚΡΑ)…

Άδειο το Αγρίνιο λόγω δεκαπεντάγουστου και λιγοστός κόσμος σε σχέση με τα προηγούμενα φιλικά, παρακολούθησε την αναμέτρηση Παναιτωλικού – Παναχαϊκής.

Χωρίς τον Παναγιώτη Μωραΐτη η Παναχαϊκή. Ο Αγρινιώτης σέντερ φορ ήταν όμως στο γήπεδο και με την ευκαιρία θα δει παλιούς του φίλους…

Ο Άρης Κόκκορης που κατάγεται από την Πάτρα και αγωνιζόταν στον Παναιγιάλειο, ήταν στην αρχική 11αδα του Παναιτωλικού

Ο Αχαγιώτης Γιώργος Λαγός είναι στο γήπεδο. Ο προπονητής του Πανηλειακού είχε συζήτηση με τον προπονητή ακαδημιών των «κυανοκίτρινων» και είδε μεταξύ άλλων και πολλά γνωστά πρόσωπα.

Δεν κουράστηκε να χαιρετάει γνωστούς, ούτε ο Ανδρέας Κολοβούρης, ο Πατρινός «κίπερ» που κι αυτός φόρεσε την φανέλα της ομάδας του Αγρινίου πριν 2 χρόνια.

ΑΧΑΪΚΟ πρόσωπο είχε η διαιτησία του αγώνα, αφού πέρα από τον Θεσπρωτό Κομίνη, οι άλλοι 3 ήταν από τον νομό μας. Μπαλτάς, Μεϊντανάς και ο πρόσφατα προαχθέντας στην Β’ Εθνική Καδδάς συμπλήρωναν την 4αδα των ρέφερι…

Στην σέντρα του αγώνα ο Παναιτωλικός

Πολλά οφσάιντ χρεώθηκαν στην επίθεση οι «ροσονέρι» που συνεχώς έβγαιναν –οριακά-πίσω από τα στόπερ του Παναιτωλικού.

Pressing σε όλο το γήπεδο και στα 2 ημίχρονα από τους Αχαιούς, που δεν αφήνουν τους Αγρινιώτες να πάρουν ανάσα..!!!!

Ευκαιρία για οδηγίες στον Βούλγαρο εξτρέμ από τον Ηλία Κυριακίδη, στο διάλλειμα που έγινε για να δροσιστούν οι παίκτες στο 20’…

«Όλο το δύσκολο κάνεις» η παρατήρηση του Οφρυδόπουλου στον Ιάσονα Σταυρόπουλο και σε ευκαιρία για απειλή έξω από την περιοχή… προσπάθησε να περάσει κάθετα χωρίς αποτέλεσμα την μπάλα.

Μεγάλη κλάση ο Ίσρεαλ Κολ, με την μπάλα να «κολλάει» στα πόδια του και να δημιουργεί τεράστιους κινδύνους. Σε μια τέτοια στιγμή, όταν έκλεψε έξω από την περιοχή την μπάλα, ζάλισε τους αντιπάλους με συνεχόμενες προσποιήσεις και έδωσε δίπλα στον Μασούρα που στη μικρή περιοχή πλάσαρε άουτ…!!!!!!!

Δύο ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ αποκρούσεις του Ανδρέα Κολοβούρη (σε σουτ έξω από την περιοχή και στο 95’ σε πλασέ στη μικρή περιοχή) είναι ένα δείγμα που θα κάνει τους φίλους της ΠΓΕ να ξεχάσουν γρήγορα τον εξαιρετικό… Βρονταρά

«Ταύρος» ο Δημήτρης Πατάπης, σε κάθε του ενέργεια με δύναμη, στοιβαρότητα δεν αφήνει κανέναν περιθώριο λάθους στις κινήσεις του.

ΠΑΡΑ ΠΟΛΥΣ κόσμος από την Πάτρα στο γήπεδο. Ο Κώστας Μπακαλάρος και ο Λαμπρόπουλος από την ΠΑΕ, ο Πάρις Γεωργακόπουλος, ο Διαμαντής Κανελλόπουλος, ο παλαίμαχος Σπύρος Καπελιώτης, η οικογένεια Μουστακόπουλου με κάποιους φίλους, και ακόμη αρκετοί μεμονωμένοι φίλοι της Παναχαϊκής παρακολούθησαν το ματς από τις εξέδρες του γηπέδου του «Τίτορμου»

Πρεμιέρα στα καθήκοντα του σαν υπεύθυνος τύπου έκανε ο Σπύρος Μπουλής που ανακοινώθηκε από την ΠΑΕ λίγο πριν την έναρξη του φιλικού.

Κλικ για Σχολιασμό

Αφήστε Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες

Ημερολόγιο

Μάιος 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

PgeOle App για PC

Περισσότερα από ΒΟΛΕΪ