ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΑΝΔΡΕΣ

Η ΠΑΕ, η "Μασία" και η βιωσιμότητα...

Μια σπουδαίας σημασίας εκδήλωση έλαβε χώρα το τριήμερο 16-18/11 στην πόλη μας. Το 19ο Συνέδριο Διοίκησης Αθλητισμού και αναψυχής της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΧΗΣ (Ελλ.Ε.Ε.Δ.Α.Α.), που διοργάνωσε το τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Πατρών και ο ΝΟΠ, συγκέντρωσε επισκέπτες ακόμη και εκτός Ελλάδας, ενώ από ένα τέτοιο σπουδαίο ακαδημαϊκό γεγονός, δεν θα μπορούσε να απουσιάζει η Παναχαϊκή.

Το Σάββατο 17/11 το πρωί λοιπόν, στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Αχαΐας και στο πλαίσιο της ενότητας «Βέλτιστες Πρακτικές Βιωσιμότητας και Ανάπτυξης Επαγγελματικών & Ερασιτεχνικών Σωματείων», μίλησαν ο Τεχνικός Διευθυντής της ΠΑΕ Παναχαϊκή 1891 Κώστας Κατσουράνης και ο βοηθός προπονητή ΠΑΕ Ηλίας Κυριακίδης.

Στην 3η Στρογγυλή τράπεζα ο Κατσουράνης ανέλυσε «Με ποιους τρόπους μπορεί να καταστεί βιώσιμη η ΠΑΕ Παναχαϊκή 1891».

Ξεκίνησε την εξαιρετική του παρουσίαση, αναλύοντας την δυναμική του ονόματος. Αναφέρθηκε στην σημασία των εισιτηρίων του αγώνα, των διαρκείας και της εμπορικής χρήσης των χώρων του γηπέδου. Ανέπτυξε την σπουδαιότητα του γηπέδου και στήριξε εκεί τον βασικό τρόπο να μπορέσει να γίνει βιώσιμη η «κοκκινόμαυρη» ΠΑΕ.

Παράλληλα, ανέλυσε και το πλάνο του προπονητικού κέντρου, εκεί που ακαδημίες και ανδρική ομάδα θα «χτίσουν» την ποδοσφαιρική τους ταυτότητα και εκεί θα γεννηθούν οι ποδοσφαιριστές που θα αποτελέσουν το μέλλον του συλλόγου.

Όπως τόνισε ο τεχνικός διευθυντής της ομάδας, η Παναχαϊκή χρειάζεται την τεχνογνωσία και τους ανθρώπους για να την χειριστούν και αυτό είναι το Νο1 που έχει στο μυαλό της η Πατρινή ΠΑΕ.
Ακολούθως αναφέρθηκε στην «κοινή ταυτότητα» των ομάδων. Την ανάγκη να παίζουν από τις ηλικίες των 13-14 ετών έως την 1η ομάδα το ίδιο στυλ ποδοσφαίρου.

Ένα ακόμη κομμάτι που μπορεί να συμβάλλει στην βιωσιμότητα της ΠΑΕ είναι βεβαίως η εξαγωγή παικτών και η πώληση τους και βεβαίως το εμπορικό κομμάτι, σε Ευρωπαϊκά πρότυπα.
Πρότυπα στα οποία η Παναχαϊκή θα μπορεί να… εξαργυρώσει το ισχυρό της όνομα, είτε με χορηγίες στην εμφάνιση, είτε με διαφημίσεις νέου τύπου «LED», είτε με μπουτίκ. «Είμαστε πολύ πίσω» το σχόλιο του πρωταθλητή Ευρώπης, πριν καταλήξει στο σημαντικότερο όλων. «Αγάπη – Πίστη – Μεράκι».

Αυτό είναι το τρίπτυχο που θέλουν να βασιστεί το οικοδόμημα. Όπως άλλωστε τόνισε στον επίλογο του ο Κατσουράνης: «Τα παιδιά σας είναι και παιδιά μας και γι’ αυτά θέλουμε τις καλύτερες συνθήκες»…

ΗΛΙΑΣ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ: "Η... ανακάλυψη του ποδοσφαίρου"
Στη συνέχεια, τον λόγο πήρε ο συνεργάτης προπονητή της Παναχαϊκής Ηλίας Κυριακίδης που ανέλυσε το πλάνο των Ακαδημιών και την συμβολή τους στην βιωσιμότητα των επαγγελματικών ομάδων.

Ξεκινώντας από την οικονομική συμφωνία της UEFA και της Ένωσης Ευρωπαϊκών συλλόγων για το διάστημα 2018-2021, ανέπτυξε τη σημασία του να μπορέσει ο σύλλογος να βγει την Ευρώπη.

Βασίστηκε στα παραδείγματα των Άγιαξ και Μπαρτσελόνα, με τους Ολλανδούς και το απίστευτο επίτευγμα των 80 παικτών σε 31 Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα και τον τίτλο της μεγαλύτερης μονάδας παραγωγής ταλέντων.

Ακολούθησε η Μπαρτσελόνα και το πλάνο της Μασία, με την δαπάνη 10 εκατ., το χρόνο για την εύρυθμη λειτουργία των ακαδημιών, που μπορεί όμως να αποσβεστεί σε πολλαπλάσιο ποσοστό από την μεταπώληση ενός και μόνο παίκτη.

Ο Κυριακίδης ανέπτυξε την φιλοσοφία της ομάδας, που θέλει στα παιδιά 4-9 ετών, να μπει η «Ανακάλυψη», δηλαδή η σωστή μεταφορά της αλάνας, του παιχνιδιού σε ένα οργανωμένο περιβάλλον. Απώτερος στόχος, ακόμη και σε περίπτωση που κάποιο παιδί δεν προχωρήσει στο ποδόσφαιρο, να έχει μετατραπεί σε έναν υγιή φίλαθλο, σε άνθρωπο με υψηλό αίσθημα ευθύνης που θα μπορεί να ξεχωρίσει πότε πρέπει να στηρίξει την ομάδα, πότε να την κρίνει κ.ο.κ.

Την «κοκκινόμαυρη» παρουσία στο συνέδριο έκλεισε ο αναλυτής αγώνων της ΠΑΕ Παναχαϊκή Δημήτρης Ξουρής, που ανέπτυξε τον ρόλο του στην ΠΑΕ και με ποιο τρόπο η ανάλυση επηρεάζει την αθλητική απόδοση της ομάδας, στο πλαίσιο της ενότητας «Ανάλυση δεδομένων, Αθλητική Απόδοση & Θέαση».

Κλικ για Σχολιασμό

Αφήστε Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες

Ημερολόγιο

Μάιος 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

PgeOle App για PC

Περισσότερα από ΒΟΛΕΪ