ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΑΝΔΡΕΣ

"Η μεγάλη ευκαιρία της Παναχαϊκής…!!!"

Ένα ακόμη εξαιρετικό άρθρο από τον καλό μας φίλο Φίλιππο Ανδρεόπουλο, για τις εξελίξεις στο μείζον θέμα της ανδρικής ομάδας και σε συνάρτηση με την Κ20, που εδώ και 2 ημέρες είναι πρώτο θέμα παντού...

Διαβάστε προσεκτικά...

[message_box title="Η μεγάλη ευκαιρία της Παναχαϊκής…!!!" color="red"]Είναι κάτι σαν κι αυτό που λέμε πως «η κρίση γεννά ευκαιρίες…»! Εν προκειμένω ίσως είναι η στιγμή των μεγάλων αποφάσεων για την ιστορική Παναχαϊκή 1891!

Με δεδομένο το γεγονός ότι ο Αϊ Βασίλης δεν μας έφερε δώρα μπορεί άραγε η ομάδα να ξαναγεννηθεί από τις στάχτες της;

Οι ώρες που διανύουμε είναι κάτι παραπάνω από κρίσιμες για τους «κοκκινόμαυρους». Όσοι μάλιστα γνωρίζουν περισσότερα εκ των έσω, αντιλαμβάνονται εύκολα ότι το μέλλον και η επιβίωση αυτής της ομάδας κρέμονται κυριολεκτικά από μια κλωστή. Αυτές τις δύσκολες ώρες τις αποφάσεις λαμβάνουν άνθρωποι οι οποίοι δεν είναι καν πατρινοί… Ας είναι όμως κι έτσι…

Τι μπορεί άραγε να αποτελέσει το στίγμα, το έναυσμα, το σύνθημα για να ξαναπάρει μπροστά η κοκκινόμαυρη μηχανή; Τι είναι αυτό που μπορεί να ξυπνήσει ένστικτα και να ξαναφέρει το κόσμο στο γήπεδο; Τι είναι αυτό που μπορεί να μας κάνει να σιγοψιθυρίσουμε… πάμε σαν άλλοτε…!!!

Κατά τη γνώμη μου δυο πράγματα .
Το ένα είναι το Γήπεδο. Ευτυχώς ήδη δρομολογήθηκε η επιστροφή μας στην φυσική έδρα της ομάδας…!!!

Το δεύτερο είναι η Κ20…!!! Όσοι γνωρίζουν καλά την ιστορία αυτής της ομάδας διαπιστώνουν ότι όλες τις χρυσές της σελίδες τις έγραψαν στη συντριπτική τους πλειοψηφία πατρινοί. Τρεις γενιές ποδοσφαιριστών από την Πάτρα έβγαλε κάποτε ο κυρ Σπύρος ο Βουλγαράκης κάνοντας την Παναχαϊκή πρώτη επαρχιακήευρωπαϊκή ομάδα!

Η ιστορική Παναχαϊκή βρίσκεται σε χρόνιο -παρατεταμένο διοικητικό και αγωνιστικό αδιέξοδο… Λεφτά δεν υπάρχουν…

Μαθαίνω πως η νέα γενιά που έρχεται είναι συγκυριακά(;) εξαιρετικά ελπιδοφόρα. Αμούστακα παιδιά με αστείρευτο ταλέντο, πατρινόπουλα όλα (γουστάρω…!!!) με όνειρα και φιλοδοξίες για σπουδαίες καριέρες. Συγκινήθηκα μάλιστα όταν έμαθα πως ονειρεύονται μεταξύ τους να παίξουν κάποτε με την Παναχαϊκή στα μεγάλα σαλόνια και να κάνουν την Ελλάδα ολόκληρη να τρίβει τα μάτια της…

Φέτος για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια οι έχοντες την ευθύνη αυτής της ομάδας λειτούργησαν έξυπνα. Μάζεψαν τα καλύτερα ταλέντα από το τοπικό ποδόσφαιρο και ξεκίνησαν να χτίζουν μια ομάδα η οποία ίσως ιστορικά αποδειχτεί (και το γράφω τώρα που δεν κινδυνεύω να χαρακτηριστώ μετά Χριστόν προφήτης…) ότι ήταν αυτή που ξανάφερε την Παναχαϊκή στο προσκήνιο και το κόσμο στο γήπεδο… Ίσως αν τώρα παρθούν γενναίες αποφάσεις ο ιστορικός του μέλλοντος να γράψει ότι η ομάδα εκεί που ήταν τελειωμένη ξαναγεννήθηκε μέσα από τα ίδια της τα σπλάχνα (κυριολεκτικά)…!!!

Μπορούν άραγε οι «μπέμπηδες» αυτής της ομάδας να συντελέσουν στο να ζήσουμε ένα σύγχρονο ποδοσφαιρικό θαύμα; Κανείς δεν μπορεί να απαντήσει με βεβαιότητα. Με δεδομένο όμως το γεγονός ότι θα ματώσουν κυριολεκτικά τη φανέλα τους μπορώ να ελπίζω…!!!

Τα πατρινόπουλα της Κ20 είναι ίσως ο τελευταίος λόγος που μπορεί να με κάνει σε λίγες μέρες να ξαναπάω γήπεδο και να φωνάξω με την ψυχή μου, την καρδιά μου και κάθε ικμάδα φωνής που μου έχει απομείνει ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ, ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ… Τουλάχιστον γι αυτούς τους πιτσιρικάδες αξίζει το κόπο…!!!

Άλλωστε εμείς οι Παναχαικιώτες είμαστε μαθημένοι μια ζωή στα δύσκολα… Και όπως λέει και το τραγούδι…

Εμείς από τους πρόποδες της γης
κατακτητές της κορυφής
με την σημαία μας ψηλά
Εμείς τι κι αν γεμίσαμε πληγές
βγήκαμε πάλι νικητές
γι' αυτό να μην φοβάσαι πια…!!!

Φίλιππος Ανδρεόπουλος[/message_box]

4 Σχόλια

4 Comments

Αφήστε Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες

Ημερολόγιο

Απρίλιος 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

PgeOle App για PC

Περισσότερα από ΒΟΛΕΪ