ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΑΝΔΡΕΣ ΒΟΛΕΪ

Αγγελόπουλος: "Ρουμελιώτης στο σωστό τάιμινγκ"...

Συνέντευξη στο σάιτ "patrastimes.gr" και τον Προκόπη Κόγκο έδωσε ο προπονητής της ομάδας βόλεϊ, Άρης Αγγελόπουλος.

Ο τεχνικός της "βασίλισσας", μίλησε για την έλευση Ρουμελιώτη στην ομάδα και την συνεργασία μαζί του, ενώ δεν... κρύφτηκε από τον αναφερθεί στην Ερασιτεχνική ΠΓΕ και την συνεργασία μαζί της που χαρακτήρισε... αγκάθι (!).

Ακόμη, μίλησε για την Α1', τους ανταγωνιστές των "ροσονέρι" και το φετινό ρόστερ της ομάδας, ενώ τοποθετήθηκε τόσο για την ΕΑΠ, αλλά και τις Πατρινές ομάδες που συμμετέχουν στην φετινή Α2' (Ολυμπιάδα-Ερμή).

Τέλος, δεν παρέλειψε να μιλήσει και για το μέλλον του Ελληνικού βόλεϊ...

Αναδημοσιεύουμε...

- Πως πρόεκυψε η έλευση του Νίκου Ρουμελιώτη με το να αναλάβει την ομάδα βόλεϊ της Παναχαϊκής και κατ' επέκταση η συνεργασία σας ;

Α.Α.: «Ήταν κάτι που ήρθε από μόνο του και βασίστηκε στις καλές σχέσεις και στην αμοιβαία αλληλοεκτίμηση που υπάρχει ανάμεσα μας. Με λίγα λόγια υπήρχε ένα σπουδαίο όνομα η Παναχαϊκή όχι τόσο στο χώρο του βόλεϊ αλλά γενικότερα στον αθλητισμό με πολύ κόσμο και όλα αυτά σε συνδυασμό με την προεργασία των προηγούμενων χρονών όπου είχε μπει στο χάρτη του ελληνικού βόλεϊ, συζητήσαμε με το Νίκο και αποφασίσαμε ότι μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο. Θεωρώ ότι τώρα είναι ώριμες οι συνθήκες για να πετύχει αυτή η κίνηση καθώς υπάρχουν οι προϋποθέσεις όπως είναι το όνομα, ο κόσμος και η ομάδα και το ταιμινγκ είναι το σωστό. Ίσως αυτό που συνέβη να ήταν και μονόδρομος για το Πατρινό βόλεϊ αυτή την περίοδο που μιλάμε».

- Η συνεργασία με τα αδέρφια Ρουμελιώτη κάτω και από ένα διαφορετικό πόστο, όπως αυτό του ιδιοκτήτη, θεωρείται ότι θα αλλάξει κάτι στη συνεργασία σας;

Α.Α.: «Τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Ο Νίκος και ο Πάνος είναι παίκτες της ΠΓΕ και εγώ είμαι προπονητής της ομάδας. Κατά συνέπεια αντίστοιχη θα είναι και η συνεργασία μας μέσα στο γήπεδο».

- Τι πρέπει να προσέξει η Παναχαϊκή ώστε να μπορέσει αυτό το εγχείρημα να επιτύχει;

Α.Α.: «Βασικά χρειάζονται δυο πράγματα, πρώτον η οργάνωση να φτάσει σε υψηλά επίπεδα και το δεύτερο είναι η συνεργασία με την ερασιτεχνική ΠΓΕ που κατά την γνώμη μου είναι και το μεγαλύτερο αγκάθι. Και αυτό γιατί ναι μεν η ομάδα με νομικές διαδικασίες έχει περάσει στην οικογένεια Ρουμελιώτη αλλά την σφραγίδα την έχει η νόμιμα εκλεγμένη διοίκηση της ερασιτεχνικής η οποία θα πρέπει να αισθανθεί το μέγεθος της προσπάθειας για να είναι δίπλα και όχι απέναντι. Αλλιώς θα είναι δύσκολο να μεγαλουργήσει η Παναχαϊκή».

- Σίγουρα ο στόχος της Παναχαϊκής είναι η άνοδος στην Α1 Εθνική. Ποιες ομάδες βλέπεται να είναι ανταγωνίστριες;

Α.Α.: «Σίγουρα θέλουμε την άνοδο αλλά περιμένουμε να γίνει η κλήρωση για το λόγο που σε περίπτωση που κάποιες ομάδες δεν κατέβουν τελικά και κατά συνέπεια δεν μπορούμε να μιλήσουμε με ακρίβεια για τους αντιπάλους στον όμιλο μας. Αν ισχύσουν οι όμιλοι που ξέρουμε σήμερα, πέρα από τα Πατρινά ντέρμπι, ανταγωνίστριες ομάδες θα είναι η Μεταμόρφωση που είναι έμπειρη ομάδα, ο Πανερυθραϊκός, η Μαλεσίνα και πιθανόν και κάποια ακόμα αθηναϊκή ομάδα. Όταν το ζητούμενο είναι στις 12 ομάδες, να πρέπει να βγεις πρώτος, από μόνο του αυτό σηματοδοτεί δυσκολία γιατί θα πρέπει να βγεις πρώτος στους 12 και στη συνέχεια να κάνουμε αυτό το κορυφαίο διαδικαστικό όπου οι 3 πρωταθλήτριες θα παίξουν για τις δυο θέσεις ανόδου».

- Πάντως το ρόστερ που έχει φέτος η Παναχαϊκή, είναι το καλύτερο που είχε ποτέ με παίκτες όπως ο Νίκος Ρουμελιώτης και ο Στάθης Ντονάς χωρίς ωστόσο να λείπουν και οι νεαροί…

Α.Α.: «Το ρόστερ είναι πλούσιο και χτισμένο με γνώμονα την Πάτρα, την εντοπιότητα και η φιλοσοφία της Παναχαϊκής είναι αυτό να διατηρηθεί όπου και αν βρίσκεται η ομάδα. Με λίγα λόγια η δύναμη της Παναχαϊκής είναι οι ντόπιοι παίκτες. Σίγουρα υπάρχουν παίκτες 2 ταχυτήτων στο φετινό ρόστερ, παίκτες που μπορούν να αγωνιστούν στην Α1 Εθνική και άλλοι που είναι νεαροί και αυτό είναι το δύσκολο για το τεχνικό τιμ ώστε να μπορέσει να κρατήσει τους πρώτους σε υψηλό επίπεδο και παράλληλα να ανεβάσει το επίπεδο των νεαρών παικτών. Αν το πετύχουμε αυτό, τότε θα είναι πολύ μεγάλο κέρδος και θα μας βοηθήσει να υλοποιήσει τον στόχο μας».

- Πως κρίνεται την κίνηση της ΕΟΠΕ να καταργήσει την Β' και την Γ' Εθνική; Θεωρείται πως θα βοηθήσει το ελληνικό βόλεϊ;

Α.Α.: «Όχι, δεν το νομίζω πως θα είναι προς όφελος του αθλήματος η κατάργηση αυτών των 2 κατηγοριών και η κατάρτιση της Α2' Εθνικής σε 3 κομμάτια με τους αντίστοιχους ομίλους. Βέβαια όλο αυτό έγινε για οικονομικούς λόγους λόγω της κρίσης αλλά πιστεύω πως θα μπορούσε να μην καταργηθεί η Β' Εθνική η οποία να διεξαχθεί με 3-4 ομίλους και η Α2' Εθνική σε δυο ομίλους σε Βορρά και Νότο ώστε να μειωθούν οι μετακινήσεις. Δεν είναι λογικό στην Α2' Εθνική που είναι προθάλαμος της Α1' Εθνικής, να συμμετέχουν 36 ομάδες από τις οποίες κάποιες προέρχονται από το περιφερειακό πρωτάθλημα. Πιστεύω ότι τα επόμενα χρόνια θα δούμε και πάλι αλλαγές στο πρωταθλήματα του βόλεϊ γιατί είναι αναγκαίο. Από εκεί και πέρα, θα δεχθούμε το υπάρχον καθεστώς για να παλέψουμε για τους στόχους μας».

- Ένα σχόλιο για την ομάδα της ΕΑΠ και την απόφαση της να μην συμμετάσχει στην Α2 Εθνική;

- Α.Α.: «Αν όλα αυτά που έγιναν στην ΕΑΠ, έγιναν με βάση προγραμματισμό για κάποιους λόγους, τότε θεωρώ ότι είναι σωστό, αν όμως γίνονται από ανάγκη, τότε με βάση την προϊστορία της ομάδας είναι ατυχές».

- Για ποιο λόγο είναι ατυχές;

Α.Α.: «Για μένα θα έπρεπε αυτή η ομάδα να είχε 15-20 Πατρινούς παίκτες οι οποίοι θα μπορούσαν να σηκώσουν το βάρος στο πρωτάθλημα της Α2' Εθνικής και αν όχι το βάρος της ανόδου, τουλάχιστον της παραμονής. Από εκεί και πέρα τα θέματα είναι εσωτερικά και εμείς απλά μπορούμε να εκφράσουμε την γνώμη μας σαν άνθρωποι του βόλεϊ».

- Ένα σχόλιο για Ολυμπιάδα και τον Ερμη Πατρών που είστε και στον ίδιο όμιλο…

Α.Α.: «Πιστεύω ότι αμφότερες θα είναι ανταγωνιστικές ομάδες στο πρωτάθλημα της Α2 Εθνικής και είμαι σίγουρος ότι θα παίξουν σημαντικό ρόλο και θα καταφέρουν να υλοποιήσουν τους στόχους τους. Ασφαλώς είναι πολύ θετικό ότι συμμετέχουν 3 Πατρινές ομάδες στην Α2 Εθνική και σε αυτά τα τοπικά ντέρμπι θα θέλει να τα δει όλη η Πάτρα».

- Πως βλέπεται την πορεία του Πατρινού βόλεϊ;

Α.Α. «Όλα εξαρτώνται από την διάθεση, την οργάνωση και τις γνώσεις που καταθέτουν τα προπονητικά τιμ των ομάδων. Αν αυτά είναι σε υψηλά επίπεδο, τόσο καλύτερα θα είναι τα αποτελέσματα. Πάντα υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν ταλαντούχα παιδιά αλλά το δύσκολο είναι η προϋπόθεση να βάλεις κάποιο παιδί στο γήπεδο, να τους μάθεις βόλεϊ και να το κάνεις παίκτη».

- Η πορεία του ελληνικού βόλεϊ είναι καθοδική τελευταία. Μπορεί να αλλάξει κάτι;

Α.Α.: «Δεν μου αρέσει να καταστροφολογώ, καλό θα είναι να αποβάλουμε τις μικρότητες και τις δικαιολογίες και να κάνουμε αυτό που πρέπει στον αθλητισμό. Επειδή πέρασα από όλες τις εθνικές ομάδες για αρκετά χρόνια και έχω άποψη, υπάρχει καλό υλικό με Έλληνες παίκτες το οποίο όμως δεν διαχειρίζεται σωστά από τους αρμόδιους και κατά την γνώμη μου δεν φταίει σε αυτό, μόνο η οικονομική κρίση».

Πηγή: www.patrastimes.gr

5 Σχόλια

5 Comments

Αφήστε Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες

Ημερολόγιο

Απρίλιος 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

PgeOle App για PC

Περισσότερα από ΒΟΛΕΪ