ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΑΝΔΡΕΣ ΜΠΑΣΚΕΤ

Το ντέρμπι με την Αχαγιά και οι λόγοι της ήττας...

Την Κυριακή (17/12) το βράδυ στο κλειστό της Αγυιάς, η Παναχαϊκή έδωσε το μεγάλο ντέρμπι με την Αχαγιά '82, στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής του Νοτίου Ομίλου της "National League 2", όπου οι "ροσονέρι" ηττήθηκαν με 74-67, κάνοντας την 2η τους συνεχόμενη ήττα στο πρωτάθλημα (και 5η συνολικά)...

Ο καλός μας φίλος και συνάδελφος Αντώνης Παναγόπουλος, αρθρογραφεί στο νέο του σάιτ για το μεγάλο ματς στην Αγυιά και αναλύει από το δικό του μπασκετικό πρίσμα τον λόγο που η ομάδα της Αχαγιάς είναι στην θέση και νίκησε την Παναχαϊκή στην αναμέτρηση της Κυριακής.

Γι’ αυτό είναι πρώτη! Το ορθολογικό μπάσκετ της Αχαγιάς 82′ απέναντι στο ”hero ball” της Παναχαϊκής

"Παρακολουθώντας διά ζώσης το μεγάλο ντέρμπι μεταξύ Παναχαϊκής και Αχαγιάς 82′ υπάρχουν πράγματα που δεν γίνεται να μείνουν ασχολίαστα και πρέπει να καταγραφούν. Η ομάδα του Γιάννη Ελευθεριάδη πέρασε από την Αγυιά με ένα διπλό – χρυσάφι (67-74) και βρίσκεται μόνη πρώτη με ρεκόρ 8-1, την ώρα που οι ”ροσονέρι” έχουν υποχωρήσει στο 4-5 και η πορεία τους χρίζει μελέτης και ανάλυσης. Τα γράφουμε αυτά, γιατί τα δύο ρόστερ δεν δικαιολογούν την πορεία τους, ούτε τους Πατρινούς περιμέναμε να βρίσκονται τόσο χαμηλά, ούτε τους Αχαγιώτες να πηγαίνουν ”τρένο”, με μοναδική… στραβοτιμονιά την ήττα της πρεμιέρας στην Ιωάννινα. Βλέποντας όμως τον τρόπο παιχνιδιού των δύο ομάδων, υπάρχει ξεκάθαρη εξήγηση του τι συμβαίνει και στους μεν και στους δε.

Ποιοτικές ΜΟΝΑΔΕΣ VS ΟΜΑΔΑ προπονητή 

Η Αχαγιά 82′ προσέγγιζε το παιχνίδι της με ξεκάθαρη στόχευση. O Γιάννης Ελευθεριάδης ξέρει ποια είναι τα ”ατού” και ποιες οι αδυναμίες της ομάδας του και χτυπάει ακριβώς με τέτοιο τρόπο, ώστε τα πλεονεκτήματα να βγαίνουν στην επιφάνεια και παράλληλα να εκτίθενται οι αδυναμίες του αντιπάλου. Αμυντικά, οι ”κόκκινοι” αντιλήφθηκαν πολύ νωρίς πως η Παναχαϊκή δυσκολεύεται πάρα πολύ στο να σπάσει τη ζώνη και επένδυσε πάνω σε αυτό. Μόλις έμειναν πίσω με 18-10, οι φιλοξενούμενοι γύρισαν το man to man σε ζώνη και ουσιαστικά μπλόκαραν την κυκλοφορία των ”Αχαιών”, οι οποίοι σε αρκετές περιπτώσεις έμοιαζαν να μην ξέρουν τι να κάνουν τη μπάλα. Επιθετικά, τα συστήματα των φιλοξενούμενων είχαν όλο το βράδυ ξεκάθαρο στόχο να βρεθεί το miss match. Είτε να μείνει ο Ντόκιτς με ψηλότερο παίκτη και να τον παίξει στα πόδια, είτε να βρεθεί ο Οικονομόπουλος μόνος στην ”καρδιά” της αντίπαλης ρακέτας και να τελειώσει τη φάση, είτε από κατάσταση low post να βρεθεί με κοντύτερο παίκτη ο Χονδρόπουλος. Δεν υπήρχε βιασύνη στις επιλογές, υπήρχε ξεκάθαρος προσανατολισμός, σιγουριά και αυτοπεποίθηση στα σουτ που έπαιρναν οι Αχαγιώτες. Πολύ απλά, γιατί σε κάθε επίθεση (ειδικά στο Β’ ημίχρονο) έπαιρναν αυτό που προέκυπτε από το σύστημα ή αυτό που τους έδινε η αντίπαλη άμυνα.

Από την άλλη..."

Διαβάστε όλο το άρθρο στο "sportstherapy.gr"...!!!

Κλικ για Σχολιασμό

Αφήστε Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες

Ημερολόγιο

Απρίλιος 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

PgeOle App για PC

Περισσότερα από ΒΟΛΕΪ