ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΝΕΑ

«Δελφίνια» στον Αμβρακικό…

1st_Dolphins_Fest_2015_sunset

Αν κοιτάξεις πίσω από τα λαμπερά φώτα των μεγάλων διοργανώσεων, των καλοπληρωμένων τουρνουά και των χορηγούμενων φεστιβάλ από εταιρικούς κολοσσούς, εκεί δηλαδή που όλα ελέγχονται και κατευθύνονται, θα ανακαλύψεις διαμάντια. Εκεί θα εντοπίσεις πραγματικούς και αγνούς λάτρεις του αθλητισμού και του οπαδισμού, ανθρώπους ή παρέες ανθρώπων που με ελάχιστα εφόδια… δημιουργούν αξιοζήλευτες καταστάσεις.

Μια τέτοια παρέα ανακαλύψαμε στην Μπούκα Αμφιλοχίας, ένα μικρό χωριό της Ακαρνανίας, περίπου 300 κατοίκων, με καμάρι τους τον Παναμβρακικό, την τοπική ομάδα που μετράει 32 χρόνια ζωής και φέτος πανηγύρισε την άνοδο της στο β’ τοπικό.

Σημαντικότερο από αυτό (σ.σ. την άνοδο δηλαδή), είναι η νεολαία (sic.) της Μπούκας, που έχει δημιουργήσει τους «Dolphins», έναν σύνδεσμο που υποστηρίζει την τοπική ομάδα και φέτος κλείνει 10 χρόνια ύπαρξης (!!!) Στο πλαίσιο αυτό, το διήμερο 1-2 Αυγούστου στην παραλία του χωριού, διοργανώθηκε το «1st Dophins Festival».

"Επιδιώκουμε να δώσουμε κίνητρα στην τοπική κοινωνία, ώστε να συσχετιστεί το ποδόσφαιρο με την τοπική ομάδα και να δει το ποδόσφαιρο εκτός από άθλημα, μέσο κοινωνικής αλληλεγγύης" (Dolphins)

Εκεί βρέθηκαν άνθρωποι από το χωριό και διάφοροι επισκέπτες από διάφορες πόλεις της χώρας. Στον χώρο που οι «Dolphins» έστησαν την γιορτή τους, πέρα από το γηπεδάκι για «beach soccer», υπήρχε χώρος με έντυπα και μπλουζάκια διαφόρων ομάδων και συλλογικοτήτων. Σε αυτά ξεχώριζαν τα «HUMBA» και «RFUmagazine», αλλά και διάφορα βιβλία, οι «Navajo Antifa» της Παναχαϊκής, η «Αυτόνομη Π.Ο.» από την Πάτρα και ο «Απείθαρχος Ιωαννίνων».

1st_Dolphins_Fest_Blouzakia

Πέρα από το αγωνιστικό κομμάτι, τα «graffitti», τις μουσικές κ.λπ., το βράδυ του Σαββάτου έγινε προβολή του ντοκιμαντέρ «Αυτοοργανωσέ το» από τους «blackuroi.gr» για το αυτοοργανωμένο ποδόσφαιρο στην χώρα, μέσα από το οποίοι οι φίλοι που βρέθηκαν στο φεστιβάλ, γνώρισαν μια διαφορετική σκοπιά για το πώς μπορεί κανείς να δει τον "βασιλιά" των σπορ.

Το τέλος του φεστιβάλ έφερε το απολογισμό ο οποίος διαφέρει από μάτια σε μάτια. Για εμάς που βρεθήκαμε εκεί, μένει η προσπάθεια, η διάθεση και η αγνότητα των παιδιών που μπορεί να παρακολουθούν τον Παναθηναϊκό, τον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ, αλλά πάνω από όλα βάζουν την τοπική ομάδα του χωριού, αφού όπως δηλώνουν και στα έντυπα τους, "υποστηρίζοντας κάποιος τη τοπική του ομάδα δε βοηθάει μόνο τη περιοχή του, τη πόλη του, το χωριό του να γίνει ομορφότερο και πιο ενεργό αλλά και το ίδιο το ποδόσφαιρο, το άθλημα το οποίο με τόσο πάθος αγαπάμε."

Κλικ για Σχολιασμό

Αφήστε Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες

Ημερολόγιο

Μάιος 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

PgeOle App για PC

Περισσότερα από ΒΟΛΕΪ