ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΑΝΔΡΕΣ

Οι Κυριακές πήραν πάλι αξία...

Γράφει ο Αντώνης Παναγόπουλος

Aλήθεια πόσο είχε λείψει από την Αγυιά η εικόνα της Κυριακής; Πόσο λυτρωτική συνάμα μοιάζει για όσους πονάμε αυτή την ομάδα και την έχουμε ζήσει να παίζει στο στάδιο μεταξύ συγγενών και φίλων; Πόση δικαίωση μπορεί να νιώθει κάποιος που στήριζε και στις πιο δύσκολες στιγμές, στην καταστροφική τελευταία δεκαετία, όπου οι πίκρες έγιναν ρουτίνα και οι χαρές ήταν μετρημένες!

Η Παναχαϊκή επέστρεψε, ο Πατρινός φίλαθλος γύρισε στο γήπεδο χάρη σε αυτά τα Ελληνόπουλα που μοχθούν για τη φανέλα σε κάθε ματς, τον Σωκράτη Οφρυδόπουλου και την εξαιρετική ως τώρα διοίκηση, που βλέπει το εγχείρημά της να παίρνει... σάρκα και οστά . Τίποτα εξάλλου δεν επιτυγχάνεται χωρίς κόπο και συγκροτημένη προσπάθεια ! Ο αποστασιοποιημένος Πατρινός φίλαθλος από τα δρώμενα στην ομάδα, βλέποντας την προσπάθεια που γίνεται, είδε και τον Παναχαϊκιώτη να ''γεννιέται'' ξανά μέσα του και την τρέλα αυτή και τη ''φλόγα'' για την ομάδα να μεγαλώνει κάθε μέρα όλο και περισσότερο.

Όπως λέει και το ευρηματικότατο σύνθημα ''Η πόλη καίει κοκκινόμαυρα'' και πλέον η ''λαίλαπα'' των ''ροσονέρι'' ελάχιστους αφήνει ασυγκίνητους ! Πριν δυο χρόνια, με την ομάδα να βρίσκεται υπό διάλυση, όταν έλεγα σε φίλους ότι πάω να δω την Παναχαϊκή, η απάντηση που έπαιρνα ήταν ''Τι πας να δεις ρε καμμένε;''. Πλέον, χωρίς καμία δόση υπερβολής, πριν από κάθε ματς ακούω από πολλά διαφορετικά άτομα ''Πάμε Αγυιά να γουστάρουμε''. Και βέβαια φυσικά και το εννοούν και είναι οι ίδιοι που πριν λίγο καιρό ήταν πλήρως απαθείς με την ομάδα.

Ακόμα και ο ουδέτερος που θέλει να περάσει δυο ώρες στο γήπεδο χωρίς να ενδιαφέρεται άμεσα για τον νικητή, παρακολουθώντας τη μπάλα που παίζουν οι ''κοκκινόμαυροι'' σίγουρα θα τους δουν με πολύ μεγαλύτερη συμπάθεια και με προσμονή να ξαναπάνε στο επόμενο εντός !

Θα υλοποιηθεί άραγε το ''Στην Πάτρα μόνο Παναχαϊκή;''
Όλοι γνωρίζουμε πως ένα ποσοστό όσων βρίσκονται στην Αγυιά, στο ερώτημα για το ποια ομάδα υποστηρίζει ίσως να μην απαντήσει ''Παναχαϊκή'' ! Συνήθως επιλέγει μια ομάδα του ΠΟΚ και η ομάδα της πόλης αποτελεί δεύτερη επιλογή.

Και κακά τα ψέμματα ελάχιστες ομάδες της επαρχίας έχουν μεγάλο όγκο αποκλειστικά δικών τους οπαδών. Πρόκειται για ένα εξαιρετικά δύσκολο εγχείρημα και για τους ''Αχαιούς'' να απορροφήσουν τις μεγάλες ομάδες και να δημιουργήσουν έναν δικό τους μεγάλο πυρήνα ! Ωστόσο τώρα οι προϋποθέσεις ίσως ευδοκιμούν περισσότερο από ποτέ.

Η ''γέννηση'' νέων οπαδών της Παναχαϊκής και κυρίως μικρής ηλικίας, η εντυπωσιακή συσπείρωση στην Αγυιά σε κάθε εντός έδρας ματς και η νοικοκυρεμένη και καθαρή διοίκηση, στελεχωμένη από ανθρώπους που αγαπούν την ομάδα δημιουργούν πολύ θετική αύρα και περηφάνια σε όλο τον φίλαθλο κόσμο της Πάτρας. Αρκεί όλα αυτά να έχουν διάρκεια και να μην αποτελούν απλά ένα ''πυροτέχνημα''!

Υ.Γ.: Επόμενο ραντεβού Κυριακή 7 Γενάρη στην Αγυιά με τον Απόλλωνα Λάρισας στις 15:00 ... Ο πιο αντιεμπορικός αντίπαλος ως τώρα, αλλά ο κόσμος οφείλει να σταθεί ξανά στο πλευρό της ομάδας, η οποιά ο,τι κι αν γίνει αύριο στην Καλαμαριά θα κλείσει το έτος στην προνομιούχο πρώτη δυάδα !

1 Σχόλιο

1 Σχόλιο

Αφήστε Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες

Ημερολόγιο

Μάρτιος 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

PgeOle App για PC

Περισσότερα από ΒΟΛΕΪ