ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΑΝΔΡΕΣ

Έντεκα μαχητές, ασυμβίβαστοι με την ιδέα της ήττας...

Γραφει ο Αντώνης Παναγόπουλος

H χθεσινή ισοπαλία της Παναχαϊκής με τον Παναθηναικό στην Αγυιά δε χρειάζεται ούτε να πανηγυριστεί , ούτε να πάρει μεγαλύτερη έκταση από την πραγματική αξία της . Και δυστυχώς , οι ''κοκκινόμαυροι'' , αν και επέδειξαν μια καταπληκτική παρουσία στα πέντε από τα έξι ημίχρονα του ομίλου , δε συνεχίζουν στο κύπελλο , παρά το γεγονός πως το άξιζαν πέρα για πέρα !

Η ουσία και το ''ζουμί'' της υπόθεσης είναι πως για πρώτη φορά μετά το 2011 και την φιέστα με τον Πλατανιά - αν μου ξεφεύγει κάτι συγχωρήστε με - , που η Αγυιά σχεδόν γέμισε και ο κόσμος δεν έφυγε ''ξενερωμένος'' , αλλά ίσως περισσότερο ''χορτασμένος'' από την ομάδα και με λαχτάρα να ξαναέρθει να δει το ... καμάρι της πόλης , που ξαναγεννήθηκε μέσα από ... τις στάχτες και έχει φτιαχτεί με σκοπό να κοντράρει στα ίσια τον οποιονδήποτε !

Oμάδα , κόσμος , προπονητής , ιατρικό τιμ και όλοι οι φορείς πιστοί σε ένα πλάνο , που χθες λειτούργησε με τεράστια επιτυχία . 6.000 Πατρινοί που τα δίνουν όλα από την εξέδρα για να ... σπρώξουν την ομάδα προς το θετικό αποτέλεσμα , ένας Οφρυδόπουλος που αφήνοντας έξω τέσσερα βασικά ''γρανάζια'' - Στεργίδης , Φωτάκης , Βρονταράς , Λουμπαρδέας - , κατάφερε με αναπληρωματικούς να ''στριμώξει'' το ''τριφύλλι'' και εντός των τεσσάρων γραμμών , έντεκα μαχητές , ασυμβίβαστοι με την ιδέα της ήττας , οι οποίοι έδωσαν και ... την ψυχή τους , ανταμείφθηκαν με ένα σπουδαίο αποτέλεσμα , απέναντι σε μια μεγάλη ομάδα , και στο τέλος έμειναν και με ... την ''ξενέρα'' πως δεν προκρίθηκαν !!!

Και βέβαια στο φιναλε ομάδα και κόσμος έγιναν ''ένα'' , αποθεώνοοντας ο ένας τον άλλο ! Αυτή είναι η ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ και πρέπει πάση θυσία να συνεχίσει να λειτουργεί έτσι ...

O AΓΩΝΑΣ...
Ο Σωκράτης Οφρυδόπουλος κατέβασε την ομάδα , όχι με τη λογική του ματς ''do or die'' , αλλά με το σκεπτικό του ''πάμε και όπου μας βγει'' . Και η σύνθεση έδειξε πως περισσότερο στο μυαλό του βρίσκεται η αναμέτρηση της Κυριακής με τη Δόξα . Επέλεξε να ξεκουράσει τους Λουμπαρδέα , Βρονταρά , Φωτάκη, Μωραΐτη και Στεργίδη , ενώ δεν θέλησε να ρισκάρει τη συμμετοχή του Ελευθεριάδη από την αρχή του αγώνα .

Επέλεξε λοιπόν μια ... ''αλχημεία'' βασικών και αναπληρωματικών παικτών , με τον Χαλκιά κάτω από την εστία , τους Πολίμο και Μπουτζίκο πλάγιους μπακ και τον Σωτηράκο στο πλάι του Μακρυδημήτρη στο κέντρο της αμυνας . Αμυντικά χαφ συνυπήρξαν ο Πολυχρόνης με τον Φουρλάνο , ο Κυνηγόπουλος με τον Μασούρα οι δύο ακραίοι , με τον Θύμιο Αργυρόπουλο σε ελεύθερο ρόλο πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Σπανό .

Από την άλλη το ''τριφύλλι'' αγωνίστηκε κι αυτό με 4-2-3-1 , έχοντας αλλαγές στην αρχική ενδεκάδα . Βλαχοδήμος , Ινσούα , Κολοβέτσιος , Κουτρουμπής , Αυλωνίτης , Δώνης , Ρέις , Χατζηγιοβάννης , Λουντ , Χίλιεμαρκ και Πίσπας ηταν οι εκλεκτοί του Ουζουνίδη .

Στο ξεκίνημα οι δύο ομάδες απειλούσαν με το ... σταγονόμετρο , παρά το ότι ο ρυθμός ήταν καλός ! Αφού οι ''πράσινοι'' γλίτωσαν αρχικά από την γυριστή κεφαλιά του Φουρλάνου , που απομάκρυνε με ... υπερένταση ο Βλαχοδήμος , ήταν αυτοί που τελικά προηγήθηκαν στο σκορ . Σε μια από τις ελάχιστες φάσεις που η ''κοκκινόμαυρη'' άμυνα είχε ανέβει ψηλά και ήταν εκτεθειμένη , ο Κουτρουμπής πάσαρε στον καλυπτόμενο από ... τη σέντρα Χατζηγιοβάννη , αυτός γύρισε στον Χίλιεμαρκ και ο Σουηδός πλάσαρε πολύ όμορφα για το 1-0 του Παναθηναικού στο 28' . Δέκα λεπτά αργότερα ωστόσο οι Πατρινοί έδειξαν ''σφυγμό'' . Ο Αργυρόπουλος βρέθηκε στο έδαφος από το απρόσεκτο μαρκάρισμα του Ινσούα και από τα έντεκα βήματα έφερε το ματς στα ίσια , βάζοντας ''φωτιά'' στην Αγυιά !

Το δεύτερο ημίχρονο ήταν κακό από πλευράς ποιότητας , χωρίς φάσεις , παραδομένο στην ... τακτικολογία . Η Παναχαϊκή αμυνόταν σεμιναριακά, ο Παναθηναικός είχε ανούσια κατοχή μπάλας , αφού δε μπορούσε να πατήσει περιοχή . Ένα καλό σουτ είχαν οι φιλοξενούμενοι με τον Χατζηγιοβάννη και αυτό από μακριά που έφυγε λίγο έξω . Οι ''κοκκινόμαυροι'' πίεσαν στις καθυστερήσεις , απείλησαν με τον Πολιμό σε ένα από τα δυο απανωτά κόρνερ που πήραν , αλλά γκολ δεν μπήκε . Το φινάλε έφερε αποθέωση , τόσο από τους οπαδούς των γηπεδούχων , τόσο και από τους ''πράσινους'' , που φώναζαν ''Εμείς θα σε κρατήσουμε Παναθηναϊκέ'' , αφού το ''τριφύλλι'' αντιμετωπίζει προβλήματα βιωσιμότητας ! ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΜΕΛΑΝΟ ΣΗΜΕΙΟ κάποιες μικροσυμπλοκές έξω από την Αγυιά , μεταξύ οπαδών του Παναθηναικού που λύθηκε με την παρέμβαση των ΜΑΤ

Στο αλλο ματς: Αναγέννηση Καρδίτσας - ΑΕΛ 0-0

Βαθμολογία:
1. ΠΑΟ 7,
2. ΑΕΛ 4,
3 ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ 4,
4 ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ 1.

Υ.Γ.: Όλοι την Κυριακή στην Αγυιά για το ''εξάποντο'' με τη Δόξα ! Η ομάδα μας ανέβασε τις προσδοκίες , εμείς στηρίζουμε μέχρι τέλους !

Κλικ για Σχολιασμό

Αφήστε Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες

Ημερολόγιο

Απρίλιος 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

PgeOle App για PC

Περισσότερα από ΒΟΛΕΪ