ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΑΝΔΡΕΣ

Ημερολόγιο: Θεσσαλονίκη, σαββατόβραδο και... Μάης

Το μακρινό 1981, όταν η Παναχαϊκή υποβιβαζόταν στη Β' εθνική μετά από 11 συναπτά έτη στην Α', κυκλοφόρησε ο δίσκος "Τα συναξάρια" του αείμνηστου Δημήτρη Μητροπάνου. Σε αυτόν περιλαμβανόταν μεταξύ άλλων το τραγούδι των: Κυριάκου Ντούμου και Γιώργου Χατζηνάσιου, "Θεσσαλονίκη, Σαββατόβραδο κι Απρίλης". Με μία μικρή... αλλαγή στον μήνα, η φράση αυτή θα μπορούσε άνετα να τιτλοφορήσει το δεύτερο νικηφόρο πέρασμα της Παναχαϊκής από τη συμπρωτεύουσα μέσα σε δύο εβδομάδες.

Κι επειδή στο... "Ημερολόγιο" δε θα αναφερθούμε στα αγωνιστικά νέα του μεγάλου ΔΙΠΛΟΥ-ανόδου που εξασφάλισε η Παναχαϊκή κόντρα στον Αγροτικό Αστέρα, μπορείτε ΕΔΩ να διαβάσετε το πλήρες ρεπορτάζ του αγώνα.

Σάββατο 28/5/2022

14.00 - Η ζέστη πολλή. Όπως και η κίνηση στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Τέτοιες μεσημεριανές ώρες είναι... απαγορευτικό να είσαι εκτεθειμένος στον ήλιο, πόσο μάλλον να παίζεις ποδόσφαιρο επί 90'! Τέλος πάντων, άντε να δούμε τι θα κάνουν τα παιδιά σήμερα. Εχθές στο ξενοδοχείο τους είδα όλους μία χαρά, έτοιμους για... μάχη! Δύσκολο το ματς. Θα ήταν σημαντική υπόθεση να κάνουμε το "3 στα 3", αλλά και να γκελάρουμε δεν... τρέχει τίποτα.

14.50 - Φτάσαμε επιτέλους στον Εύοσμο. Μεγάλη γειτονιά! Μία συνοικία βγαλμένη από τα παλιά. Μα που είναι η είσοδος του γηπέδου; "Περιμένετε εδώ να σας πάει ο άνθρωπος της ομάδας στα δημοσιογραφικά.", λέει η αρμόδια για τα εισιτήρια στην είσοδο. Ο άνθρωπος... άφαντος. Σιγά μην περιμένω. Η κερκίδα ξύλινη, της δεκαετίας του '80. Τα σημερινά έρχονται σε πλήρη αντιδιαστολή με τα όσα είδαμε δύο εβδομάδες νωρίτερα στην Ευκαρπία, όπου βρισκόμασταν για το Μακεδονικός-Παναχαϊκή. Άλλοι άνθρωποι, άλλες εγκαταστάσεις, άλλη ιστορία, άλλες ομάδες.

15.15 - Ήρθε η ώρα να "στήσουμε" υπολογιστές, μικρόφωνα, ακουστικά και όλα τα συναφή. Πώς θα κάνουμε μετάδοση από ένα "καμαράκι" τόσο στενό, που οριακά χωρούν 2 άτομα και έχει τόση σκόνη ικανή να "σκεπάσει"... 50 νοματαίους!!! Ας μην γκρινιάζω, όμως...

15.30 - Να τα και τα παιδιά! Οι παίκτες κάνουν την καθιερωμένη τους βόλτα στο χορτάρι του "Δ. Κοντικάκης", το οποίο βρίσκεται σε ιδιαίτερα κακή κατάσταση. "ΠΓΕ ΓΕΡΑ, ΓΕΡΑ! ΠΑΝΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΓΥΙΑ!". Εδώ είμαστε... Έφτασαν και οι ταξιδιώτες. Τι να πεις γι' αυτούς που σε δύο εβδομάδες διένυσαν συνολικά 1.848 χιλιόμετρα για να ακολουθήσουν την "κοκκινόμαυρη θεά" στη άλλη άκρη της Ελλάδας, στη συμπρωτεύουσα, στη Θεσσαλονίκη!

16.00 - Οι συνθέσεις φτάνουν στα χέρια μου. Πρώτη φορά στα μπαράζ βασικός ο Τεγούσης! Στον πάγκο ο Χαντί και εκτός ο "Κύβε". Ας ελπίσουμε ότι δε θα λάμψει δια... της απουσίας του και η ομάδα θα "καθαρίσει" το ματς χωρίς άγχος. Από την άλλη ο Αγροτικός έχει το μπλοκάκι των απουσιών γεμάτο. Για να δούμε!

16.30 - Η προθέρμανση έχει ξεκινήσει, ενώ παράλληλα το γήπεδο γεμίζει. Καταφθάνουν και οι οργανωμένοι των γηπεδούχων. Παιδιά της γειτονίας, απόγονοι προσφύγων που αγαπούν και αυτοί παράφορα την ομάδα τους. Μακάρι να μην έχουμε φασαρίες...

17.00 - Ο Αλεξόπουλος στη σέντρα! Πάμε ΠΑΝΑΧΑ για το διπλό...

17.40 - Οδεύουμε προς το ημίχρονο. Ο παλμός που φτάνει ως εδώ που βρίσκομαι, στα δημοσιογραφικά από την εξέδρα των φίλων της Παναχαϊκής δεν υπάρχει! Ακούραστοι. Έχουμε δεχτεί γκολ, όμως το φέραμε στα ίσια το ματς με την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Κέρι. Τι κάνει ο άνθρωπος!!!

18.05 - Έναρξη στο δεύτερο μέρος. Όλα για τη μεγάλη νίκη! Ευτυχώς η ανταλλαγή "γαλλικών" μεταξύ οπαδών δεν πήρε διαστάσεις και δεν είχαμε επεισόδια στην ανάπαυλα...

18.50 - ΤΕΛΟΟΟΟΟΟΣ! Κέρι και Μπουρλάκης μας έδωσαν τη νίκη με 3-2. Απίστευτη εμφάνιση από τα παιδιά. Πραγματική αυτοθυσία κάτω από δύσκολες συνθήκες. Στην "κοκκινόμαυρη εξέδρα" έχει στηθεί πραγματικό ΠΑΡΤΙ! "ΝΑ ΤΟΙ, ΝΑ ΤΟΙ ΟΙ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ"! Το αξίζαμε. Ο κόσμος, τα παιδιά, το τεχνικό τιμ... ΟΛΟΙ! Στην άλλη πλευρά οι φίλοι του Αγροτικού χειροκροτούν και αποθεώνουν τους ποδοσφαιριστές του Γαλτσίδη, με καπνογόνα και χειροκροτήματα.

19.00 - Το γήπεδο έχει αρχίσει να αδειάζει. Οι παίκτες των δύο ομάδων οδεύουν προς τα αποδυτήρια. Στο δρόμο για αυτά όλη η ομάδα της Παναχαϊκής περνά μπροστά από τους εναπομείναντες φίλους των "σταχυοφόρων", χειροκροτεί και χειροκροτείται. Υπόκλιση! Πόσο καιρό έχουμε να δούμε τέτοια εικόνα σε ελληνικό γήπεδο;

19.10 - Κατεβαίνω στο γήπεδο για τη Συνέντευξη Τύπου με το πιο πλατύ χαμόγελο που θα μπορούσε να έχει άνθρωπος! Χαίρομαι ακόμα πιο πολύ για τα δικά μας παιδιά, τους "πιτσιρικάδες", οι οποίοι πλέον... μεγάλωσαν (Παπαχρονόπουλος, Μικές, Λιμάτσι, Μακρής). Αγκαλιάζω και συγχαίρω τον "Μανώλο" (σ.σ. Παπαχρονόπουλο). Τι συμβαίνει; Όλα τα κεφάλια στρέφονται προς το μέρος της εξέδρας που βρίσκονται οι "Παναχαϊκιώτες"! Τι ξύλο πέφτει!!!! Τραγικό...

19.45 - Που παρκάραμε ρε Άλεξ; Για λίγο χαθήκαμε στα στενά του Ευόσμου με τον έτερο ρεπόρτερ του PgeOle στη Θεσσαλονίκη, τον Αλέξανδρο τον Μαπίτσιο, αλλά τελικά το βρήκαμε το αμάξι.

Και καθώς ο ήλιος αρχίζει να μπαίνει στη φάση της Δύσης τους και ο ύμνος παίζει στο φουλ στα ηχεία του αμαξιού, ένα στιχάκι παραποιημένο στριφογυρνά στο μυαλό μου...:

"Θεσσαλονίκη, σαββατόβραδο και... Μάης
και να μου δίνεις τη χαρά μ' απλοχεριά,
σε κάποια απόμερη γωνιά της Σαλονίκης
με το τζουκ μποξ να με γυρίζεις στα παλιά.…" 

 

Κλικ για Σχολιασμό

Αφήστε Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες

Ημερολόγιο

Μάιος 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

PgeOle App για PC

Περισσότερα από ΒΟΛΕΪ