ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΕΛΑΡΙ (γράφει ο Γιώργος Α.)

Ας ανοίξουμε το πρώτο μας μπουκάλι

Καλησπέρα σας,

Εδώ από μια νέα στήλη του «PgeOle» θα είμαστε μαζί για να γράφουμε αυτά που μας αρέσουν και αυτά που δεν μας αρέσουν γύρω από την ομάδα μας, αλλά και όχι μόνο.

Η ονομασία "Κοκκινόμαυρο Κελάρι" που βαφτίσαμε την στήλη είναι για να διαβάζετε αυτά που γράφω με την ηρεμία σας πίνοντας αν θέλετε και ένα ποτήρι κρασί και ως σκεπτόμενοι που είστε να βγάζετε πάντα τα δικά σας συμπεράσματα. Εγώ από την δική μου πλευρά θέλω κάθε φορά με κάθε κείμενο μου να τοποθετώ ένα μπουκάλι κρασί εδώ και με την πάροδο του χρόνου να το ανοίγω να το δοκιμάζω και να βλέπω αν το κρασί βγήκε καλό η βγήκε ξύδι. Σε κάθε περίπτωση και το ξύδι καλό είναι, πηγαίνει σε σαλάτες και γενικότερα στην μαγειρική. Αν φυσικά τα κρασιά βγαίνουν συχνά ξύδια η αποτυχία μου θα είναι αποδεκτή από την μεριά μου. Σκοπός μου δεν είναι να αλλάξω την γνώμη κανενός, απλά θέλω  και θα προσπαθήσω να σας βάλω το αλατοπίπερο.

Μια εβδομάδα πριν δέχτηκα ένα τηλεφώνημα για να κάνω κάτι εδώ μέσα, ομολογώ πως δεν περίμενα κάτι τέτοιο, ίσως γιατί απλά δεν το είχα σκεφτεί ποτέ ότι μπορώ να κάνω κάτι εδώ μέσα. Δέχτηκα και προς τιμή του Βαγγέλη Μιχάλη δεν μου έβαλε κανένα περιορισμό, δεν μου έβαλε κανένα όριο φυσικά σε λογικά πλαίσια όπως είναι κατανοητό από όλους σας.

Θα είμαι εδώ όχι για να χαϊδεύω αυτιά αλλά για να κάνω μια κριτική η οποία θα έχει ένα καλύτερο αύριο για την ομάδα. Μια κριτική που θα γίνεται όχι από μανία, όχι από ζήλια, όχι από κάτι -αντί-, αλλά μια κριτική που θα είναι μέσα από μια σκέψη για μια καλύτερη Παναχαϊκή, για μια Παναχαϊκή που θέλουμε όλοι  να είναι της Πάτρας το καμάρι για πολλά χρονιά.

Όσα σάιτ και να υπάρξουν, όσα "Κελάρια" και αν ανοίξουν αυτό που μετράει είναι η ομάδα και ο λαός της να είναι μια αγκάλιασμά γροθιά. Αν αυτό γίνει πράξη τότε μπορεί να είμαστε όλοι χαρούμενοι.

Ήταν μοιραίο και όχι κανονισμένο, αυτή η έναρξη του Κελαριού να γίνει ταυτόχρονα με την Μεγάλη νίκη της ομάδας μας, της Παναχαϊκάρας  μέσα στο Ηράκλειο. Μια νίκη που έγινε όχι από σίδερο αλλά από ατσάλι.

Νίκη βγαλμένη κυριολεκτικά με αίμα κόντρα σε προκλήσεις και με έναν διαιτητή που μας είχε πετάξει σε ένα χαντάκι στην Αχαϊκή πριν ένα χρόνο περίπου. Ας είναι... δεν πειράζει. Αυτά τα παιδιά είναι εκεί γιατί είναι περήφανα που παίζουν σε αυτή την ομάδα και το έχουν δείξει άπειρες φορές. Είναι ο Κυριακόπουλος που δείχνει όπως τον βλέπεις όχι για γενικός αρχηγός αλλά για πατέρας τους, έτσι εκεί με τα άσπρα μαλλιά του για να θυμίζει πως είναι κάτι παλιό, σπουδαίο  και αγνό. Είναι ο Κατσουράνης που το μυαλό του παίρνει 1000 στροφές το δευτερόλεπτο και επιβλέπει τα πάντα. Είναι ο Σωκράτης με τις Αχαϊκές ρίζες του που ακόμα και η γιαγιά του ήταν Παναχαϊκή να νιώθει σιγουριά και ένα περιβάλλον που τον κατακλύζει με εμπιστοσύνη. Φυσικά υπάρχουν και μερικές παραφωνίες αλλά όλα αυτά είναι κατανοητά σε ένα πλήθος +30ανθρωπων που πάντα στο τέλος τα πράγματα παίρνουν το δρόμο που πρέπει και πηγαίνουν όλοι μαζί ή και -χωριστά- παρακάτω.

Με βλέπετε καλό ε;;;

Όλο γλυκές είμαι ε;;;

Πάμε τώρα και λίγο στα του Ηράκλειου με ένα (ΑΝ). Αν λοιπόν ο Γκίνο εκεί στο 93 που δεν έδωσε την μπάλα διπλά στον Ελευθεριάδη να μπει παρέα με την μπάλα στα δίχτυα, αν, λέω αν, έκανε την τελευταία επίθεση ο ΟΦΗ και στο κόρνερ γινόταν το 2-2 ξέρετε τι ώρα θα πηγαίναμε για ύπνο χθες ;;; 9 το πολύ θα είχαμε ξαπλώσει.

Γιατί ρε Γκίνο κάθε φορά μας πικραίνεις; Σε κατηγορήσαμε ποτέ ότι δεν σκοράρεις; Δεν το έχεις το τετ α τετ ή μπορεί να το έχεις και να σου βγαίνει κάτι ψυχολογικό. Ποτέ δεν είπαμε ότι δεν προσφέρεις, ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΜΕΓΑΛΟ είσαι. Έτσι όμως όπως δεν δίνεις την μπάλα διπλά κάνεις κακό, στον εαυτό σου πρώτα και μετά στην ομάδα. Είμαι σίγουρος πως όλο αυτή την φάση σκέφτεσαι από χθες, γιατί; Δώσε το τόπι διπλά να λες σήμερα στον καθρέφτη (μόνο του τον έβγαλα).

Μιας και έγραψα για καθρέφτη. Καθρέφτης σε όλα τα πρωταθλήματα είναι πάντα οι πρώτες 7 στροφές, εκεί τα περισσότερα έχουν φανερωθεί και το μόνο πράγμα που μπορεί μέχρι τότε να κρυφτεί είναι  τα οικονομικά προβλήματα. Μπορεί μια ομάδα να πετάει, αν όμως αρχίσουν τα φέσια τότε άντε μάζεψε τους πάλι και ότι προβλέψεις έχεις κάνει να πέσουν στο κενό. Δεν το γράφω για εμάς αυτό, αλλά υπάρχουν ίσως ομάδες που τα οικονομικά τους είναι αφημένα στο μέρισμα του Τσίπρα. Ο βαθμολογικός πίνακας μίλησε, πρώτος ο Άρης με διαφορά από τους άλλους, δεύτερη η Παναχαϊκή που μόνο αυτή τον κόντραρε και μέσα στην έδρα του. Από εκεί και κάτω είναι ο ΟΦΗ που παίζει καλή μπάλα στα λογία, η Δράμα που θέλει αλλά δεν έχει την ψυχή γιατί έχει κολλήσει το μικρόβιο της μισθοφορίας (κακή ασθένεια αυτή δεν έχει βγει ούτε εμβόλιο). Ακολουθούν τα Τρίκαλα τα οποία έπεσαν σε βαρύ πρόγραμμα και είναι δύσκολο ακόμα και στον Καραϊσκάκη που θα πάνε την Κυριακή . θα σηκώσουν κεφάλι και ίσως από λίγο μακριά μας απειλήσουν. Είναι φυσικά και ο Απόλλων Καλαμαριάς που τον έκαναν Απόλλων Πόντου οπότε αυτούς δεν τους φοβάμαι, αυτοί μπορεί να παίζουν με τον Καραϊσκάκη στην Άρτα και να ταξιδέψουν για το γήπεδο Καραϊσκάκης και να πάνε στον Πειραιά. (Πήρατε και το αστειάκι μου)

Η άνοδος είναι στα ποδιά μας, δεν πρέπει να χαλαρώσουμε, πρέπει να είμαστε εκεί σε κάθε σημείο που πρέπει μέσα από τις γραμμές αλλά και έξω σε κάτι γραφεία να απαιτήσουμε όχι την εύνοια αλλά τον ΣΕΒΑΣΜΟ. Πρέπει τώρα άμεσα να δυναμώσουν την ομάδα οι σύμμαχοι όπως θα ορίσει ο Σωκράτης και ο Κατσουράνης. Όχι σπάταλες φυσικά, αλλά ποδοσφαιριστές ουσίας, σπάταλες δεν υπάρχουν, έχουν αποδείξει μέσα στην ομάδα ότι μπορούν να κάνουν μετάγραφες ουσίας. Μη πηγαίνει το μυαλό σας σε επιθετικούς, εκεί είμαστε καλά. Μέσους χρειαζόμαστε και στη άμυνα να μπορούμε ανετά να βγαίνει ο "χ" και να μπαίνει ο "ψ". Να λεμέ ο Φωτάκης έχει κάρτες αλλά θα μπει ο νέος και θα τους μασήσει καλυτέρα.

Σαν πρώτο μπουκάλι λοιπόν όπως είδατε είχαμε την γνωριμία μας και φυσικά την Παναχαϊκή μας. Η Παναχαϊκή είναι το Νο1 όμως θα υπάρχουν και κείμενα άσχετα με την ομάδα, θα τα λεμέ για το μπάσκετ και το ποδόσφαιρο σε Ευρωπαϊκά πλαίσια ακόμα και ότι συμβαίνει γενικότερα στον αθλητισμό και μη. Θα μπορούσα να γράψω και για την φόρμουλα 1 αλλά από τότε που μας άφησε χρόνους ο Άιρτον Σένα έπαψα να ασχολούμαι με παρκαδόρους. Θα μπορούσα να γράφω και για ΝΒΑ αλλά από τότε που σταμάτησε ο Μιχάλης ο Jordan έπαψε να με συναρπάζει.

Σας χαιρετάω και από σήμερα όλοι μπήκαμε σε ρυθμούς Αίγιου μιας και το Άρης  -ΟΦΗ αλλά ίσως και το Δόξα - Χανιά θα μας έχουν τα δωράκια τους.

Γιώργος Α.

Κλικ για Σχολιασμό

Αφήστε Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες

Ημερολόγιο

Απρίλιος 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

PgeOle App για PC

Περισσότερα από ΒΟΛΕΪ