ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΝΕΑ

Αετός Πατρών: «Το γονίδιο του αρπακτικού»…

Αποτελεί ένα σημαντικό κεφάλαιο στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο της Αχαΐας. Για πολλά χρόνια, αποτελούσε το.. καμάρι μια ολόκληρης περιοχής, της περιοχής της Αγίας Σοφίας. Έβγαλε μια σπουδαία φουρνιά παικτών, με πρώτο και καλύτερο τον Γρηγόρη Γεωργάτο, αλλά και τόσα άλλα παιδιά (Σακκάς, Ξένος, Καφέζας, Νικολόπουλος, Φλιάτουρας, Σχοινάς, Κατσαντώνης κ.α.), ενώ αξέχαστα έχουν μείνει τα παιχνίδια τους στο Ζαβλάνι και στο γήπεδο του Αχιλλέα στην έξω Αγυιά. Αναφερόμαστε βεβαίως στον Αετό Πατρων...

Τα τελευταία χρόνια, η "κιτρινόμαυρη" ομάδα είχε πέσει σε περίοδο παρακμής και κατέληξε στο να μη αγωνίζεται στα τοπικά πρωταθλήματα. Εδώ και λίγο καιρό, μια παρέα παιδιών ξεκίνησε πάλι την δραστηριόποιηση του Αετού.

Εμείς σαν "Pge Ole" και κυρίως σαν παιδιά της περιοχής, δεν θα μπορούσαμε να μην στηρίξουμε αυτή την προσπάθεια. Αν και το είχαμε αμελήσει, ήρθε μια συζήτηση με τον καλό φίλο Γιώργο Πετράτο, για να μας θυμίσει όλα αυτά που είχαμε ξεχάσει...

Σας παραθέτουμε μια επιστολή του γενικού αρχηγού της ιστορικής ομάδας του Αετού Πατρών, Γιώργου Πετράτου...

"Όταν πριν λίγους μήνες ήρθα σε επαφή με το πρόεδρο του Aετού, Νίκο Θεοδωρόπουλο για να του πω ότι θα αναλάβω τη χορηγία στις φανέλες της ομάδας δε φανταζόμουν ότι ένα όνειρο που είχα από μικρός που τριγύρναγα στα γραφεία της ομάδας στην οδό Θεσσαλονίκης θα γίνει πραγματικότητα.

O σκοπός μου; Να βοηθήσω την ομάδα των παιδικών μου χρονών όπως μπορώ. Συνάντησα λοιπών έναν άνθρωπο νέο σε ηλικία και σε ιδέες, ορεξάτο για δουλεία και όχι για παραγοντιλίκι. Αυτή η ιδέα δε χώρεσε ποτέ στο μυαλό της τότε οικογένειας με τα 75 παιδιά (ακαδημία), γι’ αυτό και κάποια στιγμή σταμάτησε να κατεβαίνει στο πρωτάθλημα. Μετά από χρόνια, ο πρωτομάστορας Νίκος πήρε τη σφραγίδα και κάποια αμούστακα παιδιά και μαζί με κάποιους πιο έμπειρους στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα άρχισε να κατεβάζει την ομάδα στη Γ’ κατηγορία. Έβαλε όμως και τα θεμέλια για να χτίσει μια οικογένεια με αρχές οι οποίες φάνηκαν στο τρόπο με τον οποίο αυτά τα παιδιά με δέχτηκαν και με αγκάλιασαν και μου πρότειναν τη θέση του Γενικού Αρχηγου. Αυτά τα παιδιά στο πρώτο κιόλας αγώνα της χρονιάς (2011-2012) ξεκίνησαν με ανατροπή το πρωτάθλημα απέναντι στη μέχρι τότε καλύτερη Α.Ε Πάτρα, από 0-2 σε 4-2!

Εκεί αναγνώρισα κάτι που έβλεπα μικρός στα μάτια του Γιώργου Ξένου του αδερφού του Στέλιου, του Γρήγορη Γεωργάτου, και του δασκάλου Σωτήρη Καρρά… Έβλεπα στα μάτια του φυσικού αρχηγού Φώτη Νικολάου το βλέμμα του αρπακτικού. Ήξερα ότι υπήρχε η σπίθα περίμενα και τη φωτιά. «Αυτό θα αρχίσει να μεταδίδεται σιγά σιγά» είπα από μέσα μου. Και είχα δίκιο. Στο πρώτο στραβό αποτέλεσμα (ήττα από τον Αχιλλέα Οβρυάς 1-0) είδα τα μάτια τους να γυαλίζουν. Η δεύτερη ήττα ήταν γεγονός. Όλοι όμως τα ‘χαμέ βάλει με το Θεό που παρ’ όλο που ήταν μεσημέρι δεν είχε ξυπνήσει (13ευκαιρίες στο Α’ και 20 στο Β’ με 2!! συνεχόμενα δοκάρια).

Λίγες μέρες μετά, στο πάγκο του Γιώργου Ξένου προστέθηκε και ο προπονητής Γιώργος Μερελής που με ντεμπούτο στις 11-11-11 εναντίον της Δόξας Πατρών (κι αυτό με ανατροπή 1-2) ξεκίνησε ένα σερί που κρατάει μέχρι σήμερα με 19 νίκες σε 19 παιχνίδια!!! Η τρίτη ανατροπή (2η συνεχόμενη) ήρθε σε ένα ματς αυστηρώς ακατάλληλο για καρδιακούς άλλα και για αυτή τη κατηγορία. 2-0 από τη γαλήνη στα πρώτα 15’ και όλα έδειχναν ότι πάμε για συντριβή. Όλα; το ημίχρονο λήγει με 2-1 και τα παιδιά μπαίνουν με άλλο αέρα στα αποδυτήρια, συνεπώς και στο γήπεδο. Αλλά κάτι έλειπε. Ο Φωτάρας που με το βάρος του και την εμπειρία του έγειρε τη πλάστιγγα υπέρ του αετού και στο 70’ με το που μπαίνει δείχνει ότι μπορούμε (όπως και το φώναζε) και στο 79’ το αποδεικνύει κιόλας 2-2 και τώρα όλα για όλα η άλλη αλλαγή ο Κώστας Μπίντας ή αλλιώς «ακρίδας» κάνει 2-3 στο 89’ και… επικό φινάλε για τον Αετό απέναντι στη πιο δύσκολη ομάδα του πρωταθλήματος. Μετά από αυτό το παιχνίδι και αφού οι καρδιές όλων μας είχαν γυρίσει στη θέση τους αρχίσαμε να σκεφτόμαστε το πρωτάθλημα. Μπορούμε, τα παιδιά τα καταφέρνουν και στα δύσκολα, το βλέμμα του αρπακτικού πλέων έχει γίνει 2η φύση και σ’ αυτό βοήθησαν κ άλλοι έμπειροι ποδοσφαιριστές Που έκαναν τα μικρά παιδιά να το πιστέψουν.

Άμυνα: με δασκάλους το Τάκη Τριανταφύλλου και το Νώντα Σακελίου ο μικρός Οδυσσέας Μακρής απεδείκνυε το ρητό: με οποίο δάσκαλο καθίσεις τέτοια γράμματα θα μάθεις, και βγάζοντας από το μικρό τον τσαμπουκά που ‘χε μέσα του, η τριάδα της άμυνάς έγινε απλά ΑΠΡΟΣΠΕΛΑΣΤΗ.

Κέντρο: Οικονομόπουλος-Βαρουχάκης μαζί με τους μικρούς Σπυρόπουλο και Λαζανά έκαναν τη δουλειά της άμυνας ευκολότερη αλλά και το τέρμα το μικρού Καλτσάνα να μη φαίνετε με γυμνό μάτι από τους αντιπάλους. Αργότερα και ο Παπαδής με τα 2 γκολ από κόρνερ!! .

Μπροστά η «πολυτέλεια» στη κατηγορία Μπανταδάκης και Καρέλης που προέρχονται από ομάδες επαγγελματικών κατηγοριών, έκοβαν κι έραβαν το πλεκτό των αντιπάλων. Όσο για τα υπόλοιπα παιδιά, η αμέριστη βοήθεια με όποιο τρόπο μπορούσαν κι αυτά, τους αξίζει ένα βραβείο ήθους κ αξιοπρέπειας.

Γιατί τα μάτια μου φέτος είδαν πολλούς άδειους πάγκους κάτι που δε συνέβη ποτέ στον Αετό. Τελικά αυτή η οικογένεια έχει στο «DNA» της το γονίδιο του αρπακτικού, του βασιλιά των ουρανών και γι’ αυτό είναι φτιαγμένη... ΓΙΑ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙ ΙΣΤΟΡΙΑ

ΝΑΙ ΜΩΡΗ ΑΕΤΑΡΑ

Με φίλαθλους χαιρετισμούς,
Ο γενικός αρχηγός του Αετού Πατρών,
Γιώργος Νικ. Πετράτος"

Κλικ για Σχολιασμό

Αφήστε Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες

Ημερολόγιο

Μάιος 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

PgeOle App για PC

Περισσότερα από ΒΟΛΕΪ