ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΑΝΔΡΕΣ

ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ 1-1 (ΤΕΛΙΚΟ)

Φιλικό βγαλμένο από Α' Εθνική ήταν αυτό που έδωσε η Παναχαϊκή το Σάββατο στην Αγυιά με τον Αστέρα Τρίπολης, που κατάφερε στο 88' να ισοφαρίσει τους Πατρινούς και να φύγει με το "Χ" από την καυτή Αγυιά...

Αναλυτικά...

Με την Παναχαϊκή να απουσιάζει από τον χάρτη της Α’ Εθνικής εδώ και μια 15ετία, ομάδες διαττόντων αστέρων έκαναν την εμφάνιση τους και πήραν τα «σκήπτρα» από την φυσική κυρίαρχη της Πελοποννήσου. Στο φιλικό του Σαββάτου, αν και δεν μπορεί να σταθεί κανείς σε ένα ανεπίσημο ματς, η ομάδα της Πάτρας, έδειξε πως η αντίστροφη μέτρηση της επιστροφής της στην κορυφή έχει σημάνει.

Το σκορ (1-1) με τον Ευρωπαίο Αστέρα Τρίπολης δεν λέει τίποτα. Πολύ καλύτερη η Παναχαϊκή από τους Αρκάδες, με όρεξη, ρυθμό, διάθεση, με ξεκάθαρη υπεροχή για 75-80 λεπτά και δύο φάσεις στο τέλος που της στέρησαν τη νίκη -γοήτρου-, η Παναχαϊκή γέμισε εκ νέου με χαμόγελα τους οπαδούς της που βρέθηκαν στις κερκίδες της Αγυιάς, αφού απέναντι σε έναν αντίπαλο που πλασάρεται στην πρώτη 7αδα της «SuperLeague» εδώ και χρόνια, έδειξε πως το… μέταλλο της δεν καταλαβαίνει από κατηγορίες.

Το ματς ήταν αρκετά σκληρό, με τους Αρκάδες να μην χαρίζουν φάση στους Πατρινούς, με σκληρά μαρκαρίσματα και αγνό ποδοσφαιρικό «ξύλο» (σε νόμιμα και αθλητικά πλαίσια), κάτι που ουσιαστικά κατέστρεψε το θέαμα, ειδικά στο α’ μέρος. Μάλλον ήταν ο μόνος τρόπος να ανακοπούν οι Κολ και Καρατσανάκοφ που μπήκαν ορεξάτοι, με τους «ροσονέρι» να έχουν κερδίσει ήδη 3 κόρνερ στα πρώτα 10 λεπτά.

Και αν στο 15’ ο Βούλγαρος ήταν ελάχιστα πιο πίσω από τον αμυντικό, το γκολ του από την «μαγική» μπαλιά του Κολ θα ήταν ότι καλύτερο, αλλά οι πανηγυρισμοί ανακόπηκαν από το υψωμένο σημαιάκι του β’ επόπτη (σ.σ. Οικονόμου).

Χωρίς ιδιαίτερη απειλή, η Τρίπολη είχε την ευκαιρία στο 35’ αλλά ο Καπουταγλής είπε «ΟΧΙ» και στο 40’ ο Παναγιώτης Κυνηγόπουλος σκόραρε για 2ο συνεχόμενο ματς (σ.σ. είχε κάνει το 3-1 στην Σπάρτη) και απέδειξε περίτρανα όσα αναφέρουμε σχετικά με τους πλάγιους εξτρέμ της ομάδας που θα κάνουν την διαφορά (σ.σ. αν και ο Ημαθιώτης άσσος είναι φυσικός σέντερ-φορ, έτσι ξεκίνησε).

Στην επανάληψη, οι αλλαγές δεν μας επέτρεψαν να δούμε αντίστοιχα όσα είδαμε στα πρώτα 45 λεπτά, κάποια σουτ (Μαυριάς, Καρατσανάκοφ) δεν απείλησαν τον Τσιφτσή και στο 80’ είχαμε και δεύτερο ακυρωθέν γκολ για την Παναχαϊκή με τον Αντωνακόπουλο να σουτάρει διαγώνια από δεξιά και να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα, αλλά τον Τσιρογιάννη επίσης με την σημαία να ακυρώνει το τέρμα των γηπεδούχων.

Κάπως έτσι φτάσαμε στο… καταραμένο 3λεπτο (88-90’), εκεί που αρχικά ο Τόνσο με εντυπωσιακή ψυχραιμία κατέβασε-όπλισε και ισοφάρισε με το αριστερό στην αριστερή γωνία του Κολοβούρη και στο 90’ παραλίγο να έχουμε το 1-2, όταν ο Τσιλιανίδης με εξαιρετική αλλαγή πορείας στα δεξιά της περιοχή, απέφυγε τον Πατάπη και πλάσαρε με το αριστερό άουτ. Την τελευταία πινελιά στον καμβά του φιλμ αγώνα έβαλε ο Ελευθεριάδης, όταν από απίθανη Σέντρα του Πολυχρόνη πριν σκάσει η μπάλα από δεξιά, βρέθηκε στο β’ δοκάρι, έκανε την προβολή αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΟ LIVE ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ...

Κλικ για Σχολιασμό

Αφήστε Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες

Ημερολόγιο

Μάιος 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

PgeOle App για PC

Περισσότερα από ΒΟΛΕΪ