ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΑΝΔΡΕΣ

ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ ΙΔΕΑ: Νέα ερωτήματα σε ΠΑΕ και ΠΓΕ...

Μπορεί να... απουσίασε για αρκετό καιρό -ελέω εξελίξεων- στα μέσα του καλοκαιριού, αλλά η "ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ ΙΔΕΑ" επέστρεψε δυναμικά με μια ανακοίνωση που τοποθετεί τον "κοκκινόμαυρο" φορέα στα μονοπάτια που απασχολούν κάθε οπαδό και φίλαθλο, για όλα όσα συμβαίνουν στον σύλλογο...

Στην μακροσκελή ανακοίνωση, ξεχωρίζουν η αποκάλυψη ότι τόσο καιρό η "ΙΔΕΑ" προετοίμαζε την δική της πρόταση σχετικά με την επόμενη μέρα του συλλόγου, η οποία είναι στην διάθεση της Ερασιτεχνικής (!!!), αλλά και οι ερωτήσεις για την λειτουργία της ΠΑΕ, για τους ρόλους του καθενός στο ποδοσφαιρικό τμήμα, τους στόχους και του τι μέλει γενέσθαι. Ακόμη, ζητείται από την Ερασιτεχνική μια ενημέρωση "για τις συμφωνίες της γύρω από τα τμήματα της, τους χώρους της και την περιουσία του συλλόγου...", αλλά και για το "φλέγον ζήτημα της ανάπλασης του γηπέδου"... Τέλος γίνετε κάλεσμα και πάλι στον κόσμο της ομάδας να γίνει μέλος στον Ερασιτέχνη, ώστε να διαμορφώσει αυτός το «αύριο» της ομάδας και να την βοηθήσει εμπράκτως.

Αναλυτικά η ανακοίνωση...

Προς: ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ        Πάτρα 12 Σεπτεμβρίου 2023

Τέρμα Έλληνα Στρατιώτη, Πάτρα, 26441, ΑΧΑΪΑΣ Αξιότιμοι κύριοι,

Μετά από αρκετό καιρό ο φορέας μας αναγκάζεται να προβεί σε νέα ερωτήματα, σχετικά με την αγαπημένη μας ομάδα και όσα συμβαίνουν σε αυτήν, τόσο στο κομμάτι του ποδοσφαιρικού τμήματος, όσο και της Ερασιτεχνικής ΠΓΕ.

Έχουν περάσει 2,5 μήνες από την ημέρα που ζητήσαμε/καλέσαμε με επίσημο έγγραφο μας σε μια συνάντηση με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, ζητώντας εξηγήσεις και αγωνιώντας για το μέλλον της ΠΑΕ. Όπως σε όλα τα ερωτήματα μας, έτσι και σε αυτό δεν λάβαμε καμία απάντηση!!! Επιλέξαμε την σιωπή και την αναμονή όπως και την αναστολή δράσεων που είχαμε προγραμματίσει, σεβόμενοι την δύσκολη κατάσταση που βιώνει το ποδοσφαιρικό τμήμα, καθώς το ενδιαφέρον και η αγωνία όλων όσων αγαπούν τον σύλλογο έχει επικεντρωθεί εκεί.

Επειδή πολλοί λοιπόν ρωτούν και απορούν, η «ΙΔΕΑ» δεν δημιουργήθηκε για να καλύψει κάποιο δημοσιογραφικό κενό, ούτε τις προσωπικές βλέψεις οποιουδήποτε, είτε αυτές εκφράζουν κάποια πεποίθηση ή κάποια «υπαλληλική» σχέση.

Αντίθετα, όλο αυτό το διάστημα, υπό το φάσμα του σκανδάλου των στημένων αγώνων, της «Interpol» και του -απευχθαίου- κινδύνου της διάλυσης της ομάδας σε συνδυασμό με τα οικονομικά προβλήματα του τμήματος, το εξώδικο της Ερασιτεχνικής προς την ΠΑΕ , η «ΙΔΕΑ» προετοίμαζε την δική της πρόταση σχετικά με την επόμενη μέρα του συλλόγου, η οποία είναι στην διάθεση της Ερασιτεχνικής -σε περίπτωση που  συμβεί το χειρότερο σενάριο-, ώστε αν βρεθεί το τμήμα στα χέρια της, να μην επέλθει οριστικά ο αφανισμός που δυστυχώς πλέον δεν μοιάζει σε σενάριο επιστημονικής φαντασίας.  Δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να παίξουμε επικοινωνιακά παιχνίδια στις πλάτες της ομάδας. Ξεκαθαρίζουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο, πάνω από όλα ως οπαδοί της ΠΑΝΑΧΑΪΚΗΣ, ότι δεν ανήκουμε σε αυτούς που εύχονται η ομάδα να πέσει στην Γ' Εθνική και στα ερασιτεχνικά για να ικανοποιηθούν τα συμφέροντα τους. Αντίθετα πιστεύουμε ότι η ομάδα μπορεί να βρει λύσεις για μια καλύτερη μέρα, ούσα στις επαγγελματικές κατηγορίες. Η αγάπη μας για τον σύλλογο είναι πάνω από όλα, όμως καμία σκέψη μας , καμία πρόταση μας δεν θα γίνει προϊόν μαζικής κατανάλωσης και εκμετάλλευσης.  Δυστυχώς ενώ δημόσια ζητήσαμε συνάντηση, κανείς δεν μας απάντησε για να μπορέσουμε σε ένα επαγγελματικό πλαίσιο να εκφράσουμε τις προτάσεις και σκέψεις μας. Αναμέναμε στωικά  ΠΑΕ και ΠΓΕ, έχοντες το 100% των μετοχών,  να μας ενημερώσουν για την ισχύουσα διοικητική κατάσταση, για το μετοχολόγιο, καθώς και τι κινήσεις έχουν γίνει με παλιά χρέη, προσφυγές κ.ο.κ., με την όλη κατάσταση να είναι θολή. Οι μετοχές της ΠΑΕ σύμφωνα με όσα έχουν δημοσιοποηθεί δεν έχουν πωληθεί, αλλά κατά τα φαινόμενα η ομάδα ελέγχεται/διοικείται από ανθρώπους φαντάσματα (;) (που φωτογραφίζονται στις ανακοινώσεις παικτών άλλης ομάδας, αφού κανείς δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα σαν διάδοχος όσων εξαφανίστηκαν εν μια νυκτί). Υπογράφονται ανακοινώσεις « Εκ του Δ.Σ της ΠΑΕ», αλλά εδώ και καιρό δεν ξέρουμε ποιο είναι το Δ.Σ. Δεν υπάρχει πουθενά δημοσιοποιημένο όσο  και αν ψάχνουμε. Την ίδια στιγμή η διοίκηση των Αμερικάνων (;;;) εξασφαλίζει την συμμετοχή στην «Super League 2», διακανονίζει παλιές προσφυγές και οφειλές (ή εξασφαλίζει αναβολές), μπερδεύοντας ακόμη περισσότερο την κατάσταση. Αναμφισβήτητα όποια χρέη πληρώνονται είναι θετικό σημάδι και το επιβραβεύουμε, όμως οι θολές και σκιώδεις καταστάσεις δεν μπορούν να συσπειρώσουν τον κόσμο για μια κοινή προσπάθεια, όπως επιτάσσει το αγωνιστικό μοντέλο που δημιουργείται φέτος.

Την ίδια ώρα γνωρίζουμε πως η αγωνιστική χρονιά θα είναι δύσκολη και απαιτητική. Πιθανόν η πιο δύσκολη των τελευταίων χρόνων. Ως άνθρωποι που αγαπάμε και ακολουθούμε την ομάδα από διαφορετικά μονοπάτια, ευχόμαστε υγεία και δύναμη στους ποδοσφαιριστές και όσους κληθούν να εκπροσωπήσουν το τιμημένο έμβλημα του συλλόγου, ελπίζοντας να αγωνιστούν πολύ σκληρά αρχής γενομένης από τον αυριανό αγώνα κυπέλλου με τον Αχαρναϊκό. Σεβόμενοι κάθε αθλητή που καλείται να αγωνιστεί φορώντας  τα "κοκκινόμαυρα", δεν πρόκειται ούτε εδώ να κάνουμε την χάρη σε πολλούς που θέλουν να μας μετατρέψουν σε δικαστές και επικριτές. Ελπίζουμε η ευκαιρία που δίνεται σε όλους να αξιοποιηθεί δίνοντας ικανοποίηση στον κόσμο της ομάδας.

Για να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι, θέτουμε τα εξής ζητήματα, τα οποία στην χρονική στιγμή που βρισκόμαστε είναι πολύ σημαντικό να αναλυθούν.

  • Καλούμε επίσημα ΠΑΕ και ΠΓΕ να βγουν πίσω από τις κουρτίνες και δημόσια να ενημερώσουν τον κόσμο της ομάδας που να ξεκαθαρίζει τα πράγματα, να εξηγεί ποιος διοικεί και να ξεκαθαρίσει τους ρόλους του καθενός στο ποδοσφαιρικό τμήμα, τους στόχους και του τι μέλει γενέσθαι.

Επίσης, σχετικά με την ερασιτεχνική Παναχαϊκή, σε συνέχεια των προηγούμενων χρόνων, η ΠΓΕ προχωράει σε ενοικιάσεις των χώρων της, των τμημάτων της και της περιουσίας της χωρίς να εξηγεί, να αναφέρει και να δίνει λόγο σε κανέναν, ούτε καν στα μέλη της!!! Το «Beach Volley» δόθηκε σε νέους ιδιοκτήτες, η ακαδημία ποδοσφαίρου συνεχίζει να είναι ένα κινούμενο φάντασμα χωρίς επίσημα χαρτιά παραχώρησης, δικαίωμα συμμετοχής στα πρωταθλήματα και δελτία, που όμως κάνει συμφωνίες 3ετίας με την ΠΑΕ, που υπενοικιάζει τους χώρους της και λειτουργεί χωρίς να δίνει λόγο κανέναν.

  • Καλούμε επίσημα την ΠΓΕ να ενημερώσει επίσημα για τις συμφωνίες της γύρω από τα τμήματα της, τους χώρους της και την περιουσία του συλλόγου. Αλήθεια, η Ακαδημία με ποιόν υπέγραψε συμφωνία για 3ετές συμβόλαιο με την ΠΑΕ αφού κανείς δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα;

Και μιας και πιάσαμε την Ερασιτεχνική, να ξεκαθαρίσουμε δύο πράγματα.

Πρώτον, να εξηγήσουμε ότι όπως ζητάμε εξηγήσεις, έτσι αναγνωρίζουμε και τα όποια θετικά γίνονται από τον Ερασιτέχνη. Έτσι, η προσπάθεια της ομάδας μπάσκετ δεν μπορεί παρά να χαιρετιστεί και να στηριχθεί μέχρι τέλους, αφού δείχνει ότι λειτουργεί όπως αρμόζει στον σύλλογο και σε αυτό δίνουμε σε όλους συγχαρητήρια και τις ευχές μας για καλή σεζόν.

Αντίθετα, μας προβληματίζουν ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ οι εσωτερικές σας κόντρες για το γηπεδικό ζήτημα για το οποίο επίσης δεν γνωρίζουμε τις εξελίξεις, με φήμες που κυκλοφορούν στην πόλη για παρέμβαση η οποία δεν καταλαβαίνουμε σε τι αποσκοπεί, για ακόμη χειρότερες φήμες σχετικά με την λειτουργία συγκεκριμένου τμήματος που πράττει χωρίς να γνωρίζουν οι αρμόδιοι και πολλά άλλα που δεν είναι καθόλου κολακευτικά για την Παναχαϊκή μας.

  • Καλούμε επίσημα την ΠΓΕ να ενημερώσει τον κόσμο επίσημα για το φλέγον ζήτημα της ανάπλασης του γηπέδου.

Τέλος να ξεκαθαρίσουμε ότι η «ΙΔΕΑ» δεν δημιουργήθηκε ούτε σαν σωτήρας, ούτε σαν τιμωρός. Δεν δημιουργήθηκε για να διχάσει, αλλά για να ενώσει όλους τους «κοκκινόμαυρους» οπαδούς και να προσφέρει το μέγιστο των δυνάμεων της για την δημιουργία ενός καλύτερου μέλλοντος για την Παναχαϊκή. Οργανώσαμε ημερίδα καλώντας όλους τους εμπλεκόμενους σε ένα ξεκίνημα ενός μεγάλου διαλόγου για τον σύλλογο και το ίδιο πράξαμε για τα θέματα της ΠΑΕ, δείχνοντας ποιος πρέπει να είναι ο δρόμος για καλύτερες μέρες. Καλούμε σε συσπείρωση, διάλογο και διαφάνεια, να κρατήσουμε τον σύλλογο μακριά από σκιώδεις ανθρώπους του παρόντος και του παρελθόντος, όψιμους παράγοντες, καιροσκόπους και κερδοσκόπους, πολιτικάντηδες και οποιοδήποτε άλλο πρόσωπο λερώνει τα 130 χρόνια της ομάδας.

Καλούμε και πάλι τον κόσμο της ομάδας να γίνει μέλος στον Ερασιτέχνη και να μπει ενεργά στην «καρδιά» του συλλόγου, ώστε να διαμορφώσει αυτός το «αύριο» της ομάδας και να την βοηθήσει εμπράκτως.

ΟΛΟΙ ΜΕΛΗ ΣΤΗΝ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ!!! ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ ΑΝΕΥ ΟΡΩΝ!!!

Μετά τιμής, Εκ του Δ.Σ.

«ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ Ι.Δ.Ε.Α.» Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία
www.panachaiki.org
contact@panachaiki.org

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ

Κλικ για Σχολιασμό

Αφήστε Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες

Ημερολόγιο

Μάιος 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

PgeOle App για PC

Περισσότερα από ΒΟΛΕΪ