ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΝΕΑ

Σημαντικό βήμα για το "γηπεδικό"

Ένα μεγάλης σπουδαιότητας ζήτημα αρχίζει να παίρνει θετική τροπή για την Παναχαϊκή και αυτό δεν είναι άλλο από το "γηπεδικό" ζήτημα που ταλανίζει τους "ροσονέρι", οι οποίοι μαστίζονται από τρομερά οικονομικά προβλήματα, που έχουν φέρει στο χείλος της καταστροφής την ιστορική ομάδα της Πάτρας, που κινδυνεύει να χάσει την περιουσία της...

Το μεσημέρι της Μ. Πέμπτης λοιπόν, δημοσιεύτηκε στο σάιτ "Attacktv.gr" η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πατρέων να εγκρίνει την αλλαγή χρήσης του γηπέδου της Παναχαϊκής στην Αγυιά, ζήτημα που την τελευταία 5ετία είναι μείζονος σημασίας για την "βασίλισσα", η οποία ψάχνει τρόπο να παραμείνει ζωντανή στον κυκεώνα της οικονομικής κρίσης.

Βέβαια, πολλοί είναι αυτοί που φέρνουν αντιρρήσεις, θεωρώντας πως ελοχεύει κίνδυνος να χαθεί το γήπεδο είτε από την δημιουργία ενός τεράστιου εμπορικού κέντρου ή ακόμη και πολυκατοικιών που θα "φυτρώσουν" στα τετραγωνικά μέτρα που χρόνια τώρα αποτελούν το "σπίτι" των "κοκκινόμαυρων" της Αχαΐας...

Το θέμα αυτό, που σίγουρα απασχολεί όλη την Πάτρα και όχι μόνο τους φίλους της Παναχαϊκής ή τους κατοίκους της Αγυιάς, σίγουρα θα έχει πολλά επεισόδια ακόμη, ελπίζουμε αυτά να είναι προς το συμφέρον της ομάδα της πόλης...

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΤΟΥ "attacktv.gr"...

Με τις ψήφους της πλειοψηφίας των 17 συμβούλων που είχαν απομείνει εκείνη την ώρα στη συνεδρίαση, καθώς επρόκειτο για το 33ο και τελευταίο θέμα της ημερήσιας διάταξης του Δημοτικού Συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε χθες, Μεγάλη Τετάρτη, "πέρασε" η τροποποίηση του υπ' αριθμ. 358/ΑΑΠ/30-12-2011 ΦΕΚ έγκρισης του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου του Δήμου Πατρέων επί ιδιοκτησίας της Παναχαϊκής Γυμναστικής Εταιρείας, στο χώρο του σταδίου της τελευταίας, στην Αγυιά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, εκ μέρους αρκετών παρατάξεων της αντιπολίτευσης, ζητήθηκε ν' αποσυρθεί το θέμα από τη συγκεκριμένη συνεδρίαση και να επανέλθει πρώτο σε επόμενη, για λόγους κόπωσης του Σώματος και απουσίας της πλειοψηφίας των συμβούλων, αφού πριν την έναρξη της συζήτησής του είχαν ήδη αποχωρήσει οι 29 από τους 49, όπως επισήμανε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Δημ. Κατσικόπουλος.

Ωστόσο, η πρόταση δεν έγινε δεκτή από τη δημοτική Αρχή, που εισηγήθηκε το θέμα διά του αντιδημάρχου Πολεοδομικού και Κυκλοφοριακού Σχεδιασμού, Χρ. Λέγκα, καθώς ο αρχικά ορισθείς εισηγητής, που ήταν ο δήμαρχος Πατρέων, Γιάννης Δημαράς, είχε αποχωρήσει νωρίτερα, επικαλούμενος ανειλημμένη υποχρέωσή του.

Μάλιστα, ο κ. Λέγκας παρατήρησε πως δεν είναι δυνατόν κάθε φορά, μετά από δύο-τριών ωρών συζήτηση, ν' αποχωρεί η πλειοψηφία των συμβούλων και πως αυτό δεν είναι λόγος να μην προχωρούν σημαντικά ζητήματα της πόλης.

Κίνδυνος πλήρους ανοικοδόμησης
Εξάλλου, από πλευράς του αναπληρωτή δημάρχου, Γιώργου Σιγαλού, υποστηρίχτηκε αφενός μεν ότι η κρίση του Δημοτικού Συμβουλίου έχει μόνο γνωμοδοτικό χαρακτήρα, καθόσον η οριστική απόφαση λαμβάνεται από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου, αφετέρου δε ότι η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, που είχε ασχοληθεί επισταμένα με το θέμα, είχε σχεδόν ομόφωνα συναινέσει στην τροποποίηση του εν λόγω ΦΕΚ, με μόνο απουσιάζοντα τον Νίκο Τζανάκο.

Επισημάνθηκε ακόμη από τη δημοτική Αρχή, προκειμένου να καμφθούν οι αντιδράσεις όσων προέβαλλαν ζητήματα επιβάρυνσης του περιβάλλοντος και της ποιότητας ζωής των κατοίκων στη συγκεκριμένη περιοχή, ότι η Παναχαϊκή Γ.Ε. έχει ήδη καταθέσει αίτηση στο Πρωτοδικείο Πατρών για άρση της απαλλοτρίωσης του χώρου, με συνέπεια, αν αυτή γίνει δεκτή, να απειλείται η πλήρης ανοικοδόμηση του επίμαχου οικοδομικού τετραγώνου (1446), ακόμη και με την ανέγερση σ' αυτό 45 πολυκατοικιών!

Τελικά, ύστερα από τη διεξαχθείσα συζήτηση (κατά την οποία ο γ.γ. της Παναχαϊκής Γ.Ε., Δημ. Τσαούσογλου, άσκησε δριμεία κριτική στον Δημ. Κατσικόπουλο, ότι, ενώ αρχικά στήριζε τις θέσεις της Ερασιτεχνικής, αργότερα συντάχθηκε μ' εκείνες της ΠΑΕ, η οποία έχει εκφράσει τη σφοδρή της αντίδραση, αποστέλλοντας και εξώδικη διαμαρτυρία προς το Δημοτικό Συμβούλιο), το Σώμα εκδήλωσε τη συγκατάθεσή του για την αλλαγή χρήσης γης στο συγκεκριμένο οικοδομικό τετράγωνο, που θα βοηθήσει την Παναχαϊκή Γ.Ε. ν' αναπλάσει το γήπεδό της, και γνωμοδότησε ότι το ΣΧΟΠ θα πρέπει να επαναφέρει την πρόταση που είχε λάβει αρχικά το Δημοτικό Συμβούλιο και η οποία είχε αλλοιωθεί καθ' οδόν, όπως τονίστηκε, με συνέπεια να ακυρωθεί, ως γνωστόν, στη συνέχεια, από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση.

Υπενθυμίζεται ότι, μεταξύ άλλων, σε τμήμα του εν λόγω οικοδομικού τετραγώνου προβλέπεται η ανέγερση εμπορικού κέντρου, την εκμετάλλευση του οποίου θα έχει η Παναχαϊκή Γ.Ε., προκειμένου να αυξήσει τα έσοδά της, καθώς και η κατασκευή πάρκινγκ 300 θέσεων, που, όπως επισημάνθηκε, θα εξυπηρετεί τις ανάγκες εκατοντάδων δημοτών.

Κλικ για Σχολιασμό

Αφήστε Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες

Ημερολόγιο

Απρίλιος 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

PgeOle App για PC

Περισσότερα από ΒΟΛΕΪ