ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ

Αθλητικός φάκελος για "ροσονέρι"

Την διάθεση να λειτουργήσουν τις ακαδημίες σε ευρωπαϊκά πρότυπα έχουν άπαντες στο τμήμα μπάσκετ της Παναχαϊκής, με τον Μάρκο Μυκωνιάτη και τους συνεργάτες του (Λιούρδη-Παναγόπουλο-Ζαρκάδα) να οργανώνουν τους μικρούς "ροσονέρι" ώστε να αποκτήσουν τα εφόδια για να προοδεύσουν σε αθλητικό επίπεδο.

Γι΄αυτό τον λόγο, το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε, στο κλειστό της Αγυιάς έλαβαν χώρα Τεστ αξιολόγησης και εργομετρικές εξετάσεις, σε μια προσπάθεια ανακάλυψης των παραμέτρων που προσδιορίζουν το ταλέντο των μικρών αθλούμενων.

Όλα τα παιδιά λοιπόν που ανήκουν στις ακαδημίες μπάσκετ της Παναχαϊκής, θα αποκτήσουν τον προσωπικό τους αθλητικό φάκελο, στον οποίο θα καταγράφετε η εξέλιξη κάθε παιδιού και στο τέλος της αγωνιστικής σεζόν, θα παραδίδονται στους γονείς.

Τα παραπάνω, πραγματοποιούνται σε συνεργασία με τον ιατρό Κων/νο Μακρυγιάνη και την διαιτολόγο Στέλλα Τζαφείρη και θα ολοκληρωθούν σε 3 μέρη (σ.σ. Σαββατοκύριακα)

ΠΛΑΝΟ ΕΡΓΟΜΕΤΡΙΚΩΝ...
Τα εργομετρικά, βασίστηκαν σε4 εξετάσεις...

1) Στα αντανακλαστικά-μορφολογικά χαρακτηριστικά
(ανάστημα-βάρος-δομή σώματος-αναλογίες)

2) Στα φυσικά χαρακατηριστικά

3) Στις κινητικές τεχνικές...
(ισορροπία, ρυθμός, δεκτικότητα, ικανότητα εκμάθησης, ταχύτητα, παρατήρηση, συγκέντρωση)

4) Σε συναισθηματικά τεστ...
(επιθυμία ανταγωνισμού, έλεγχο στρες)

Αρχικά, σε κάθε παιδί, οι προπονητές των ακαδημιών μέτρησαν βάρος, ύψος και διαστάσεις των χεριών, ακολούθησε η εξέταση για σκολίωση-κύφωση και πλατυποδία και τέλος υπήρξαν τεστ ταχύτητας και αντοχής. Και επειδή εικόνα=1000 λέξεις, σας παραθέτουμε μερικές από την όλη διαδικασία...

10 Σχόλια

10 Comments

Αφήστε Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες

Ημερολόγιο

Μάιος 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

PgeOle App για PC

Περισσότερα από ΒΟΛΕΪ