ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΝΕΟΙ

Γκρεμίζονται τα… «θεμέλια»

Ο Βαγγέλης Αυλωνίτης φορώντας την φανέλα της Κ20 στο καλοκαιρινό φιλικό με τον Διαγόρα Βραχνεΐκων...
Είναι οι πυλώνες που στηρίζουν το οικοδόμημα και στα μεγάλα «club» αποτελούν βασική προϋπόθεση για να δημιουργηθεί μια μεγάλη ομάδα. Ο Άγιαξ, η Μπαρτσελόνα και πολλά ακόμη μεγαθήρια έδειξαν το δρόμο. Κάτι αντίστοιχο επιχειρήθηκε να γίνει εδώ τα τελευταία 3 χρόνια, με την δημιουργία ακαδημιών Ευρωπαϊκών προδιαγραφών, αλλά με συντονισμένες προσπάθειες, έχει ξεκινήσει η… διάλυση τους και πλέον φτάσαμε στο τέλος.

Εξώσεις, φαγητό σε συσσίτια και σπίτια εθελοντών ήταν η αρχή του κακού, με τα παιδιά να λαμβάνουν υποσχέσεις και να παίρνουν… απογοήτευση. Αφορμή ή μάλλον σταγόνες που ξεχείλισαν το ποτήρι, είναι οι περιπτώσεις δύο παιδιών που ήρθαν στην πόλη με μεγάλες προσδοκίες και κατέληξαν να περιμένουν εδώ και 4 μήνες για ένα χαρτί που θα τους εξασφάλιζε το δικαίωμα συμμετοχής.

Ο λόγος για τον Αλέξανδρο Βασάρα και τον Βαγγέλη Αυλωνίτη, που το καλοκαίρι ενημερώθηκαν πως βάση εγκυκλίου δεν θα μπορούσαν να αγωνιστούν στην Κ20 λόγω ηλικίας (σ.σ. γεννημένοι το 1998), αλλά μόνο αν υπέγραφαν χαρτί εκπαιδευόμενου.

Όλα για το 200ευρω…
Και για να μην νομίζετε ότι αυτό είναι ιδιαίτερα επιβαρυντικό, σας ενημερώνουμε πως το όλο ζήτημα ήταν δύο
χαρτιά της ΠΑΕ και 200 ευρώ κατάθεση! Όμως, τον περασμένο Αύγουστο, έγινε εκπαιδευόμενος ο Θόδωρος
Καρμακόλιας, αλλά όχι οι Βασάρας και Αυλωνίτης, αν και η εντολή ήταν να γίνουν και οι τρείς!

Η απάντηση τότε ήταν ότι απλά έγινε λάθος από την ΠΑΕ και πως επειδή είχε περάσει η προθεσμία, αυτό θα γινόταν την 1η Ιανουαρίου, όταν άνοιγε ξανά η διαδικασία. Έτσι τα δύο παιδιά, έμειναν στην Πάτρα, προπονούνταν κανονικά και περίμεναν, με τον Αυλωνίτη να γράφεται και σε ΙΕΚ της πόλης για να συνεχίσει τις σπουδές φυσιοθεραπείας του.

Αλ. Βασάρας: «Να αναλάβουν τις ευθύνες τους»
Εμείς ως οφείλαμε, επικοινωνήσαμε με τα δύο παιδιά και όσα μας είπαν είναι αφοπλιστικά. «Το μόνο μου παράπονο είναι ότι αυτοί που έπρεπε, δεν πήρανε τις ευθύνες που τους αναλογούν» θα δηλώσει ο Βασάρας που συνεχίζει στον Διαγόρα Βραχνεΐκων.
«Μας είχαν από Πέμπτη σε Πέμπτη και φτάσαμε τέλη Ιανουαρίου. Μέχρι τις 23/1 δεν είχε γίνει τίποτα και δεν είχα άλλα περιθώρια. Κάθε εμπόδιο για καλό. Πήγα σε μια ομάδα με στόχους και θέλω να δείξω τι αξίζω και αν ανταπεξέλθω, ελπίζω το καλοκαίρι να μου δοθεί μια ευκαιρία στην α’ ομάδα».

Β. Αυλωνίτης: «Δεν έκαναν την δουλειά τους»
Όσο για τον Βαγγέλη Αυλωνίτη, αυτός με χαρακτηριστική ειλικρίνεια, μας έβαλε σε ακόμη πιο στενάχωρα μονοπάτια: «Ρωτάγαμε συνέχεια και μας λέγανε από Πέμπτη σε Πέμπτη. Την περασμένη Τετάρτη μας είπανε το οριστικό ΟΧΙ. Δεν ήθελα να φύγω. Προχθές στα αποδυτήρια δεν άντεξα… λύγισα.
Ήμουν σίγουρος ότι έστω και στο τέλος, θα γίνουμε εκπαιδευόμενοι, θα μπορούμε να παίξουμε. Δεν κοίταξαν να κάνουν την δουλειά τους και έγιναν όλα αυτά. Το ξέρω όμως ότι δεν ήταν επιλογή του κόουτς ή των άλλων προπονητών να μην γίνουμε».

Στον «αέρα» οι προπονητές, ήδη βρέθηκαν οι διάδοχοι;
Πάντως με όλα αυτά που γίνονται, κανείς δεν γνωρίζει τι μέλλει γενέσθαι με τους προπονητές. Και μπορεί ο Φώτης Παπαπαναγης να αποτελεί παρελθόν, αλλά ουδείς γνωρίζει τι θα γίνει με τους υπόλοιπους. Γιαλουρής και Σακελλαρόπουλος συνεχίζουν -μέχρι νεωτέρας- κανονικά παρά τις οφειλές προς το πρόσωπο τους, αλλά κανείς -ούτε οι ίδιοι- ξέρουν τι θα ξημερώσει, με ότι αυτό συνεπάγεται. Ήδη οι φήμες φούντωσαν με τα ονόματα των διαδόχων τους που είναι γνωστά πρόσωπα στην πόλη και την ομάδα και χαίρουν απόλυτης στήριξης των μετόχων που ζητούσαν εναγωνίως την απομάκρυνση του Αθηναίου προπονητή από τις «κοκκινόμαυρες» ακαδημίες…

Ο Μπάρλος αναλαμβάνει Κ16-Κ17...
Κυκλοφόρησε σαν φήμη την Παρασκευή, επιβεβαιώθηκε και λογικά θα μάθουμε περισσότερα από μέρα σε μέρα. Ο Γιώργος Μπάρλος, εκ των ιδιοκτητών της τεχνικής εταιρίας «Barlos Ergon», που έχει μπει στον Ατρόμητο Πατρών, είναι αυτός που θα αναλάβει να στηρίξει χορηγικά τις Κ16-17 της Παναχαϊκής, ώστε να μπορεί η ομάδα των Ζαρουχλεΐκων να έχει τον πρώτο λόγο στους παίκτες που ίσως χρειαστούν στην Γ’ Εθνική (σ.σ. αν ανέβει) για την ομάδα των «πορτοκαλί».

Για την ιστορία, τον περασμένο Ιούλιο, σε συνέντευξη του είχε δηλώσει για το τότε ενδιαφέρον των «ροσονέρι»: «Δέχθηκα και πρόταση από την Παναχαϊκή να συμμετάσχω στη διοίκηση, αλλά δεν θέλω να βάζω χρήματα και να τα κανονίζουν οι άλλοι»…

(σ.σ. Το ρεπορτάζ δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα "Match Αχαΐας")

Θα ακολουθήσει αναλυτικό ρεπορτάζ με τις δηλώσεις των παικτών, την επόμενη μέρα, τους λόγους διαμάχης και πολλά ακόμη που πρέπει να ειπωθούν και να γίνουν γνωστά... 

Κλικ για Σχολιασμό

Αφήστε Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες

Ημερολόγιο

Μάιος 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

PgeOle App για PC

Περισσότερα από ΒΟΛΕΪ